Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Biatlona stafetēs zelti tiek Vācijai, Ukrainai un Krievijai

Andrejs Siliņš

Ceturtdien IBU Eiropas čempionātā biatlonā, kas norisinās Itālijā, notika stafetes vīriem, dāmām un jauktajām komandām. Par čempioni sievietēm kļuva Ukraina, vīriešiem labākie bija vācieši, bet jaukto komandu konkurencē labākā bija Krievija.

Eiropas čempionātā, kurā startē sportisti līdz 26 gadu vecumam, vīriem 4x7,5 kilometru stafetē par uzvaru līdz pat beigām cīnījās Vācijas un Krievijas biatlonisti. Neskatoties uz precīzāku šaušanu, ātrāki bija vācieši. Tieši pēdējā posmā Ēriks Lessers izmantoja tikai vienu papildus patronu, kamēr krievs Viktors Vasiļjevs tā arī vienu mērķi nesašāva. Lessers vadību noturēja līdz pat finišam, tajā esot par Vasiļjevu ātrāk 6,7 sekundes. Trešā vieta tika Baltkrievijas komandai, kas sašāva visus mērķus.

4x6 kilometros dāmām četras komandas sašāva visus mērķus un par uzvaru cīnījās trīs no tām - Ukraina, Itālija un Vācija. Šādā kārtībā arī komandas sasniedza finišu - tās, kuras izmantoja mazāk rezerves patronu, arī tika augstāk. Ukrainietēm pārsvars pār Itāliju finišā sasniedza 52,2 sekundes, savukārt vācietēm finiša līniju izdevās sasniegt pēc minūtes un 1,7 sekundēm.

Jauktajā distancē ne Olga Gaļiča un Svetlana Perminova, ne Ivans Krjukovs un Aleksandrs Pečeņkins nebija spiesti slēpot soda apļus un, izmantojot desmit rezerves patronas, finišu sasniedza pusotru minūti ātrāk nekā vienu kļūdu pieļāvusī Francija. Trešajā vietā baltkrievi, kas izmantoja vien četras rezerves patronas, taču slēpošanas un šaušanas ātrumā nespēja konkurēt ar krieviem.

Rīt čempionātā brīvdiena, bet sestdien sacensības atsāksies ar sprinta distancēm.