Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Arī biatlonistam Ustjugovam atņemts Soču olimpisko spēļu zelts

Ints Megnis
Ints Megnis

Arī biatlonistam Ustjugovam atņemts Soču olimpisko spēļu zelts
Aleksejs Volkovs, Jevgeņijs Ustjugovs, Dmitrijs Mališko un Antons Šipuļins pēc kļūšanas par olimpiskajiem čempioniem. Foto: TASS

Krievijas biatlonistam Sergejam Ustjugovam par antidopinga noteikumu pārkāpumiem atņemta Soču olimpisko spēļu stafetes sacensībās izcīnītā zelta medaļa, aģentūrai TASS pavēstījis informācijas avots Krievijas Biatlona savienībā. Tāpat diskvalifikāciju saņēmusi Svetlana Sļepcova.

Ustjugovs tiek vainots oksandrolona lietošanā, tāpēc viņam piespriesta diskvalifikācija no 2013. gada 27. augusta līdz 2013./14. gada sezonas beigām, anulējot gūtos rezultātus. Biatlonistam ir 21 diena laika, lai apstrīdētu lēmumu Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Iepriekš Ustjugovs šajā lietā bija atzīts par nevainīgu, bet ceturtdien kļuva zināms, ka Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) sākusi lietu skatīt no jauna.

Ustjugovs 2010. gadā kļuva par olimpisko čempionu masu startā, bet pēc Soču olimpiskajām spēlēm noslēdza karjeru. 2011. gadā viņš izcīnīja divus sudrabus pasaules čempionātā.

Ja Ustjugova diskvalifikācijas dēļ Krievija zaudēs stafetes sacensībās izcīnīto zeltu, tā arī zaudēs pirmo vietu Soču olimpisko spēļu kopējā medaļu ieskaitē - tai būs palikuši desmit zelti, deviņi sudrabi un deviņas bronzas, kamēr pirmās divas vietas ieņems Norvēģija (11-4-10) un Kanāda (10-10-5).

Tikmēr Sļepcovai anulēti rezultāti no 2013. gada 22. marta līdz 2013./14. gada sezonas beigām, kaut tajā laikā viņa starptautiski praktiski nepiedalījās sacensībās. Viņa ir 2010. gada olimpiskā čempione stafetē, 2009. gada pasaules čempione stafetē un 2008. gada bronzas ieguvēja pasaules čempionātā jauktajā stafetē. Sļepcova karjeru noslēdza pēc 2017. gada pasaules čempionāta vasaras biatlonā, kurā tika pie trim zeltiem.

Sestdiena ir īpaša diena arī Latvijai, jo tā saņems divas Soču olimpiskās medaļas, kas tika piešķirtas pēc krievu bobsleja ekipāžu diskvalifikācijas - Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga tiks pie zelta četrinieku sacensībās, turklāt Melbārdis un Dreiškens saņems arī divnieku bronzu.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/7767719

     [+] [-]

, 2020-02-15 12:29, pirms 4 gadiem
Laba ziņa..mutantiem visas medaļas jāatņem..viņiem nav vietas cilveku sportā