Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Siguldas bobsleja un skeletona trasē sportisti jau izmanto mākslīgo ledu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Siguldas bobsleja un skeletona trasē sportisti jau izmanto mākslīgo ledu
Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" no septembra atsākusi darboties mākslīgā ledus starta estakāde, kas nodrošina iespēju sportistiem uzlabot starta uzrāvienu.

Pašlaik mākslīgā ledus starta estakādē trenējas skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji no Polijas, Beļģijas un Gruzijas, kā arī Latvijas nacionālo izlašu sportisti. Tāpat ledus estakādē Murjāņu Sporta ģimnāzijas un Latvijas Bērnu un jaunatnes kamaniņu sporta skolas audzēkņi apgūst un nostiprina starta pamatus.

Mākslīgā ledus starta estakāde Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" tika atklāta 2009.gada septembrī, lai nodrošinātu iespēju Latvijas kamaniņu braucējiem, bobslejistiem un skeletonistiem sagatavoties sacensībām. Mākslīgā ledus starta estakādes būvniecību veica AS "Siguldas Būvmeistars". Pasaulē ir mazāk par 10 mākslīgā ledus estakādēm, tādēļ Siguldas piedāvātās treniņu iespējas ir saistošas arī daudziem ārvalstu sportistiem.

Kā zināms, skeletona brāļi Martins Dukurs un Tomass Dukurs pēdējos gados ir pasaules elitē, turklāt Martins triumfējis septiņos Pasaules kausos pēc kārtas (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016). Aizvadītajā sezonā elitē sevi pieteica ar mūsu skeletona labākā dāma Lelde Priedulēna. Soču olimpiskajās spēlēs Oskara Melbārža četrinieks izcīnīja sudraba medaļu, bet viņa divnieks ierindojās piektajā vietā. Šobrīd mūsu vadošais bobsleja pilots atveseļojas pēc muguras operācijas un vismaz šogad sacensībās nepiedalīsies.

Atgādinām, ka Latvijas skeletona organizatori aicina jaunos talantus uz atlasi, kas notiks 1. oktobrī plkst. 10:00 Siguldā. Laurenču stadionā tiek gaidīti 2002.-2005. gadā dzimušie.

Izmantotie resursi:
sigulda.lv