Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Jaukto pāru kērlinga komanda S.Blumberga/R.Gulbis uzvar LČ

Linda Mangale
Linda Mangale

Jaukto pāru kērlinga komanda S.Blumberga/R.Gulbis uzvar LČ
Santa Blumberga/Ritvars Gulbis
Latvijas čempioni kērlingā jauktajiem pāriem 2017

Pēc četru dienu garā Latvijas kērlinga čempionāta jauktajiem pāriem ir noskaidrots uzvarētājs. 10 komandu konkurencē šogad par Latvijas čempioniem kļuva S.Blumbergas/R.Gulbja komanda.

Latvijas kērlinga čempionāta jauktajiem pāriem pēdējā diena iesākās ar pusfināla spēlēm. Vienā no tiem tikās I.Lindes/A.Veidemaņa un D.Regžas/A.Regžas komandas. Pusfinālu labāk uzsāka līdz šim nevienu spēli nezaudējusī I.Lindes/A.Veidemaņa komanda, pēc diviem endiem nonākot vadībā ar 5:0. Līdz pārtraukumam komandas apmainījās ar vienu punktu guvumu. Nākamais ends nedaudz kļūdains no D.Regžas/A.Regžas komandas puses, kas ļāva I.Lindes/A.Veidemaņa komandai nozagt divus punktus un izvirzīties komfortablā vadībā ar 8:1. Sestajā endā kļūdas jau vairāk pieļāva I.Lindes/A.Veidemaņa komanda, kas deva iespēju D.Regžas/A.Regžas komandai iegūt četrus punktus un pietuvoties rezultātā. Pēc sestā enda 5:8 un vēl nekas nav zaudēts. Tomēr atspēlēšanās neizdevās, beigās ar 9:5 uzvar Lindes/A.Veidemaņa komanda.

Otrajā pusfinālā spēles sākumā S.Jeskes/R.Jeskes komandai pirmajos divos endos izdevās iekrāt divus punktus, kas no pretinieku puses tika atspēlēti trešajā endā, izlīdzinot rezultātu 2:2. Pirms pārtraukuma S.Blumbergas/R.Gulbja komandai veiksmīga metienu sērija rezultējās ar nozagtiem trīs punktiem, izvirzot viņus vadībā ar 5:2. Pēc pārtraukuma tika nozagts vēl viens punkts, kas pie rezultāta 2:6 lika sasparoties S.Jeskes/R.Jeskes komandai. Līdz pat astotajam endam tas viņiem izdevās, kurā, pateicoties neveiksmīgam S.Blumbergas/R.Gulbja komandas pēdējam metienam, rezultāts tika izlīdzināts un spēle nonāca līdz ekstra endam. Tajā S.Jeskes/R.Jeskes komandai bija labas iespējas nozagt vēl vienu punktu, lai uzvarētu šo spēli, bet diemžēl pirmais zaudējums ar 6:7 čempionātā bija tas sāpīgākais, jo zaudēta vieta finālā.

S.Jeskes/R.Jeskes komanda līdz ar to nonāca spēlē par 3.vietu pret D.Regžas/A.Regžas komandu. Tajā viņiem spēle nepadevās jau no paša sākuma. Pirmajā endā D.Regžas/A.Regžas komandai pēdējā akmens tiesības deva divus punktus. Turpmākajos endos viņiem izdevās nozagt pa diviem punktiem līdz pat sestajam endam, kad rezultāts jau bija 12:0. Spēli tālāk turpināt nebija vērts, līdz ar to 3.vietu Latvijas čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem izcīnīja D.Regžas/A.Regžas komanda, papildus iegūstos 750 EUR naudas summu, kas palīdzēs viņiem sagatavoties pasaules kērlinga čempionāta Latvijas kvalifikācijas turnīram jauktajiem pāriem, kurš norisināsies 2018.gadā no 22. līdz 25.februārim.

Finālspēle starp I.Lindes/A.Veidemaņa un S.Blumbergas/R.Gulbja komandām izvērtās krietni vien spraigāka. Tur spēles iniciatīva pārgāja te vienas, te otras komandas pārziņā. Pārtraukumā ejot, I.Lindes/A.Veidemaņa komandai minimāls viena punkta pārsvars – 5:4. Pēc tā S.Blumbergas/R.Gulbja komandai punktu izdodas nozagt un panākt neizšķirtu. Turpmākajos divos endos neviena no komandām pretiniekiem neļauj paņemt vairāk kā vienu punktu, kas spēli noved līdz astotajam, izšķirošajam endam. Tajā pēdējā akmens tiesības I.Lindes/A.Veidemaņa komandai. Šī enda laikā viņi vairākas reizes pieļāva neprecizitātes metienos, kas lika izpildīt sarežģītu pēdējo metienu, lai izcīnītu uzvaru. Tas diemžēl viņiem neizdevās, zaudējot ar 6:8. Sāpīgs zaudējums finālā, tomēr iegūtie 1250 EUR naudas līdzekļi dos iespēju sagatavoties kvalifikācijas turnīram.

Par Latvijas čempioniem jaukto pāru kērlinga komandām kļuva S.Blumbergas/R.Gulbja komanda, kuriem pienākas 2500 EUR naudas summa sagatavošanās posmam uz kvalifikācijas turnīru. Santa Blumberga arī pagājušajā gadā izcīnīja Latvijas čempiona titulu jaukto pāru komandām, tiesa tad viņa spēlēja kopā ar Andri Bremani. Viņi pārstāvēja Latviju pasaules čempionātā kērlingā jauktajiem pāriem, kurā ieguva augsto 8.vietu, savukārt Ritvars Gulbis šajā pasaules čempionātā bija viņu treneris. Turklāt jāpiebilst, ka pats Ritvars Gulbis ir 11 kārtējs Latvijas čempions vīriešu komandu konkurencē. Redzēsim kā šai komandai veiksies kvalifikācijas turnīrā, jo no visām četrām komandām tikai šī kopā spēlē pirmo sezonu, pārējās trīs ir ļoti pieredzējušas.

Santas Blumbergas pēc spēles komentārs:
„Pusfināls bija grūts. Tur daudz paši pieļāvām savas kļūdas. Iespējams nogurums bija uzkrājies turnīra laikā, bet uz ekstra endu spējām saņemties un uzvarēt. Arī finālspēlē šis nogurums bija jūtams, tomēr mēs uzvarējām. Čempionāta mērķis bija tikt četriniekā, katrs nākamais solis bija kā papildus bonuss. Sagatavošanās posmā līdz pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram esam jau pieteikušies jaukto pāru turnīram „Dutch Masters” Nīderlandē, kā arī plānojam startēt „Latvian Mixed Doubles Grand Prix” vienas dienas jaukto pāru turnīra posmos. Liels paldies Ventspils kērlinga klubam par mūsu komandas finansiālo atbalstu!”

Visas Latvijas kērlinga čempionāta jaukto pāru spēles norisinājās Kērlinga hallē, Biķernieku ielā 121H, Rīgā no 19. līdz 22.oktobrim.

Visu spēļu rezultāti: Curling.Lv

Pusfināla spēļu rezultāti:

I.Linde/A.Veidemanis 9:5 D.Regža/A.Regža
S.Blumberga/R.Gulbis 7:6 S.Jeske/R.Jeske

Finālspēles un spēles par 3.vietu rezultāti:

S.Blumberga/R.Gulbis 8:6 I.Linde/A.Veidemanis
D.Regža/A.Regža 12:0 S.Jeske/R.Jeske

Latvijas kērlinga čempionāta jauktajiem pāriem kopvērtējums:

1. VKK – S.Blumberga/R.Gulbis
2. KKR – I.Linde/A.Veidemanis
3. SK OB – D.Regža/A.Regža
4. KKR – S.Jeske/R.Jeske
5. TKK – M.Bremane/J.Bremanis
6. JKK – I.Bērziņa/J.Rēdlihs
7. TKK – H.Bidiņa/K.Vilks
8. RKK – D.Zīle/A.Gavars
9. TKK – E.Bremane/A.Bremanis
10. KKR – M.Prozoroviča/A.Krimskis

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
KKR – Kērlinga klubs Rīga
RKK – Rudzīšu kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs „OB”
TKK – Talsu kērlinga klubs
VKK – Ventspils kērlinga klubs