Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie ātrslidotāji bez augstiem sasniegumiem PK junioriem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas jaunie ātrslidotāji bez augstiem sasniegumiem PK junioriem
Gustavs Vācietis kopā ar beļģu ātrslidotāju pirms masu starta. Foto: Ice Rink Piné/Facebook

Dalību junioru Pasaules kausa izcīņas 1. posmā noslēguši četri Latvijas jaunie ātrslidotāji. Otrajā sacensību dienā augstvērtīgāko rezultātu uzstādīja Ance Kucina 500 metru distancē.

• Vakar Latvijas jaunie ātrslidotāji nespēja uzrādīt ļoti augstvērtīgus rezultātus 1000 metru distancē. Vistuvāk savam personiskajam rekordam bija Gustavs Vācietis, bet augstākās vietas izcīnīja Patrīcija Elizabete Sniķere un Laura Jankovska, kuras tika pie punkriem junioru Pasaules kausa kopvērtējumā. Sniķeres gadījumā gan jāatzīst, ka viņas vecuma grupā bija vairāk nekā uz pusi mazāk dalībnieku.

• Sacensību otrā diena individuālajās distancēs ļoti neveiksmīga izvērtās Vācietim, kurš 500 metru distancē nefinišēja, paliekot bez rezultāta, bet 1500 metru sacensībās viņu diskvalificēja. Vienīgās sacensības, kurās viņam izdevās uzstādīt rezultātu, bija pusfināls masu startā, kurā viņš distanci veica 6:25.69 minūtēs, pie sprinta punktiem netika un ierindojās 11. vietā 15 dalībnieku konkurencē. Jāatzīmē, ka otra pusfināla rezultāti bija krietni augstvērtīgāki.

• Pēc vakar izlaistajām sacensībām 1000 metros šodien uz starta 500 metros stājās Ance Kucina. Viņa slidoja pārī ar Kolumbijas pārstāvi Izabellu Vargasu, kuru pārspēja par 1.11 sekundēm. Kucina uzstādīja laiku 43.24 sekundes, kas bija par 1.7 sekundēm lēnāk nekā viņas personiskais rekords, dodot 33. vietu 56 dalībnieču konkurencē. Uzvarētājai Hanai Noakei no Japānas, kura šosezon debitēja pieaugušo Pasaules kausā, latviete zaudēja 3.23 sekundes.

Jankovska otro sacensību dienu sāka ar dalību masu starta pusfinālā, bet pēc sešiem veiktiem apļiem, atrodoties devītajā pozīcijā, izstājās. Sekoja sacensības 1500 metru distancē, kurā pēc personiskā rekorda latvieti varēja uzskatīt par slidojuma favorīti starp konkurentēm no Austrijas un Rumānijas. Pirmos trīs apļus latviete atradās vadītā, bet ceturtajam spēka pietrūka, kas lika atzīt austrietes Lea Sepeles pārākumu, zaudējot viņai 0.07 sekundes. Kopumā Jankovska ar laiku 2:18.99 minūtes ierindojās 38. vietā 46 dalībnieču konkurencē, uzvarētājai Meikei Vēnai no Nīderlandes zaudējot 15.63 sekundes.

• Sniķere sacensību dienu sāka ar sacensībām 500 metros pārejas jeb "Neo-seniors" grupā. Viņa slidoja vienatnē, atklājot sacensības, uz uzrādīja rezultātu 42.77 sekundes, kas bija par 0.29 sekundēm lēnāks nekā personīgais rekords. Tiesa ar šo rezultātu izdevās apsteigt tikai vienu konkurenti, ieņemot 16. vietu 17 dalībnieču konkurencē. Uzvarētājai Inesai Šumekovai no Kazahstānas latviete zaudēja 2.79 sekundes. Lielas cerības uz augstu vietu nevarēja likt uz sacensībām 1500 metros, kurās latvietei bija vājākais personīgais rezultāts. Tas arī izpaudās slidojumā, Sniķerei tālu atpaliekot no sava labākā rezultāta, kā arī konkurentēm. Latvijas ātrslidotāja ierindojās pēdējā, 20. vietā, uzvarētājai Laurai Peveri no Itālijas zaudējot 19.34 sekundes. Līdz sacensībām masu startā Sniķere bija dalībnieču sarakstā, bet īsi pirms tām tomēr atteicās no dalības.

• Pēc nedēļas risināsjies junioru Pasaules kausa izcīņas otrais posms. Pieļaujams, ka latvieši startēs arī tajā. Pēdējais, trešais posms paredzēts februāra sākumā Japānā, kur vēl nedēļu vēlāk risināsies pasaules čempionāts junioriem.

     [+] [-]

, 2023-11-26 19:52, pirms 5 mēnešiem
Sākums pagalam vājš un šķidrs (daudzie DNS). Bet labi, ka ir sākums. Cerēsim, ka būs arī turpinājums.