Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase pasaules čempionātu kērlingā jauktajiem pāriem uzsāk ar uzvaru

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas izlase pasaules čempionātu kērlingā jauktajiem pāriem uzsāk ar uzvaru
Latvijas izlase
Pasaules čempionāts kērlingā jauktajiem pāriem 2017
© WCF / Richard Gray

Vakar Kanādā, Letbridžā aizsākās pirmā diena pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem, kas turpināsies līdz 29.aprīlim. Savukārt Šveicē noslēdzās 2016./2017.gada CCT(Curling Champions Tour) rīkoto kērlinga turnīru sezona.

Latvijas izlase pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem pirmajā spēlē tikās ar Japānu, vienu no grupas spēcīgākajām komandām, kuru uzvarēja ar 8:4.

Trenera Ritvara Gulbja pēcspēles komentārs:
„Izlase spēli iesāka labi. Visu pirms tika uzmests labs LSD, kas deva pēdējā akmens tiesības pirmajā endā. Likās, ka japāņi vairāk uztraucas un īsti netiek galā ar stiprumiem. Trešajā endā nepareizi lēmumi ar neprecīzāku izpildījumu mūsu komandai rezultējās zaudētos trīs punktos. Sestajā endā Santai un Andrim izdevās uzlikt spiedienu un noķert uz kļūdām japāņus, iegūstot četrus punktus. Kopā 7:4 pēc sešiem endiem. Septīto endu bija baisi skatīties, jo taktiski lēmumi noveda pie iespējas japāņiem dabūt trīs punktus, tomēr viņi savu iespēju nerealizēja. Astotajā endā nospēlējot precīzi, japāņiem nebija nekādu iespēju atspēlēties.”
Santas Blumbergas pēcspēles komentārs:
„Vienmēr ir lieliski turnīru uzsākt ar uzvaru, it īpaši mūsu pirmajā pasaules čempionātā, līdz ar to mēs esam uz viļņa. Tas ir lieliski, tā ir tā lieta, ko tu gaidi, kad atbraucu uz Kanādu. Ledus ir labs, kā arī cilvēki apkārt. Arī pretinieku komanda bija lieliska – ir liels gods spēlēt pret tāda līmeņa spēlētājiem.”

Latvijas izlases spēles (pēc Latvijas laika):

23.aprīlī – 23:30 pret Baltkrieviju
24.aprīlī – 6:00 pret Ungāriju
24.aprīlī – 20:15 pret Brazīliju
25.aprīlī – 2:45 pret Somiju
25.aprīlī – 23:30 pret Igauniju
27.aprīlī – 6:00 pret Horvātiju

Nākamā spēle Latvijas izlasei pret Baltkrieviju, kura pārsteidzoši ar 8:7 uzvarēja bijušos divkārtējos pasaules čempionus D.Palancsas/Z.Kisa komandu no Ungārijas.

Latvijas izlases sastāvs: Santa Blumberga, Andris Bremanis
Treneris: Ritvars Gulbis

Pasaules čempionāta kērlingā jauktajiem pāriem visu spēļu grafiks pieejams: World Mixed Doubles Curling Championship 2017 -...
Pasaules čempionāta kērlingā jauktajiem pāriem spēļu rezultāti pieejami:http://www.worldcurling.org/wmdcc2017/livescores
Pasaules čempionāta kērlingā jauktajiem pāriem spēļu tiešraides pieejamas: https://www.youtube.com/channel/UCA...

Izlase pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem piedalās ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas un Latvijas Kērlinga asociācijas atbalstu.

„Euronics European Masters” finālurnīrs no 19. – 22.aprīlim norisinājās Sanktgallenē, Šveicē. Turnīrā tika noskaidroti uzvarētāji vīriešu un sieviešu konkurencē. Šogad vīriešu konkurencē par „Euronics European Masters” finālturnīra uzvarētājiem kļuva K.Smita komanda no Skotijas. Spēle tika aizvadīta līdzīgā cīņā. Spēles beigās nedodot iespēju pasaules vicečempioniem, N.Edina komandai no Zviedrijas, atspēlēties, K.Smita komanda uzvarēja ar 5:4. Arī spēle par 3.vietu turnīrā izvērtās spraiga, kurā spēles beigas labāk nospēlēja T.Brūstera komanda no Skotijas, uzvarot H.Makormika komandu no ASV ar 4:2.
Sieviešu konkurencē finālspēles pirmie divi endi aizritēja bez punktu gūšanas. Lai gan pēdējā akmens tiesības bija A.Petcas komandai no Šveices, tomēr, šo iespēju neizmantojot trešajā un ceturtajā endā, viņas nonāca iedzinējos ar 0:5. Tālākā spēles gaitā komanda no Šveices pietuvojās rezultātam, tomēr beigās uzvaru ar 7:4 izcīnīja un „Euronics European Masters” čempionu titulu ieguva A.Kubeškovas komanda no Čehijas. K.Tompsones komanda no Kanādas cīņā par 3.vietu turnīrā tikās ar M.Barbecatas komandu no Šveices. Pēc pus nospēlētas spēles rezultāts bija neizšķirts 3:3. Pret K.Tompsones iegūtajiem trīs punktiem otrajā spēles daļā M.Barbecatas komanda spēja atbildēt tikai ar diviem punktiem, līdz ar to 3.vietu turnīrā izcīnīja K.Tompsones komanda no Kanādas.
Atkārtojumā ar komentāriem angļu valodā CCT YouTube kanālā iespējams noskatīties šī turnīra vīriešu finālspēli (K.Smits pret N.Edinu) un sieviešu grupas spēli (A.Kubeškova pret K.Tompsoni): https://www.youtube.com/user/curlin...
2016./2017.gada CCT(Curling Champions Tour) rīkoto kērlinga turnīru sezonai noslēdzoties, kopvērtējuma rangā vīriešu konkurencē 1.vietu ieņem N.Edina komanda (Zviedrija), 2.vietu ieņem S.Valštada komanda (Norvēģija), bet 3.vietā paliek P.Dekrūza komanda (Šveice). Sieviešu konkurencē ar kopvērtējuma 1.vietu sezonu noslēdz E.Murhedas komanda (Skotija), 2.vietā atstājot A.Haselborgas komandu (Zviedrija), savukārt 3.vietu ieņem vēl viena Skotijas komanda ar A.Flemingu priekšgalā.