Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Linda Mangale

Kanāda uzvar un aizstāv pērn izcīnīto PČ titulu jauktajām kērlinga komandām

Kanāda uzvar un aizstāv pērn izcīnīto PČ titulu jauktajām kērlinga komandām
Kolins Kurcs
Kanādas izlases skips
Foto: WCF/Stephen Fisher

Šodien, 19.oktobrī noslēdzās pasaules jaukto kērlinga komandu čempionāts, kas norisinājās Skotijas pilsētā Aberdīnā. Finālspēlē tikās Kanādas un Vācijas izlases, kur ar 6:5 pārāki bija kanādieši, izcīnot titulu otro gadu pēc kārtas.

Grupu turnīrs aizsākās 12.oktobrī, kad 40 komandas, tajā skaitā arī Latvijas izlase, sadalītas pa piecām grupām, izspēlēja septiņas spēles savā apakšgrupā. Čempionāta astotdaļfinālam kvalificējās Spānija, Ungārija, ASV, Zviedrija, Kanāda, Vācija, Slovākija, Norvēģija, Dānija, Polija, Skotija, Īrija, Turcija, Krievija, Šveice un Koreja.

Ceturtdaļfināla spēlēs iekļuva un sacentās Vācija pret Skotiju, kur līdzīgā spēlē uzvarēja vācieši ar 9:7, Koreja pret Šveici, kur korejieši pēdējā endā ar četriem punktiem izrāva uzvaru ar 6:3. Līdzīgu cīņu aizvadīja arī Kanādas un Dānijas izlases, kur ar 6:4 pārāka izrādījās Kanāda. Savukārt Norvēģija, pēdējā endā, izmantojot pēdējā akmens tiesības, ieguva uzvaras punktus un pārspēja Ungāriju ar 9:6.

Līdz ar to pusfināla vienā duelī tikās Kanāda ar Norvēģiju, bet otrā Vācija ar Koreju. Kanādieši dominēja spēlē līdz pat sestajam endam, atrodoties vadībā ar 4:1, tomēr norvēģiem izdevās rezultātu izlīdzināt sestajā endā (4:4). Kanādas divi punkti septītajā endā atnesa viņiem uzvaru ar 6:5 visā spēlē. Savukārt otrs mačs norisinājās punkts punktā līdz pat astotajam endam. Tajā vācieši ar pēdējo akmeni izcīnīja divus punktus (6:4), kas pirmo reizi jaukto kērlinga komandu pasaules čempionāta vēsturē viņus ieveda fināla spēlē.

Kanāda ar Vāciju jau šajā čempionātā vienreiz bija tikušās, kad cīnījās apakšgrupas spēlē pašā pirmajā čempionāta dienas pirmajā kārtā. Šajā cīņā pārāki bija kanādieši (6:3) un līdz fināla spēlei bija aizcīnījušies bez zaudējumiem.

Fināls izvērtās gana spraigs jau no paša sākuma. Rezultāts tika atklāt tikai trešajā endā, kad vācieši piespieda pretiniekus paņemt tikai punktu. Ar to pašu nākamajā endā atbildēja kanādieši, pārtraukumā ejot pie rezultāta 1:1. Lai gan vāciešiem izdevās nozagt punktu septītajā endā un izvirzīties vadībā ar 5:4, tomēr kanādiešiem rokas nenodrebēja un viņi pēdējā endā spēja izcīnīt minimālo punktu skaitu – divus (6:5), lai gūtu uzvaru un kļūtu par divkārtējiem pasaules čempioniem jauktajām komandām. Savukārt Vācijai šī ir pirmā medaļa pasaules jaukto komandu čempionāta vēsturē, lai gan tā ir ļoti īsa – kopš 2015.gada.

Cīņā par bronzas medaļām spēles pirmajā pusē labāki izskatījās korejieši, pēc četriem endiem nonākot vadībā ar 4:1. Tomēr Norvēģijas četrinieks atguvās spēles otrajā daļā, spēja atspēlēt zaudētos punktu un beigās izcīnīt uzvaru ar 6:5. Līdz ar to Norvēģijas kolekcijā ir ne tikai pasaules čempionāta zelts (2015.gads), bet arī bronza. Bet Koreja atkārtoja 2016.gada sasniegumu – 4.vietu.

Latvijas izlase šajā čempionātā spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru savā apakšgrupā, kas liedza viņiem turpināt cīņu izslēgšanas spēlēs un kopvērtējumā tika ieņemta 31.vieta.

Latvijas jauktās izlases sastāvs: Jānis Rudzītis, Jeļena Rudzīte, Didzis Pētersons, Dace Spilnere-Pūciņa, trenere Anita Pētersone.

Visu spēļu rezultāti: https://worldcurling.org/events/wmx...

Izšķirošo spēļu rezultāti:

9:7 Vācija – Skotija /ceturtdaļfināls/
6:3 Koreja – Šveice /ceturtdaļfināls/
6:4 Kanāda – Dānija /ceturtdaļfināls/
9:6 Norvēģija – Ungārija /ceturtdaļfināls/
6:5 Kanāda – Norvēģija /pusfināls/
6:4 Vācija – Koreja /pusfināls/
6:5 Norvēģija – Koreja /spēle par 3.vietu/
6:5 Kanāda – Vācija /fināls/

Kopvērtējuma TOP 4:

1.vieta Kanāda
2.vieta Vācija
3.vieta Norvēģija
4.vieta Koreja
...
31.vieta Latvija

Latvijas jauktās izlases galvenie atbalstītāji – OKS (smērvielas, aerosoli un apkopes materiāli) oficiālais izplatītājs Latvijā (www.okstrade.lv), SIA “ALD Automotive” (www.aldautomotive.lv); Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (www.iksd.riga.lv)


Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.
1

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.