Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Šifrina pirmo reizi karjerā uzvar Pasaules kausa supergigantā

Šifrina pirmo reizi karjerā uzvar Pasaules kausa supergigantā
Mikaēla Šifrina pēc triumfa supergigantā Leikluīzā, Kanādā. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Divkārtējā olimpiskā čempione kalnu slēpošanā Mikaēla Šifrina no ASV pagājušajā naktī Kanādā pirmo reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa supergiganta sacensībās.

Līdz ar to 23 gadus vecā Šifrina savas karjeras laikā guvusi uzvaras visās Pasaules kausa disciplīnās. Pirms viņas ko tādu iepriekš bija paveikušas tikai sešas kalnu slēpotājas. Supergigantā Šifrina par 0,77 sekundēm apsteidza Norvēģijas sportisti Ragnhildu Mūvinkeli, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vāciete Viktorija Rebernsburga.

"Iepriekš man šķita, ka šīs sacensības nebūs tik lieliskas, taču vēl nekad es supergigantā nebiju jutusies tik labi," sajūsmā par uzvaru bija Šifrina.

Pasaules kausa kopvērtējumā Šifrina atrodas pārliecinošā vadībā, jo iekrājusi 489 punktus, kamēr tuvākajai sekotājai Mišelai Gisinai no Šveices ir tikai 251 punkts, bet trešā ar 224 punktiem ir austriete Nikole Šmidhofere.

Pasaules kausa sacensībās vīriešiem pie pirmās uzvaras karjerā tika vācietis Stefans Luics, kurš ASV bija labākais milzu slalomā. Divu braucienu summā Luics par 0,14 sekundēm apsteidza titulēto austrieti Marselu Hiršeru, kamēr trešais bija šveicietis Tomass Tumlers.

Zīmīgi, ka Hiršers, ņemot vērā arī iepriekšējās sezonas izskaņu, pirms tam bija uzvarējis piecās milzu slaloma sacensībās pēc kārtas. "Tas ir kaut kas neticams. Esmu neizsakāmi laimīgs par gūto uzvaru," sajūsmā bija Luics.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 238 punktiem ir austriešu kalnu slēpotājs Makss Francs, kamēr otro vietu ar 227 punktiem ieņem Mauro Kaviecels no Šveices, bet trešais ar 211 punktiem ir austrietis Vincents Krīhmairs.

Izmantotie resursi:
LETA