Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Makarainena: "Nobraucieni ir mana spēcīgā puse"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Makarainena: "Nobraucieni ir mana spēcīgā puse"
Kaisa Makarainena
Foto: AP/Scanpix

Jau vēstījām, ka piektdien Pasaules kausa izcīņas ietvaros biatlonā dāmu sprintā triumfēja somiete Kaisa Makarainena. Pēc sacensībām viņa atzīmēja, ka īpaši labi jūtas nobraucienos, kādi ir Esterzundas trasē.

Kaisa Makarainena ne tikai uzvarēja, bet bija arī ātrākā slēpotāja starp visām dalībniecēm. Pēc sacensībām viņa sacīja: "Trenējos ļoti cītīgi un man bija jaunas slēpes. Slēpes labi nostrādāja. Mums ir ļoti labs treneris, kurš atnācis no ziemeļu divcīņas. Viņam ir daudz pieredzes, un tas palīdzēja. Tāpat uzskatu, ka pati esmu labā formā. Pirms gada man Esterzunda kā pilsēta īpaši nepatika. Tomēr trase ir laba. Tā ir nedaudz līdzīga Kontiolahti [Somijā, Makarainenas dzimtenē - aut.piez.] trasei, kur arī ir daudz strauju nobraucienu, kas ir mana spēcīgā puse. Aukstums? Bija grūti, ceru drīzumā nokļūt siltākā vietā."

Jaunā vāciete Miriama Gesnere tika pie sava pirmā pjedestāla karjerā un sacīja: "Esmu ļoti laimīga par savu šaušanu [viņa aizvēra visus mērķus - aut.piez.]. Tā bija pirmā reize, kad trāpīju visos mērķos. Vienkārši koncentrējos uz katru mērķi atsevišķi. Domāju, šobrīd esmu ātrāka nekā agrāk. Esmu daudz iemācījusies. Tiesa, pēdējā aplī zināju, ka nevaru noķert Kaisu. Viņa bija pārāk ātra."

Darja Domračeva pirmajās sacensībās ieņēma tikai 35. vietu, taču piektdien labojās, tiekot pie bronzas sprintā. Baltkrieviete pēc sacīkstēm teica šādus vārdus: "Šodien ar vienu kļūdu šautuvē esmu daudz laimīgāka nekā ar pieciem misēkļiem aizvakar. Taču arī šodien viena kļūda bija, un jebkura kļūda ir nozīmīga biatlonā. Tomēr esmu daudz priecīgāka nekā trešdien."

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU