Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Strenga: "Ceram, ka pāris reizes kāpsim uz pjedestāla"

Jānis Pārums

Strenga: "Ceram, ka pāris reizes kāpsim uz pjedestāla"
Atis Strenga apsveic Andri Šicu Vankūverā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga sarunā ar portālu Sportacentrs.com novērtēja aizvadīto gadu kamaniņu sportā, paužot viedokli, ka kopumā tas bijis labs, un izteica cerību, ka 2010./2011. gada sezonas otrā puse būs veiksmīgāka.

"Ja nebūtu olimpiskās medaļas, varētu runāt savādāk, bet šobrīd gadu kopumā varam vērtēt pozitīvi. Pozitīvs bija aizvadītās sezonas nobeigums un pozitīvs ir arī sākums, tiesa, nevis lielajai izlasei, bet junioriem. Tas priecē un ļauj nākotnē raudzīties cerīgi," sacīja Strenga. "Protams, daudz, kas tika plānots netika izdarīts, daudzi arī saka, ka brāļu Šicu medaļa nospīdēja, taču, ja paskatās to darbu, ko ir ielikuši treneri un apkalpojošais personāls... Turklāt, katram sportistam var būt brīdis, kad viņš izšauj tieši svarīgākajā momentā. Brāļiem tas izdevās!"

"Sezonas sākums pieaugušo izlasei nav veiksmīgs, taču nesen notikušie junioru mači un tur vairāku sportistu parādītais sniegums priecē. Varbūt aiz vadošajiem atkal ir maza šķirbiņa, bet pie tā ir jāstrādā. Domāju, ka ne vienu reizi vien cīnīsimies par medaļām. Nevarētu teikt, ka pēc Šicu panākuma ir ļoti liels jauno sportistu pieplūdums, jo viss grozās ap Siguldu un to reģionu, taču neapšaubāmi, ka interese ir. Bērniem un jauniešiem vajadzīgi savi varoņi un labi, ka viņiem tādi ir – brāļi Dukuri, brāļi Šici... Sporta veidam tas ir ļoti liels pluss," piebilda Strenga.

Jautāts par Ziemeļamerikas posmu lietderību, prezidents atzina: "No vienas puses viņiem tur vajadzēja būt, bet panākt labus rezultātus tur bija grūti. Citām komandām trasē bija seši līdz astoņi cilvēki, bet mums – tikai viens treneris. Lielu kļūdu mūsu kamaniņu braucējiem jau nebija, taču nelielās kļūdas sakrājās un tas arī deva konkrēto rezultātu. Pirmajos posmos labi nostartēja jaunie – Bērze/Logins, Mauriņš. Pārējie... tā ir kā ir."

"Galvenais starts ir pasaules čempionāts Čezānā. Pieredzējušajiem sportistiem [Maija Tīruma, brāļi Šici, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks] jācīnās par pirmo desmitnieku. Arī stafetē būsim priecīgi, ja atkārtosim iepriekšējos panākumus (Eiropas čempionātos – divreiz zelts, pasaules čempionātos – divreiz bronza – aut.). Desmitnieks ir plašs jēdziens, protams... Brāļi domāju, ka var cīnīties arī par trijnieku, jo tajā bijuši arī Pasaules kausa posmā. Trase ir grūta, taču mūsu sportistiem tā patīk. Svarīgs būs arī noslēdzošais posms Siguldā. Centīsimies noorganizēt labas sacensības, veiksmīgi nostartēt savās mājās, ceram, ka vismaz reizi vai divas kāpsim uz pjedestāla."

  -4 [+] [-]

, 2010-12-30 19:01, pirms 13 gadiem
Ceriba mulka mierinajums...

     [+] [-]

, 2010-12-31 12:14, pirms 13 gadiem
Strenga: "Ceram, ka pāris reizes kāpsim uz pjedestāla"...................kamēr klātesošo uzmanība būs piesaistīta sacensībām