Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Linnvīks aizraujošā cīņā uzvar Četru tramplīnu turnejas trešajā posmā

Andrejs Siliņš

Linnvīks aizraujošā cīņā uzvar Četru tramplīnu turnejas trešajā posmā
Māriuss Linnvīks. Foto: Reuters / Scanpix

LETA. Norvēģijas tramplīnlēcējs Māriuss Linnvīks sestdien Insbrukā izcīnīja uzvaru otrajā pēc kārtas Četru tramplīnu turnejas posmā.

21 gadu vecais Linnvīks pirmajā sērijā lēca 133 metru tālumā, nopelnot 139,5 punktus un sasniedzot labāko rezultātu. Otrajā lēcienā viņš gan aizlidoja tikai 120,5 metrus, taču ar to pietika uzvarai - sakrājot 253,3 punktus.

Otrais tāpat kā Garmišpartenkirhenē bija polis Davids Kubackis. Viņš abos lēcienos sasniedza tikpat metrus kā uzvarētājs, taču punktu summa bija par 1,3 punktiem mazāka.

Trešais finišēja Daniels Andre Tande no Norvēģijas. Pēc pirmā lēciena viņš ar 126 metriem un 122,8 punktiem ieņēma tikai 12.vietu, taču otrajā lēcienā tieši viņš lēca vistālāk, pieveicot 131 metra robežu, un sasniedza labāko punktu summu 126,5 punkti.

Trešais pēc pirmā lēciena ar 131 metru un 129,2 punktiem bija Tandes tautietis Juhans Andrē Forfangs, kurš beigās palika tikai septītais ar kopējo punktu summu 238,4 punkti.

Turnejas kopvērtējumā pēc trim posmiem vadībā izvirzījies Kubackis, kurš iekrājis 830,7 punktus. Viņš par 9,1 punktu apsteidz Linnvīku un par 13,3 punktiem - vācieti Karlu Geigeru, kurš Insbrukā bija astotais. Līdzšinējais līderis japānis Rjoju Kobajaši ar 817 punktiem ierindojas ceturtajā vietā.

Cīņa par "Zelta ērgļa" trofeju noslēgsies pirmdien Bišofshofenē.

Četru tramplīnu turnejā tramplīnlēcēji cīnās arī par punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā, kur līderis ar 608 punktiem ir Kobajaši. Otro vietu ar 539 punktiem ieņem Geigers, bet trešais ar 489 punktiem ir austrietis Štefans Krafts, kurš sestdien samierinājās ar ceturto vietu, iegūdams 245 punktus. Linnvīks kopvērtējumā ar 409 punktiem pakāpies uz ceturto vietu.

Kobajaši iepriekšējā sezonā kļuva par trešo tramplīnlēcēju, kurš uzvarējis visos četros Četru tramplīnu turnejas posmos vienā sezonā. Aizpērn to paveica polis Kamils Stohs, bet 2001./2002.gada sezonā četras uzvaras svinēja vācietis Svens Hanavalds.

Kobajaši kļuva tikai par otro Četru tramplīnu turnejā triumfējušo japāni. 1997./1998.gada sezonā to iespēja Kazujoši Funaki.

Japānas tramplīnlēcējs iepriekšējā sezonā palika nepārspēts arī Pasaules kausa kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
LETA