Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Žukovs: ''Krievijas nepielaišana 2018. gada olimpiādei ir iespējama"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Žukovs: ''Krievijas nepielaišana 2018. gada olimpiādei ir iespējama"
Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs krievu fanu mājā Rio
Foto: Ramils Sitdikovs, rsport.ru

Pastāv iespēja, ka 2018. gada ziemas olimpiskās spēlēs notiks bez krievu sportistiem, atzīst Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs. Tajā pašā laikā vadošais krievu sporta funkcionārs prāto par 2028. gada vasaras olimpisko spēļu rīkošanas tiesībām.

Kā jau ziņots, šonedēļ 19 nacionālās antidopinga organizācijas nāca klajā ar aicinājumu atstādināt Krievijas sportistus no starptautiskajām sacensībām un atņemt šai valstij visus starptautiskos turnīrus.

Vai ir iespēja, ka Krievija netiks pielaista 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm? "Protams, ir. Tagad nevēlos izteikt prognozes, bet skatieties paši kāda ir situācija! Antidopinga aģentūras vēršas [pret Krieviju], arī pirms Rio spēlēm bija tādi paziņojumi. To kompetencē gan nav lemšana, tomēr tas viss veido fonu un izdara spiedienu uz federācijām," atzīst krievu olimpiešu vadītājs Aleksandrs Žukovs. "Ceram, ka pasaules vadošās sporta organizācijas pieņems izsvērtus un objektīvus lēmumus, kas vērsti uz starptautiskās sporta kustības vienotību, nevis pakļausies politiskajam spiedienam un pastāvīgi karsētajai histērijai."

Nesen krieviem atņēma pasaules čempionātu bobslejā un skeletonā. "Starptautiskā olimpiskā komiteja rekomendē, lai attiecīgās ziemas sporta veidu federācijas pēc iespējas pārceļ sacensības [uz citām valstīm]. Dažos gadījumos starptautiskās federācijas to ņem vērā, bet dažos - nē. Katra federācija izlemj pati," saka Žukovs.

Vadošais krievu sporta funkcionārs domā, ka Krievija var pretendēt uz vasaras olimpisko spēļu rīkošanu. "Tagad tikai uz 2028. gadu, taču šis process sāksies ne ātrāk kā 2020. gadā. Tagad grūti pateikt. Bet kāpēc nē? Uzskatu, ka pilnībā var mēģināt. Mums ir ne tikai Sanktpēterburga, principā arī Kazaņa iespējama, Sočos arī var."

Kā jau ziņots, 2016. gada 18. jūlijā Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu 2014. gada Soču olimpiādē - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu. Īsi pirms ziņojuma otrās daļas atklāšanas Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pagarināja sankcijas pret Krieviju. 9. decembrī publiskotais otrais ziņojums apstiprināja pirmajā ziņojumā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga sistēmu Krievijā. Tostarp tika norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas. Pierādījumi liecina, ka 12 medaļnieku dopinga testu pudelītes tikušas nesankcionēti atvērtas.

Izmantotie resursi:
rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 15:49, pirms 7 gadiem
Tas būtu ideāli, ja utainos nepielaistu

     [+] [-]

, 2017-01-14 15:51, pirms 7 gadiem
ja tā tiešām notiek, tad kas notiek ar hokeju?

  +3 [+] [-]

, 2017-01-14 15:54, pirms 7 gadiem
FIFA ir jāņem nost,citādi nekas tur nebūs

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 15:55, pirms 7 gadiem
loģisks risinājums

  -4 [+] [-]

, 2017-01-14 16:00, pirms 7 gadiem
Sorosa pordiens apkluslis ar trumpu.. Fake news

  -2 [+] [-]

, 2017-01-14 16:00, pirms 7 gadiem
1,5miljards izterets sorosa zurka grib rusneft tagad