Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā kērlingā sievietēm noskaidrotas finālistes

Linda Mangale
Linda Mangale

Pasaules čempionātā kērlingā sievietēm noskaidrotas finālistes
Pasaules čempionāts kērlingā sievietēm
Pekina, Ķīna
© WCF / Alina Pavlyuchik 2017

Pasaules čempionātā kērlingā sievietēm Pekinā, Ķīnā vēl tikai atliek sadalīt medaļas. Šodien tika noskaidrotas tās četras komandas, kuras turpinās cīņu par pasaules čempiona titulu. Savukārt Skotijā tiks izspēlēts viens no CCT jaukto pāru turnīru posmiem.

„Dumfries International Mixed Doubles” būs pirmais jaukto pāru turnīrs sadarbībā ar CCT, kurš norisināsies Damfrijas pilsētā Skotijā. Šajā turnīrā piedalīsies septiņas no TOP 10 CCT ranga komandām. Dažas no šīm dalībniecēm ir nacionālās izlases, kuras turpina sagatavošanās posmu jaukto pāru čempionātam Letbridžā, Kanādā, kurš norisināsies no 22. – 29.aprīlim. No Latvijas šajā turnīrā piedalīsies Sporta kluba OB pārstāvētā komanda D.Regža/A.Regža. Viņiem apakšgrupā jāspēlē ar tādām spēcīgām komandām kā A.Brizgalova/A.Krušeļņickijs no Krievijas un K.Norīna/P.Norīns no Zviedrijas.

No 18. – 23.martam pasaules čempionātā kērlingā sievietēm tika izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura noskaidrojās tās četras izlases kuras turpinās cīņu par titulu. Kanādas izlase rādīja izcilu sniegumu un palika nepārspētas apļa turnīrā. Kopā ar Kanādas izlasi pirmajā četriniekā iekļuva Krievija, Zviedrija un Skotija. Vēl pirms pēdējām divām apļa turnīra spēlēm uz atlikušajām divām vietām pirmajā četriniekā pretendēja septiņas komandas. Konkurence šogad izrādījās liela. Krievijas izlasei čempionāta sākums izskatījās ļoti nepārliecinošs, arī Skotijas komanda nerādīja savu labāko sniegumu, tomēr pēdējā spēlē ar pēdējo akmeni izdevās izraut uzvaru pār Čehijas izlasi, iekļūstot četriniekā. Savukārt A.Haselborgas vadītā Zviedrijas izlase izturēja viņu pirmā pasaules čempionāta spriedzi un spēja otro apļa turnīra daļu aizvadīt pārliecinoši.
Ja Šveices izlasei turnīrs iesākās līdzīgi kā Kanādas izlasei, ar četrām uzvarām pēc kārtas, tad turpinājumā spēles kvalitāte kritās, kas rezultējās zaudētās spēlēs. Līdz ar to Šveices gājiens pēc ceturtās zelta medaļas pēc kārtas ir beidzies jau apļa turnīrā. Ķīnas izlase šogad rādīja ļoti nestabilu un kļūdainu spēli, kas vērtējama kā izgāšanās spēlējot savu fanu priekšā.
Nākamo trīs dienu laikā tiks noskaidrots vai Kanāda izcīnīs savu 16. zelta medaļu, Zviedrija 9., Skotija 3. vai Krievija savu pirmo pasaules čempiona titulu. Šis čempionāts visām komandām būs kā pēdējais, kurā varēs iegūt Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus, lai iekļūtu to komandu vidū, kuras piedalīsies 2018.gada Olimpiskajās spēlēs Korejā.
Spēles no šī čempionāta ar komentāriem angļu valodā būs iespējams skatīties Pasaules Kērlinga Federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/WorldCurlingTV .
Tiešraižu saraksts atrodams: CPT World Women's Curling Championship 2017

Kopvērtējums pēc apļa turnīra

VietaKomandaSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Kanāda11110
2.Krievija1183
3.Zviedrija1183
4.Skotija1174
5.ASV1165
6.Koreja1156
7.Čehija1156
8.Šveice1156
9.Vācija1156
10.Itālija1138
11.Ķīna1129
12.Dānija11110

World Women`s Championship (World Curling Federation)

Datums: 18.-26.marts
Komandu skaits: 12
Pagājušā gada uzvarētājs: B.Feltčere(Šveice)
Mājas lapa: CPT World Women's Curling Championship 2017

Dumfries International Mixed Doubles (Curling Champions Tour)

Datums: 24.-26.marts
Komandu skaits: 24
Latvijas komandas: D.Regža/A.Regža
Naudas balva: 5200 £
Mājas lapa: Curling Champions Tour http://www.dibca.co.uk/major-competitions/