Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Furkads joko, franči laimīgi, krievu sportiste izdzēš sociālo tīklu profilu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Furkads joko, franči laimīgi, krievu sportiste izdzēš sociālo tīklu profilu
Martēns Furkads
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien pasaules čempionātā biatlonā tika aizvadīta pirmā disciplīna - jauktā stafete. Uzvaru izcīnīja Francijas kvartets, kuram sekoja vācieši un norvēģi. Piedāvājam aizvadīto sacensību atskaņas.

Tikai 7.vietā palika Krievijas izlase, kuras rindās izgāšanos piedzīvoja 1.posma veicēja Jekaterina Šumilova. Viņa stāvus šaušanā aizvēra pirmos četrus mērķus un pēc 5.šāviena jau gribēja mesties trasē, taču mērķis tikai sašūpojās un palika savā vietā. Turpinājumā Šumilova arī ar trim rezerves patronām nespēja aizvērt nolādēto mērķi. Krievu līdzjutēji sāka bargi kritizēt Šumilovu, un viņa visas šīs jezgas rezultātā izdzēsa savu profilu Krievijā populārajā sociālajā tīklā Vkontakte.

Šumilova komentēja savu neveiksmīgo startu: "Neskatījos uz konkurentēm - biju tikai es un mērķi. Biju pārliecināta, ka pēdējais mērķis piektajā šāvienā aizvērsies, jo pēc šāviena tas sāka kustēties. Tomēr gabarīts neizgāja. Tā bija mana kļūda. Pēc tam kaut kas aizgāja ne tā - gribēju pabeigt darbu [ar rezerves patronām], bet neizdevās."

Šumilovu kritizēja ne tikai parastie līdzjutēji, bet arī biatlona personības. Piemēram, divkārtējais olimpiskais čempions Sergejs Čepikovs sacīja šādi: "Pirmās sacensības mūsu izlasei ir vienkārši katastrofa. Sevišķi apbēdināja Jekaterina Šumilova - viņas rezultāti ir vienkārši murgs. Skaidrs, ka sieviešu izlasē gribētos redzēt tikpat spēcīgas sportistes, kādas mums bija 90.-ajos vai 2000.-ajos gados. Taču, kas ir, tas ir. Jebkurā gadījumā nesteigsimies ar pārsteidzīgiem secinājumiem. Pasaules čempionāts ir pietiekami ilgs un, domāju, medaļas mūsu biatlonistiem vēl būs."

Pat šī brīža Krievijas izlases līderis Antons Šipuļins nebija skubināms uz kritiku, atbildot, vai nav noguris no tā, ka stafetes posms regulāri jāsaņem tālu aiz līderiem: "Noguris, ne noguris - ko varu izdarīt, ja mums šādas, lūk, problēmas rodas? Ir lieli jautājumi treneru štābam, kurš tā sagatavo atbildīgākajiem startiem. Vai sportistiem... es pat nezinu, kam jāprasa par šo situāciju. Jebkurā gadījumā mani tas viss, protams, neapmierina." Vēlāk gan Šipuļins atvainojās izlases treneriem par sacīto un aizstāvēja arī Šumilovu.

Tuvu medaļām jau šodien bija Ukrainas kvartets, beigās 4.vieta. Oļena Pidhrušna: "Man ir dalītas sajūtas. No vienas puses 4.vieta ir labs rezultāts, taču visu laiku bijām tuvu godalgu pozīcijām un ļoti gribējās tikt uz pjedestāla. Personīgi ar savu sniegumu ne pārāk esmu apmierināta, jo divas rezerves patronas ir ļoti daudz. Ar treneriem mēģināšu tikt skaidrībā, kur bija problēma. Pēdējā aplī gan uzskatu, ka parādīju savu maksimumu. Pēdējā posmā Pidručnijam, protams, bija iespējas [tikt trijniekā], taču viņam konkurentos bija TOP3 kopvērtējuma biatlonisti, tāpēc viņam klājās ļoti smagi. Viņš ir malacis - izturēja, sašāva normāli. Kopumā esam apmierināti."

Mājiniece Norvēģija bija spiesta samierināties ar 3.vietu, tomēr pēdējā posma veicējs Tarjei Bē medaļnieku preses konferencē nezaudēja optimismu: "Furkads ir neuzvarams. Es vairs pret viņu necīnīšos." Furkads noķēra vilni, attraucot: "Domāju, tā ir laba ideja!" Furkadam tika taujāts par konkurenci ar mājiniekiem norvēģiem, un viņš atkal nezaudēja humora izjūtu: "Nedomāju, ka šeit notiek cīņa starp mani un Norvēģiju. Piemēram, šodien mēs cīnījāmies ar vāciešiem. Nedomāju par šodienu kā par uzvaru pār norvēģiem - tā vienkārši ir uzvara, kas mums deva zeltu. Šodien apbalvošanas ceremonijā starp līdzjutējiem bija daudz franču - ja turpināšu šeit uzvarēt, varbūt čempionāta beigās viņu būs vairāk nekā norvēģu. Šodien nebiju savā labākajā formā, tā bija viduvēja, taču ceru, ka sprintā būs labāk."

Sudrabu ieguvušās Vācijas pārstāvis Simons Šemps, kurš arī startēja pēdējā posmā, novērtēja komandas sasniegumu: "Mēs izcīnījām sudrabu, nevis zaudējām zeltu. Es spēkojos ar pasaules spēcīgākajiem biatlonistiem - esam pilnībā priecīgi par iegūto sudrabu. Mūsu mērķis bija cīnīties par pjedestālu un iegūt medaļas - mēs to paveicām. Šis sasniegums ir noņēmis no mums spiedienu un dos pārliecību pirms individuālajām sacensībām."

PK kopvērtējumā vīriešiem TOP10 noslēdzošais Kventins Fijons-Majē, kurš aizvadīja lielisku 3.posmu, par iegūto zeltu bija sajūsmā: "Šādā veidā sākt pasaules čempionātu ir vienkārši sapnis. Mūsu izlases spēkošanās ar Šempu notika gandrīz līdz pat distances beigām. Ja Martēns viņu nepārspētu viņu vēl līdz finiša taisnei, mūs gaidītu ļoti interesanta spēkošanās finiša spurtā. Taču Martēnam izdevās visu nokārtot mazliet agrāk. Esmu pārliecināts, ka šis zelts palielinās manas ambīcijas individuālajās sacensībās. Negrasos samierināties ar šo vienu medaļu." Anē Beskona piebalsoja: "Šī uzvara mūsu komandai ir ļoti svarīga - treneriem, servisa brigādei, visi izdarīja labu darbu." Piekrita arī Marija Dorēna Abēra: "Zelta medaļas - tas ir super! Un, lai kā neklātos pārējās pasaules čempionāta sacensībās, šī medaļa jau nu noteikti mums ir kabatā."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +2 [+] [-]

, 2016-03-04 00:55, pirms 8 gadiem
Edmund, vai nav Anaii Beskona?

  +2 [+] [-]

, 2016-03-04 05:11, pirms 8 gadiem
Arī Juškāne pēc četriem aizvērtiem mērķiem piekto nesašāva pat ar rezerves

  +1 [+] [-]

, 2016-03-04 06:54, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Edmund, vai nav Anaii Beskona?
atrodiet google personu Anaisu Beskonu. lai veicas! (gribēju palasīt biogrāfiju kādā no oriģinālvalodas portāliem)

     [+] [-]

, 2016-03-04 09:58, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Edmund, vai nav Anaii Beskona?
Varbūt pietiks piesieties? Lai taču viņiem liekas, ka ir paši gudrākie. Tas pats Bē izrādās nav Bē.
https://www.youtube.com/watch?v=oEx... = 2:28 kā izrunā Tarjei Bø.
https://www.youtube.com/watch?v=4Qq... = 0:13 kā izrunā Tarjei Bø.

  +3 [+] [-]

, 2016-03-04 11:50, pirms 8 gadiem
Krievi kā parasti savā elementā - kā kkas neiet tā sāk nolikt viens otru. Nebrīnīšos, ja Šumilova šajā čempionātā vairs nestartēs.