Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kucinai 15. vieta masu starta finālā un personiskais rekords 500 metros junioru PK

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kucinai 15. vieta masu starta finālā un personiskais rekords 500 metros junioru PK
Ance Kucina. Foto: Nozomi Nakamura/Haralds Silovs Instagram

Japānā noslēdzies pēdējais junioru Pasaules kausa posms ātrslidošanā. Sacensībās 500 un 1500 metru distancē, kā arī masu startā piedalījās latvietes Ance Kucina, Laura Jankovska un Patrīcija Elizabete Sniķere, no kurām vislabāk veicās Kucinai, kura uzlaboja savu personisko rekordu 500 metros, kā arī tika masu starta finālā.

• Japānā risinās pēdējais Pasaules kausa posms ātrslidošanā junioriem, kurā pirms nākamnedēļ paredzētā pasaules junioru čempionāta piedalās trīs Latvijas ātrslidotājas, Ance Kucina, Laura Jankovska un Patrīcija Elizabete Sniķere. Šodien latvietes piedalījās 500 un 1500 metru distancē, kā arī masu startā.

• Arī šodien vislabākos rezultātus uzstādīja Ance Kucina. Vakar viņai izdevās labot personisko rekordu 1000 metru distancē, bet šodien to izdevās paveikt uz pusi īsākajā 500 metru distancē. Kucina startēja devītajā slidojumā kopā ar Jūliju Espinu Realu no Spānijas. Latvijas ātrslidotāja dominēja visa slidojuma laikā, neradot šaubas par uzvaru tajā. Kucina finišēja ar laiku 41.88, pirmo reizi distanci veicot ātrāk par 42 sekundēm un personisko rekordu labojot par 0.3 sekundēm. Tas ļāva ierindoies 22. vietā starp 31 dalībnieci, uzvarētājai Andželai Dalemanai no Nīderlandes zaudējot 2.79 sekundes. Pasaules kausa junioriem kopvērtējumā Kucina 500 metros ar 34 punktiem ieņēma 29. vietu starp 50 sportistēm.

Kucina startēja arī masu starta sacensībās. Pirmajā pusfinālā viņa no grupas beigām otrajā aplī aizlidoja atrāvienā, kas bez konkurences ļāva tikt pie pirmajiem trim sprinta punktiem. Spēka šajā izrāvienā tika patērēts gana daudz, Kucinai atgriežoties kopējās grupas aizmugurē. Latviete mierīgi noslidoja distanci līdz galam, finišējot pēdējā ar laiku 6:07.07 minūtes. Tomēr izcīnītie sprinta punkti ļāva ieņemt septīto vietu un iekļūt masu starta finālā.

Finālā Kucina paļāvās konkurentēm, kuras veica ārkārtīgi taktisku slidojumu. Trešajā aplī sākās pirmais izrāviens, bet Kucina palika lielajā grupā, īsti pēc sprinta punktiem nereaujoties. Latviete saglabāja vietu vadošajā sešiniekā, bet arī otrajā sprinta punktu sadalē neiesaistījās. Tādējādi visu vajadzēja atlikt uz finišu, bet konkurentēm temps pēdējā aplī bija gana liels, lai spētu pacīnīties par vietu sešiniekā un sprinta punktiem. Kucina finišēja 15. vietā ar laiku 6:02.52 minūtes.

• Sacensībās 500 metros piedalījās arī Laura Jankovska, kura astotajā slidojumā mērojās spēkiem ar polieti Jūliju Gržjvinsku. Jankovska pēc pirmajiem 100 metriem spēja izvirzīties vadībā, bet kopumā abas ātrslidotājas distanci veica līdzīgi. Viss izšķīrās finiša taisnē, kurā nedauz pārāka bija poliete. Jankovska finišēja ar laiku 42.16 sekundes, kas bija 25. labākais rezultāts starp 31 dalībnieci, uzvarētājai zaudējot 3.07 sekundes.

• Jankovska piedalījās arī 1500 metru sacensībās. Ceturtajā slidojumā viņas konkurentes bija Austrijas un Spānijas ātrslidotājas. Pirmajā un otrajā aplī Jankovska spēja būt ātrāka par konkurentēm, bet distances otrajā pusē neizdevās noturēt uzņemto tempu, piekāpjoties Katarīnai Mezgolicai no Austrijas, kura uzstādīja jaunu personisko rekordu. Jankovska finišēja ar laiku 2:14.40 minūtēm, kas bija par teju četrām sekundēm lēnāk nekā personiskais rekords. Tas ļāva ieņem 27. vietu 31 dalībnieces konkurencē, uzvarētājai Meikei Vēnai no Nīderlandes zaudējot 14.81 sekundi.

• Pasaules kausa junioriem kopvērtējumā Jankovska ar 29 punktiem ieņēma 31. vietu 500 metru distancē, bet 1500 metru distancē ar 33 punktiem latvietei 30. vieta starp 50 dalībniecēm, kuras tika pie punktiem.

• Pārejas jeb "Neo-seniors" grupā sacensībās 500 metros Patrīcija Elizabete Sniķere slidojumā sacentās ar Mariju Kuzņecovu no Kazahstānas. Latviete zaudēja konkurentei līkumos, bet taisnēs nespēja atgūt zaudēto, finišējot ar laiku 42.69 sekundes. Tas ļāva ieņemt ceturto vietu piecu dalībnieču konkurencē, uzvarētājai Margaritai Artemjevai no Kazahstānas zaudējot 1.83 sekundes. 1500 metru distancē Sniķere par 4.73 sekundēm atpalika no personiskā rekorda, paliekot piektā starp piecām dalībniecēm ar laiku 2:15.81 minūtes.

• Sniķere trijos Pasaules kausa posmos sapelnīja 94 punktus 500 metru distances kopvērtējumā, ieņeot piekto vietu starp 18 dalībniecēm, kuras tika pie punktiem, bet 1500 metru distancē viņai sestā vieta ar 88 punktiem starp 21 punktu nopelnījušu dalībnieci.

Sniķere pārbaudīja savus spēkus arī masu starta sacensībās, kurās piedalījās sešas ātrslidotājas. Pirmajos četros apļos sportistes slidoja ļoti pasīvi, ieskaitot sprinta apli, pacīnoties vien konkrētā apļa finiša taisnē. Sniķere neasteidza neko un par katru cenu necentās tikt pie punktiem. Nākamajā sprinta aplī atrāvās Itālijas pārstāve, kuru pārējās vairs nenoķēra, ļaujot tai uzvarēt arī sacensībās. Tikmēr Sniķere pēdējā aplī spēja izlauzties no pēdējās pozīcijas un finišēja piektā, bet sacensībās ierindojās sestajā vietā arr diviem sprinta punktiem.