Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Soda apli nopelnījušo Ēberju neiekļauj Zviedrijas stafetes komandā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Soda apli nopelnījušo Ēberju neiekļauj Zviedrijas stafetes komandā
Hanna Ēberja. Foto: Manzoni/IBU.

Hanna Ēberja, kura pirms pāris dienām Oberhofā 4x6km biatlona stafetē slēpoja soda apli, nav iekļauta Zviedrijas komandā rītdienas stafetē, ka iesāks citā Vācijas biatlona centrā Rūpoldingā notiekošo Pasaules kausa posmu biatlonā.

Zviedrija ir prezentējusi sieviešu izlasi rītdienas Pasaules kausa posma biatlona stafetei Rūpoldingā. Biatloniste, kuras vārds šajā komandā iztrūkst, ir titulētā Hanna Ēberga, kura šobrīd Pasauls kausa kopvērtējumā ieņem 11. vietu, par vienu punktu esot priekšā trešais labākajai zviedrietei Linnai Pērsonei. Līdz ar to šoreiz būs tikai viena no māsām Ēberjām. Zviedrijas komandā būs tās pašas trīs, kuras pagājušo svētdien Oberhofā – Anna Magnusone, Linna Pērsone un Elvīra Ēberja.

Hanna Ēberja startēja Zviedrijas komandā, kas svētdien Oberhofā ieņēma 3. vietu biatlona stafetē. Pirmajā posmā Magnuse nodeva stafeti līderpozīcijās sekundi priekšā Francijai. Otro posmu arī labi veica Pērsone, zviedrietēm atrodoties otrajā vietā pāris sekundes aiz francūzietēm. Taču trešajā posmā Hanna Ēberja pirmajā šautuvē guļus arī ar papildpatronām neaizvēra vienu mērķi, tādējādi slēpojot vienu soda apli un stafeti nododot trešajā vietā (+46 sek.).

Pēdējā posmā Hannas jaunākā māsa Elvīra, izmantojot tikai vienu papildpatronu, nespēja iesaistīties cīņā par pirmo un otro vietu, finišējot tajā pašā trešajā vietā. Ēberja neiekļaušanas iemesls nav norādīts, bet pie vainas daļēji var būt gan šis sodas aplis stafetē, kas neļāva zviedrietēm uzvarēt, kā arī vāji starti Ēberjai vecākajai individuāli ar neprecīzu šaušanu Oberhofā.

Sprintā Hanna kļūdījās četras reizes, ieņemot vien 52. vietu, bet ar trim kļūdām iedzīšanā pakāpās uz 20. vietu. Sprintā viņa bija sestā, bet iedzīšanā piektā no zviedrietēm, taču tik un tā tika iekļauta komandā, kamēr 12. un 16. vietu ieguvušo Brursoni “atstāja aiz borta”. Rūpoldingā tiks dota iespēja Munai.

Rītdien satfetē, kas sāksies 15.30, pieteiktas 19 komandas, kuru vidū būs arī Latvija.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

  +2 [+] [-]

, 2024-01-09 19:29, pirms 4 mēnešiem
Es atvainojos, neapšaubot portāla skribentu profesionalitāti, bet... šādas sportistes Zviedrijas komandā vispār nav!!! Par ko raksts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-01-10 09:20, pirms 4 mēnešiem
Njāa,ja mums būtu kaut pāris šādas Ēbergas.

     [+] [-]

, 2024-01-10 09:34, pirms 4 mēnešiem
https://lv.wikipedia.org/wiki/Hanna_Ēberga