Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Jaukto pāru kērlinga turnīrs Rīgā noslēdzies ar pasaules čempionu uzvaru

Linda Mangale
Linda Mangale

Jaukto pāru kērlinga turnīrs Rīgā noslēdzies ar pasaules čempionu uzvaru
A.Brizgalova/A.Krušeļņickijs
„LODE Latvian Mixed Doubles Curling Cup” 2017 uzvarētāji

Rīgā nedēļas nogalē norisinājās viens no CCT (Curling Champions Tour) rīkotajiem jaukto pāru turnīriem, savukārt Skotijā pēdējais no sieviešu turnīriem pirms lielā finālturnīra 19.aprīlī. Tikmēr Kanādā visu šo nedēļu turpināsies pasaules kērlinga čempionāts vīriešiem.

„LODE Latvian Mixed Doubles Curling Cup” jaukto pāru turnīrs norisinājās Rīgā, Kērlinga hallē no 30.marta līdz 2.aprīlim. Tajā piedalījās 16 komandas no Eiropas, tostarp arī četras komandas no Latvijas. Par turnīra uzvarētājiem, uzvarot visās septiņās turnīra spēlēs, kļuva A.Brizgalovas/A.Krušeļņickija komanda no Krievijas. Uzvarētājs noskaidrojās jau pēc sešiem endiem, jo A.Brizgalovas/A.Krušeļņickija komanda nedeva Dž.Peretas/M.Riosa komandai no Šveices nekādu iespēju atspēlēties, gala rezultātā svinot uzvaru ar 11:4. Savukārt spēle par 3.vietu izvērtās sīvāka, kur uzvarētājs tika noskaidrots tikai ekstra endā. Nozagtais punkts šajā endā ļāva L.Laurenti/M.Paskala komandai no Itālijas svinēt uzvaru pār K.Lillas/M.Lilla komandu no Igaunijas ar 8:7. Labākā komanda no Latvijas bija S.Blumbergas/A.Bremaņa komanda, kura ieņem 8.vietu. D.Regžas/A.Regžas komanda ierindojās 10.vietā un uzreiz aiz tās 11.vietā S.Jeskes/R.Jeskes komanda, savukārt E.Regžas/R.Freidensona komandai nācās samierināties ar 15.vietu šajā turnīrā.

Otrajā „City of Perth Ladies International Championship” sieviešu turnīrā, kas norisinājās Skotijas pilsētā Pērtā par uzvarētāju kļuva A.Fleksijas komanda no Kanādas. Ja kopumā šajā turnīrā piedalījās sešas komandas no Kanādas, tad četras no tām spēja kvalificēties ceturtdaļfinālam, starp tām divas komandas no Šveices un pa vienai no ASV un Japānas. Finālā tikās pasaules ranga ceturtā spēcīgākā S.Tirinzoni komanda no Šveices ar piekto spēcīgāko A.Fleksijas komandu. Spēle līdz ceturtajam endam norisinājās bez iegūtiem punktiem, bet beidzoties astotajam endam rezultāts bija neizšķirts 3:3, kas nozīmēja, ka nepieciešams papildus ends, lai noskaidrotu turnīra uzvarētāju. Pateicoties pēdējā akmens tiesībām ekstra endā, A.Fleksijas komanda ieguva 2 punktus, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar 5:3. Neviena komanda no Latvijas šajā turnīrā nepiedalījās.

Sestdien Edmontonā, Kanādā pasaules kērlinga čempionātu uzsāka vīriešu komandas, kas turpināsies līdz pat 9.aprīlim, kad tiks noskaidrots jaunais pasaules čempions. Pasaules čempionātu veiksmīgi ar divām uzvarām uzsākusi mājinieku B.Gušu komanda, kas visiem spēkiem centīsies aizstāvēt pagājušajā gadā K.Koes iegūto pasaules čempiona godu. Arī Japānas komandai turnīra sākums padevies veiksmīgs. S.Valštada pārstāvētā Norvēģijas izlase savu debiju pasaules čempionātā uzsākusi ar uzvaru pār spēcīgo D.Mērdoha Skotijas izlasi, savukārt otrai debitantei Nīderlandes izlasei šis turnīrs iesācies uz negatīvas nots, zaudējot abas pirmās spēles. Turnīrs vēl tikai sākuma stadijā, komandām vēl jāaprod ar apstākļiem, līdz ar to situācija tabulā pēc apļa turnīra izskatīsies pilnīgi savādāka.
Šis čempionāts visām komandām būs kā pēdējais, kurā varēs iegūt Olimpisko spēļu kvalifikācijas punktus, lai iekļūtu to komandu vidū, kuras piedalīsies 2018.gada Olimpiskajās spēlēs Korejā.
Spēles no šī čempionāta ar komentāriem angļu valodā iespējams skatīties Pasaules Kērlinga Federācijas YouTube kanālā: https://www.youtube.com/WorldCurlingTV .
Tiešraižu saraksts atrodams: Ford World Men's Curling Championship 2017 -...

VietaKomandaSpēlesUzvarasZaudējumi
1.Kanāda220
1.Japāna220
3.Norvēģija110
3.Zviedrija110
5.Vācija211
5.Itālija211
5.Šveice211
5.ASV211
9.Ķīna101
9.Skotija101
11.Nīderlande202
11.Krievija202