Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kanādietes uzvar PČ kērlingā

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Kanādietes uzvar PČ kērlingā
Foto: http://www.cbc.ca/sports/olympics/winter/curling/rachel-homan-women-curling-worlds-final-1.4041585

Ķīnā notiekošajā pasaules čempionātā kērlingā šorīt notika pēdējās divas spēles - fināls un spēle par trešo vietu. Kanādas kērlingistes, kuras šajā čempionātā vēl bija nepārspētas, finālā tikās ar Krievijas izlasi. Savukārt par bronzas medaļām cīnījās Skotijas un Zviedrijas komandas. Kanādietes pārspēja Krievijas izlasi ar 8-3, bet Skotija ar 6-4 uzvarēja Zviedrijas izlasi.

Zviedrijas (Anna Hasselborga, Sāra Makmanusa, Agnese Knohenhauera un Sofija Mābergsa) un Skotijas (Eva Mūrheda, Anna Slouna, Viki Adamsa un Lorena Greja) komandas jau bija tikušās 8. kārtas spēlē, kur toreiz pārākas bija Zviedrijas kērlingistes, uzvarot ar 7-3. Arī pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā starp trešās un ceturtās vietas ieguvējām pamatturnīrā tikās tieši Zviedrijas un Skotijas komandas. Arī toreiz pārākas bija zviedrietes ar 8-5. Taču spēlē par trešo vietu pārākas izrādijās Skotijas kērlingistes, uzvarot ar 6-4 desmit endos (0-0, 0-2, 0-0, 1-0, 0-1, 2-0, 0-1, 1-0, 1-0, 1-0).

Tikmēr turnīra noslēdzošajā spēlē starp Kanādas (Reičela Homana, Emma Miskjū, Džoanna Kortnija un Liza Vīgla) un Krievijas (Anna Sidorova, Margarita Fomina, Alīna Kovaļova un rezerviste Aleksandra Rajeva) izlasēm pārākas, tomēr izrādījās pasaules ranga līderes kanādietes. Arī šīs divas komandas līdz šim bija tikušās divas reizes - 4. kārtas spēlē un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. 4. kārtas mačā uzvarēja kanādietes ar 10-9, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Kanādas izlase uzvarēja ar 7-3. Šodien finālā atkal pārākas izrādījās tieši kanādietes, ar 8-3 pārspējot Krievijas izlasi astoņos endos (0-0, 2-0, 1-0, 0-0, 0-1, 3-0, 0-2, 2-0).

Šajā čempionātā arī kļuva zināmas septiņas komandas, kas piedalīsies nākošgad gaidāmajās Phjončhanas Olimpiskajās spēlēs. Septiņu komandu vidū iekļuva - Kanāda, Krievija, Šveice, Lielbritānija (Skotija), ASV, Zviedrija un Japāna. Kvalifikācijas punkti tika skaitīti, ņemot vērā arī 2016. gada pasaules čempionātu. Dienvidkoreja, kā rīkotājvalsts, iekļuva kā astotā komanda. Atlikušās divas komandas tiks noskaidrotas kvalifikācijas turnīrā, kas no 5. līdz 10. decembrim norisināsies Čehijas pilsētā Plzeņā. Šajā turnīrā piedalīsies arī Latvijas izlase. Bez Latvijas tur piedalīsies arī - Vācija, Čehija, Dānija, Itālija, Ķīna, Somija un Norvēģija.

Jau 1. aprīlī sāksies arī pasaules čempionāts vīriešu konkurencē, kur arī tiks sadalītas ceļazīmes uz Phjončhanas Olimpiskajām spēlēm. Šis čempionāts norisināsies Kanādas pilsētā Edmontonā.