Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Isinbajeva: "Izpildām vienus kritērijus, WADA atsūta jaunus - skriešana slēgtā aplī"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Isinbajeva: "Izpildām vienus kritērijus, WADA atsūta jaunus - skriešana slēgtā aplī"
Jeļena Isinbajeva
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ru

Pasaules kārtslēkšanas leģenda Jeļena Isinbajeva ir neapmierināta, ka Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA)
joprojām nav atjaunota savās tiesībās. Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) prezidents Kreigs Rīdijs informē, ka vēl palikuši 10%, kas jāizpilda.

Kā jau ziņots, pēc dopinga skandālu sērijas 2015. gada novembrī RUSADA tika atdzīta par neatbilstošu pasaules antidopinga kodeksam. WADA šonedēļ nolēma, ka krievu aģēntūra netiek atjaunota savās tiesībās. 5. decembrī Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) paziņos savu lēmumu par Krievijas iespējām piedalīties 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

Jeļena Isinbajeva: "Ko es varu teikt par WADA lēmumu, neatjaunojot RUSADA tiesības? Pilnīgs "bezpriģels"... Tik daudz tika paveikts, viss veltīgi. WADA vēlējās pieeju slēgtajām pilsētām - lūdzu! Vēlējās nepamatoti palielināt budžetu divkārtīgi - protams. Uzņemt neatkarīgos ekspertus, kuri par pieklājīgu naudu kontrolē un koordinē RUSADA darbību - protams, lai ierodas! Prasīja ievēlēt neatkarīgu ģenerāldirektoru - ievēlējām. Isinbajeva nevar būt uzraudzības padomes priekšsēdētāja? Protams, es savu vietu atdevu. Un tā pastāvīgi. Tiklīdz izpildām vienus kritērijus, viņi mums atsūta jaunus. Tas viss atgādināja skriešanu slēgtā aplī: dari, dari, bet rezultāts, nemainās."

WADA prezidents Kreigs Rīdijs: "RUSADA veikusi iespaidīga apjoma darbu, noiets liels ceļš. Es teiktu, ka process ir pabeigts par 90%, vēl palikuši 10%. Domāju, ka SOK bija gatava tam, ka RUSADA decembrī vēl nebūs atjaunota savās tiesībās. SOK gaida savu komisiju darba rezultātus. Decembra sākumā uzzināsim, ko nolems SOK."

Rīdijs norāda, ka Krievija joprojām neatzīst Maklarena ziņojumu, bet atzīšana ir viens no priekšnoteikumiem.

Atgādinām, ka 2016. gada 18. jūlijā WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos.

Izmantotie resursi:
sport.ria.ru

     [+] [-]

, 2017-11-17 17:04, pirms 6 gadiem
Tās ir Sankcijas, nevis kritēriji!
Ar varu mīļš nebūsi!

     [+] [-]

, 2017-11-17 18:07, pirms 6 gadiem
"Isinbajeva nevar būt uzraudzības padomes priekšsēdētāja? Protams, es savu vietu atdevu."

Ha ha, sportists Krievijas Antidopinga aģentūras uzraudzības padomes priekšsēdētājs. Un vēl bļaustās, ka kaut kas nepatīk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-11-17 23:26, pirms 6 gadiem
Man tīk tas teiciens...''Ko nevar nopirkt par naudu,to var nopirkt par ļoti lielu naudu!!!'' Varētu padomāt,ka Isinbajeva nav Putlera rupors...hi hi hi!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-11-17 23:30, pirms 6 gadiem
Un piedodiet man,bet PSRS iepotēja ''savām'' tautām,ka jebkurā variantā RUS būs taisnīgi savās rīcībās...un tas jau ir iedzimts!!!

     [+] [-]

, 2017-11-20 23:44, pirms 6 gadiem
ingars31 rakstīja: Man tīk tas teiciens...''Ko nevar nopirkt par naudu,to var nopirkt par ļoti lielu naudu!!!'' Varētu padomāt,ka Isinbajeva nav Putlera rupors...hi hi hi!!!
Puķinam patīk drātēt bijušās sportistes.