Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Slimības dēļ savu patieso gatavību šosezon vēl neesmu parādījis"

Agris Suveizda

Rastorgujevs: "Slimības dēļ savu patieso gatavību šosezon vēl neesmu parādījis"
Andrejs Rastorgujevs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs slimības dēļ savu patieso gatavību gūt augstus rezultātus šosezon vēl nav parādījis, aģentūrai LETA teica sportists.

Rastorgujevam sezonas sākums bijis smags, jo viņš cīnījies ar slimību, kas liegusi uzrādīt labākos rezultātus. Veselības likstu dēļ viņš nepabeidza sezonas otro posmu Hohfilcenē un devās mājup, bet trešajā etapā Čehijā viņš nemaz nestartēja, savukārt tagad devies uz šonedēļ gaidāmajām Pasaules kausa sacensībām Oberhofā.

"Tagad jau jūtos labāk nekā iepriekš, jo pirms tam bija ļoti slikti," neslēpa Rastorgujevs, kurš pirms sezonas ceturtā posma pabija mājās un turpat aizvadīja treniņnometni. "Pēc slimības pamazām atsāku trenēties, lai gan nebija viegli, bet pamazāk paliek labāk. Šobrīd noteikti vēl neesmu gatavs skriet par visiem 100%. Tomēr tik un tā izlēmām atbraukt uz Oberhofu un mēģināt izkustināt ķermeni, lai sapratu, kādā līmenī esam un kādu sagatavošanās posmu sastādīt tālāk."

Rastorgujevs noslimoja sešas nedēļas, un vīruss viņu skāra jau pirms Pasaules kausa sezonas, bet tagad galvenais uzdevums ir saprast, kā pareizāk iziet no radušās situācijas. "Simptomi ir pārgājuši, bet tik un tā balss man jau kādu septīto nedēļu ir ciet. Fiziski gan jūtos krietni labāk nekā līdz šim, bet, kad atbraucu no Hohfilcenes, bija krīzes posms, jo nevarēju normāli pakustēties," atklāja Rastorgujevs.

Latvijas biatlonists uzsvēra, ka šobrīd nekādi mērķi sezonai nav izvirzīti, jo vispirms ir jāsaprot, kas notiek ar veselību. "Nebija viegli gan fiziski, gan psiholoģiski. Turklāt pirms sezonas aizvadījām labu sagatavošanās posmu, bet to mēs uz pārējo biatlonistu fona tā arī neesam ieraudzījuši, jo traucējusi slimība. Tas viss sākās jau pirms Pasaules kausa - tobrīd šķita, ka paliks labāk, bet nekā, turklāt bija vēl citas komplikācijas, ko ārzemēs nevarējām konstatēt - to varēja izdarīt vien tad, kad atbraucām mājās," atklāja Rastorgujevs.

Sportists teica, ka bija pareizs lēmums Pasaules kausa otro posmu noslēgt priekšlaicīgi, tomēr vienlaikus piebilda, ka, iespējams, šādu soli vajadzēja spert ātrāk un doties mājās jau pirmā etapa laikā. Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli. Rastorgujevs izmaiņas savā komandā gan vērtē pozitīvi.

"Vajadzēja kaut ko mainīt, ieviest citādāku domāšanu. Ar Berkuli kopā bijām ilgi - divus olimpiskos ciklus, tāpēc pārmaiņas bija nepieciešamas," apmierinātību pauda Rastorgujevs. "Pirmssezonas sagatavošanās posmā uzzināju daudz ko jaunu, treniņi bija citādāki un interesantāki, turklāt pats process bija motivējošāks." Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ar 39 punktiem ir 44.pozīcijā.

Šonedēļ Pasaules kausa posmā Oberhofā ceturtdien un piektdien tiks aizvadītas sprinta sacensības, kamēr sestdien un svētdien būs iedzīšana un stafetes. Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 16:57, pirms 5 gadiem
ehh, nu kā jau visu karjeru. baigi daudz slimo. Kad paskatījos, ka šamējam jau 30 gadi, saskumu.

  -3 [+] [-]

, 2019-01-09 17:05, pirms 5 gadiem
Andrejam vienmēr atrunas... Andrejs psiholoģiski viens no vājākajiem Latvijas sportistiem.

  +8 [+] [-]

, 2019-01-09 17:13, pirms 5 gadiem
aj, nu cerams, ka atgūs pagājušās sezonas formu.. Vismaz ātrumu, ja ne šaušanu, jo nav interesanti, ja visu sašauj un tā pat netiec 5niekā..

     [+] [-]

, 2019-01-09 17:15, pirms 5 gadiem
Latvijas biatlona agonija.... Drīz jau būs miris , paliks tikai biatlona federācija un pulciņš tūristu , kuri braukā pa PK posmiem. Jaunās paaudzes arī nav. Būsim reāli , nevar juniors , kurš brauc pa 50-90-tajām vietām nonākot pieaugušo kārtā pēkšņi progresēt un braukt desmitniekā. Vienīgā iespēja naturalizēt ( adoptēt) norvēģus (smejos protams).

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 17:30, pirms 5 gadiem
Tiešām Andrejam bijušas dažādas likstas nepārtraukti. Atceros, ka karjeras sākumposmā viņš bieži sūdzējās par problēmām ar vēderu. Arī tagad simptomi liecina par pavājinātu imunitāti - septīto nedēļu ciet balss. Domāju vaina ir iekš kādas neatklātas saslimšanas, kas var ietekmēt visu organismu. Es ieteiktu Andrejam aiziet pārbaudīt glutēna nepanesamību. Tā var ilgi būt neatklātā formā, izraisa nopietnus vielmaiņas traucējumus un ietekmē visas organisma funkcijas, pie tam Latvijas dakteri bieži vieglprātīgi attiecas pret šo saslimšanu, uzskatot tās par iedomām vai pat modes lietu. Bet patiesībā tas ir nopietni. Turklāt arī nav nekas traģisks, ja cilvēks zin īsto diagnozi un māk ar to sadzīvot. Džokoviča piemērs rāda, ka bezglutēna diēta ne tikai netraucē, bet var pat palīdzēt sasniegt augstus panākumus sportā.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-09 17:38, pirms 5 gadiem
ako1 rakstīja: Latvijas biatlona agonija.... Drīz jau būs miris , paliks tikai biatlona federācija un pulciņš tūristu , kuri braukā pa PK posmiem. Jaunās paaudzes arī nav. Būsim reāli , nevar juniors , kurš brauc pa 50-90-tajām vietām nonākot pieaugušo kārtā pēkšņi progresēt un braukt desmitniekā. Vienīgā iespēja naturalizēt ( adoptēt) norvēģus (smejos protams).
Iespējams, ka nav tik traki. Starp jauniešiem un jaunietēm ir cerīgi kadri, no kuriem daži jau mēģina parādīt sevi starptautiskā līmeņa mačos.

Domāju, ka Rastorgujevu šosezon vēl nevajag norakstīt. Bāzes darbs vasarā ir ielikts, un varbūt šī piespiedu pauze var nākt pat par labu, ja organisms tiks galā ar to slimību.

  +5 [+] [-]

, 2019-01-09 18:35, pirms 5 gadiem
Ja pats tikko nebūtu izslimojis 4 nedēļas + pāris nedēļas balss ciet, domātu, ka šīs ir atrunas. Kaut kādi monstruālie vīrusi sāk panesties, un arī imunitātes ziņā ir jābūt talantam, lai konkurētu ar eliti.
Lai Andrejam laba veselība un spīdoša otra sezonas daļa!

  -2 [+] [-]

, 2019-01-09 19:26, pirms 5 gadiem
Klibus zirgus parasti nošauj....

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 20:02, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Ja pats tikko nebūtu izslimojis 4 nedēļas + pāris nedēļas balss ciet, domātu, ka šīs ir atrunas. Kaut kādi monstruālie vīrusi sāk panesties, un arī imunitātes ziņā ir jābūt talantam, lai konkurētu ar eliti.
Lai Andrejam laba veselība un spīdoša otra sezonas daļa!
Paradokss - jo vairāk trenējas un labākā formā, jo vājāka imunitāte. Žēl, ka vispār neizlaida visu pirmo posmu un uzreiz nebrauca ārstēties - beigās 2 mēneši šitā nomuļļāti, nu nevar slims startēt līmenī, neatstājot iespaidu uz slimības gaitu. Lai nu izveseļojas un uz sezonas otro pusi parāda klasi

     [+] [-]

, 2019-01-09 20:22, pirms 5 gadiem
Interesanti būtu zināt, kas tas par vīrusu, ar ko pie mūsdienu medicīnas, jācīnās 6 nedēļas? Bet nu veiksmi Andrejam.

     [+] [-]

, 2019-01-09 21:06, pirms 5 gadiem
Būba rakstīja: Paradokss - jo vairāk trenējas un labākā formā, jo vājāka imunitāte. Žēl, ka vispār neizlaida visu pirmo posmu un uzreiz nebrauca ārstēties - beigās 2 mēneši šitā nomuļļāti, nu nevar slims startēt līmenī, neatstājot iespaidu uz slimības gaitu. Lai nu izveseļojas un uz sezonas otro pusi parāda klasi
Jā, šo vajadzētu likt aiz auss nākotnē - pusslimam nestartēt.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-09 22:41, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Jā, šo vajadzētu likt aiz auss nākotnē - pusslimam nestartēt.
Pieļauju, ka tas varētu būt viens no grūtākajiem lēmumiem profesionālam sportistam sezonas sākumā - nestartēt, jo nejūties īsti labi, lai gan visu offsezonu esi smagi trenējies un gājis tikai uz to, lai sezonas sākumā startētu. Sevi pārliecināt, ka nav jau nemaz tik traki un jūties tīri ok, nemaz nav tik sarežģīti.

     [+] [-]

, 2019-01-11 10:35, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: Pieļauju, ka tas varētu būt viens no grūtākajiem lēmumiem profesionālam sportistam sezonas sākumā - nestartēt, jo nejūties īsti labi, lai gan visu offsezonu esi smagi trenējies un gājis tikai uz to, lai sezonas sākumā startētu. Sevi pārliecināt, ka nav jau nemaz tik traki un jūties tīri ok, nemaz nav tik sarežģīti.
Labu piemēru tālu nav jāmeklē - Laura Dālmeiere pirmos 2 PK posmus izlaida, atgriezās uz sprintu (2.v.) un iedzīšanu (5.v.) Čehijā, taču masu startā nepiedalījās un tagad paziņojusi, ka arī Oberhofu izlaidīs, jo vēl nejūtas par 100% atpakaļ.

Vienīgi viņa to var atļauties, bet Rastorgujeva gadījumā mērķis ir vajadzīgs top 30, lai iekļūtu to sportistu vidū, kuriem IBU atmaksā ceļošanas un uzturēšanās izmaksas...