Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Briļļu atstāšana šautuvē Rastorgujevam būtu maksājusi medaļu

Jānis Celmiņš

Briļļu atstāšana šautuvē Rastorgujevam būtu maksājusi medaļu
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Jau vēstīts, ka lielisku rezultātu Pasaules kausa (PK) posmā Kontiolahti vakar sasniedza Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš aizvēra visus desmit mērķus, bija ātrs trasē un ar to pietika, lai latvietis izcīnītu otro vietu sprinta sacensībās. Tādejādi Andrejs otro reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla PK posmā, taču viss varēja beigties arī sliktāk.

No uzvarētāja Antona Šipuļina Rastorgujevs vakar atpalika par 5,8 sekundēm. Sprinta distanci Andrejs veica gandrīz nevainojami, taču pēc pirmās šaušanas (guļus) viņam gadījās ķibele ar brillēm. Sašāvis visus piecus mērķus, Andrejs atgriezās trasē, taču vēl esot šautuvē viņam no galvas nokrita brilles. Biatlonists ātri noreaģēja un atgriezās, lai tās paceltu. Tas viņam maksāja laiku, kas, iespējams, liedza pacīnīties par zelta godalgu, taču vēl sliktāk būtu, ja Andrejs pēc brillēm nebūtu atgriezies…

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Gundars Upenieks sarunā ar portālu Sportacentrs.com skaidro, ka Andrejs pieņēmis pareizu lēmumu. “Ja viņš nebūtu brilles pacēlis, tad, visticamāk, būtu diskvalificēts. Šautuvē nedrīkst atstāt ne cimdus, ne brilles, ne cepuri, neko! Ir zona, kurā par ekipējuma atstāšanu pienākas sods,” viņš skaidro.

Starptautiskās Biaatlona federācijas (IBU) tehniskais delegāts Jānis Bērziņš apstiprina Upenieka teikto. “Tas ir drošības jautājums. Katra pamestā ekipējuma vienība var traucēt citiem sacensību dalībniekiem. Zona, kurā nedrīkst atbrīvoties no ekipējuma ir atzīmēta ar karodziņiem (10 metri pirms un 10 metri pēc šautuves). Ja brilles tiek nomestas trasē, tad tas netiek uzskatīts par pārkāpumu, bet šautuvē ir jābūt uzmanīgam. Briļļu nomešana šautuvē Andrejam, visticamāk, būtu maksājusi medaļu, viņš tiktu diskvalificēts. Katru šādu gadījumu izskata sacensību žūrija, taču noteikumi ir stingri. No ekipējuma atbrīvoties var trasē, ja tas netraucē citus dalībniekus,” skaidro Bērziņš.

Šodien sprinta sacensībās Kontiolahti piedalīsies Baiba Bendika. Sacensību sākums plkst. 18.45 pēc Latvijas laika.

Brīdis, kad Rastorgujevs pazaudē brilles

  +2 [+] [-]

, 2018-03-09 13:59, pirms 6 gadiem
Gadās. Vai kāds nevar aizdot labu vecmuteri, lai uztamborē Andrejam virvīti, ar ko piesiet? Ļoti praktiski, var piesiet arī cimdus, cepuri u.tml.
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  -1 [+] [-]

, 2018-03-09 14:33, pirms 6 gadiem
Paskatoties uz video laikiem, 34-35 sekundē aizķēra brilles, bet atgriezās tai pašā punktā, kur sāka bremzēt, 41 sekundē. Tā, kā iespējams tur arī zelts palika.

 +19 [+] [-]

, 2018-03-09 14:42, pirms 6 gadiem
Nav svarīgi uz kura goda pjedestāla pakāpiena tika vai netika. Prieks, ka beidzot pēc vairāku gadu pārtraukuma sašāva pilnīgi precīzi visus mērķus.

  +9 [+] [-]

, 2018-03-09 15:19, pirms 6 gadiem
Tagad jau vairs neko droši nepateiksi. Bet tikpat labi var gadīties, ka šis incidents bija nozīmīgs, lai Andrejs bez spriedzes pieietu pēdējai šaušanai un visu sašautu. Parasti visi mērķi beidzamajā šautuvē viņam krīt tad, kad tam vairs nozīmes. Varbūt no šīs epizodes viņa komanda ko spēs izlobīt, lai sekmētu psiholoģisko sagatavotību, kas līdz šim ir galvenais mīnuss.

  +8 [+] [-]

, 2018-03-09 15:22, pirms 6 gadiem
Par psiholoģiju varētu būt taisnība. Drīz konkurenti teiks "Rastijs nometa brilles, tātad, būs medaļa!"

  +3 [+] [-]

, 2018-03-09 16:58, pirms 6 gadiem
Nu lielie zinātāji. Nevar atstāt uz robežas, vai uz paklājiņa🤣 izlasiet IBU noteikumus sākumā. Un neesat pamanījuši kad Berkuļa nav Andrejam viss kārtībā ar šaušanu?

     [+] [-]

, 2018-03-09 22:48, pirms 6 gadiem
Black_king rakstīja: Paskatoties uz video laikiem, 34-35 sekundē aizķēra brilles, bet atgriezās tai pašā punktā, kur sāka bremzēt, 41 sekundē. Tā, kā iespējams tur arī zelts palika.
Aha!
Un visu pārējo distancē par visiem 100% izdarīja!
T.i., citur nekur tās sekundes nevarēja atstāt...

     [+] [-]

, 2018-03-10 09:35, pirms 6 gadiem
a13xx rakstīja: Nu lielie zinātāji. Nevar atstāt uz robežas, vai uz paklājiņa🤣 izlasiet IBU noteikumus sākumā. Un neesat pamanījuši kad Berkuļa nav Andrejam viss kārtībā ar šaušanu?
Bērziņa dēls vienmēr labi šāva.

     [+] [-]

, 2018-03-10 18:30, pirms 6 gadiem
3 sec maksimums!

     [+] [-]

, 2018-03-10 19:36, pirms 6 gadiem
Peleeciits rakstīja: 3 sec maksimums!
vairak pa trim , kamer tu nobremzee un atkal ieskrienies, un arii mazliet emacionalais, , , kaa butu to nezin, bet prieks pa medalu