Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Makarainena: "Slēpoju rezervēti, tāpēc šautuvē sirds nesitās strauji"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Makarainena: "Slēpoju rezervēti, tāpēc šautuvē sirds nesitās strauji"
Kaisa Makarainena
Foto: AFP/Scanpix
12:30
Biatlons, PK Sievietēm 10/11, 1.posms. Esterzunda. 10km
Kaisa Makarainen
2.50
Helena Ekholm
4.50
Darya Domracheva
7.00

Jau ziņojām, ka Pasaules biatlona kausa izcīņas 1. posma noslēdzošajās sacensībās sievietēm uzvarēja somiete Kaisa Makarainena, bet 2. un 3. pozīciju ieguva attiecīgi Miriama Gesnere un Helēna Ekholma. Pēc sacensībām uzvarētāja atzina, ka slēpojusi visai rezervēti.

Kaisa Makarainena: "Tā bija tikai otrā reize manā karjerā, kad sašāvu visus mērķus. Pirmā bija Tronheimā pirms diviem gadiem, tā ka neesmu pie tā pieradusi. Taču labprāt pie tā pierastu. Ir jauki slēpot garām soda aplim. Nejutu lielu spriedzi pirms šīs dienas sacensībām, jo zināju, ka pārējās meitenes startēs pēc manis. Slēpoju diezgan rezervēti un, kad biju šautuvē, mana sirds nesitās pārāk strauji. Daudzējādā ziņā man tas atgādināja treniņu. Vienkārši centos to visu izbaudīt."

Miriama Gesnere: "Pirms šī posma pat nevarēju iedomāties, ka varētu tikt uz goda pjedestāla. Pirms sacensībām neizjutu ne mazāko spiedienu. Mani mērķi joprojām palikuši tādi paši, kā pirms Esterzundas posma un šiem diviem goda pjedestāliem - labi slēpot, labi šaut, palikt veselai un gūt no tā visa prieku."

Helēna Ekholma: "Pēdējā šaušanā domāju tikai par to, lai aizvērtu visus mērķus. Taču es jau domās biju distancē, kad izšāvu pēdējo lodi [tieši pēdējais neprecīzais šāviens neļāva Ekholmai iegūt 2. vietu - aut.piez.]. Stadionu pametu ar mazu pārsvaru pār Gesneri, taču nespēju šo pārsvaru noturēt. Viņa ir ātra. Mans īstais mērķis bija noturēt aiz muguras Annu Karinu [Zideku, kura palika 4. vietā - aut.piez.], lai nosargātu vietu uz goda pjedestāla. Vienmēr svarīgi finišēt pirmajai no zviedrietēm. Mans sniegums šonedēļ ir bijis labs - divi goda pjedestāli. Makarainena? Viņa ir lieliska - neticami labā formā kā slēpošanas, tā šaušanas ziņā. Vareni, ka viņa šaušanā nekļūdījās ne reizi - tas būs mans mērķis nākamnedēļ."

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU