Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlinga turnīrā Šamperī otro gadu pēc kārtas uzvar N.Edins

Linda Mangale
Linda Mangale

Kērlinga turnīrā Šamperī otro gadu pēc kārtas uzvar N.Edins
N.Edina komanda
„Curling Masters Champery” 2017 uzvarētājs

No 19.oktobra līdz 22.oktobrim Šveices pilsētā Šamperī norisinājās septītais „Curling Masters Champery” turnīrs, kurā otro gadu pēc kārtas triumfēja N.Edina komanda no Zviedrijas. Turnīrā startēja arī Latvijas vīriešu kērlinga izlase (K.Smilga), kurai piecās spēlēs izdevās izcīnīt vienu uzvaru.

Pasaules kērlinga tūres (WCT) Eiropas posmā „Curling Masters Champery” piedalījās 24 komandas. 22.oktobrī, finālspēlē tikās spēcīgā un titulētā N.Edina komanda no Zviedrijas pret G.Dramonda komandu no Skotijas. Visas spēles gaitā dominēja pasaules rangā 2.vietā esošā N.Edina komanda. Spēle tika noslēgta septiņos endos ar gala rezultātu 6:3 Zviedrijas komandas labā.

Latvijas vīriešu izlase turnīru uzsāka pret Čehijas J.Snitila komandu. Jau pirmajā spēles endā nācās zaudēt piecus punktus, kuru skaitu turpmākajā spēles gaitā komanda no Čehijas palielināja. K.Smilgas komandai bija grūti ko likt pretim, tādēļ nācās piekāpties ar 3:12.

Otrajā spēlē pretim stājās A.Kaustes komanda no Somijas. Šī spēle aizritēja līdzīgāk un tikai septītajā endā zaudētie četri punkti liedza iespēju gūt pirmo uzvaru šajā turnīrā. Otrais zaudējums piedzīvots ar 4:7.

Spēlē pret J.Vandorpa komandu no Nīderlandes neizdevās nekādi iegūt vairāk par vienu punktu kādā no endiem, kas samazinātu trīs punktu starpību, ko nīderlandieši ieguva jau trešajā endā. Spēle tika noslēgta septiņos endos ar rezultātu 2:6.

Salīdzinājumā ar Nīderlandes komandu, spēles sākums pret R.Stjerni no Dānijas padevās rezultāta ziņā līdzīgāks. Pēc ceturtā enda minimāls pārsvars dāņiem 3:2, tomēr Latvija izlasei neizdevās noturēties spēlē līdz galam un sestajā endā zaudētie trīs punkti arī izteica spēles likteni, piekāpjoties ar 2:6.

Vienīgo uzvaru „Curling Masters Champery” turnīrā Latvijas vīriešu izlase guva pret spēcīgo komandu no Skotijas ar B.Moutu priekšgalā, kura kā vēlāk izrādījās bija viena no ceturtdaļfināla dalībniecēm. Lai gan spēles pirmajā endā skoti ieguva trīs punktus, tomēr nākamajos divos Latvija komandai izdevās izvirzīties vadībā ar 4:3. Vadība jau nākamajos divos endos pārgāja B.Mouta komandas pārziņā, jo viņiem izdevās paņemt vēl trīs punktus. Izlīdzinot rezultātu sestajā endā 6:6, Latvijas komanda palika bez pēdējā akmens tiesībām. Skotiem „nonullējot” septīto endu, astotajā K.Smilgas komandai bija nepieciešams zagt, lai uzvarētu, kas arī izdevās, gala rezultātā 7:6. Ar vienu uzvaru un četriem zaudējumiem komanda ierindojās pēdējā vietā savā grupā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, tomēr kopumā aizvadīts labs sagatavošanās posms pirms Eiropas kērlinga čempionāta.

Komandas sastāvs: Kārlis Smilga, Artis Zentelis, Jānis Klīve un Didzis Pētersons.

Spēļu rezultāti pieejami: World Curling Tour - Powered by CurlingZone

Spēļu tiešraides no „Curling Masters Champery” turnīra nodrošināja Sportacentrs filmēšanas komanda. Līdz ar to pēc šī turnīra divas šī turnīra spēles būs iespējams redzēt atkārtojumā, ar komentāriem latviešu valodā, Latvijas nacionālajā kanālā Sportacentrs TV. Savukārt astoņas spēles ar komentāriem angļu valodā atkārtojumā var noskatīties WCT YouTube kanālā: https://www.youtube.com/user/curlin...

Latvijas komandas spēļu rezultāti:

Z 3:12 – J.Snitils (Čehija)
Z 4:7 – A.Kauste (Somija)
Z 2:6 – J.Vandorps (Nīderlande)
Z 2:6 – R.Stjerne (Dānija)
U 7:6 – B.Mouts (Skotija)

/U – uzvara, Z – zaudējums/