Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Putins: "Krievija neatbild par skrāpējumiem uz dopinga provju pudelītēm"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Putins: "Krievija neatbild par skrāpējumiem uz dopinga provju pudelītēm"
Tomass Bahs un Vladimirs Putins
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norāda, ka skrāpējumi uz provju pudelītēm nav uzskatāmi par dopinga lietošanas pierādījumiem, par glabāšanu atbild citi, dopinga atbalsta valsts sistēma nekad nav bijusi.

Kā zināms, aizvadītajā nedēļas nogalē Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) atzina, ka ar Maklarena ziņojumā norādīto ne vienmēr pietiek, lai sauktu pie atbildības. "Diemžēl daudzas proves utilizēja Maskavas laboratorijā, tādējādi šīs proves nevar vēlreiz pārbaudīt. Profesora Maklarena pieprasījumi pēc papildu pierādījumiem palika bez atbildes. Tas nozīmē, ka daudzu Krievijas sportistu sakarā nav pietiekami daudz pierādījumu, lai piemērotu sankcijas," ziņoja WADA. Tika lēsts, ka šāds pavērsiens palielina Krievijas sportistu cerības piedalīties 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

Vladimirs Putins: "Vēlos vēlreiz uzsvērt - vienmēr esam runājuši par to, ka dopinga atbalsta valsts sistēma Krievijā nekad nav bijusi, nav un, ceru, nekad nebūs. Tieši otrādi, būs tikai cīņa ar dopingu. Uz kādām provēm konstatēti kaut kādi skrāpējumi - mēs nesaprotam, kas tie ir par pierādījumiem. Kad šīs proves tika nodotas, nekādu pretenziju nebija. Ja būtu bijušas pretenzijas pret kaut kādiem skrāpējumiem, tad to vajadzēja atzīmēt atbilstošajos protokolos. Nekā tāda nebija. Tas nozīmē, ka tās kaut kur glabāja, bet mēs neesam atbildīgi par šādu glabāšanu. Mēs veidojam jaunu sistēmu cīņai ar dopingu. Līdzšinējā kontroles sistēma nenostrādāja, tā ir mūsu vaina - to vajag pateikt un atzīt. Ceru, ka jaunajā Maskavas laboratorijā nebūs nekādu blēžu, kuri organizē dopinga programmas, bet pēc tam bēg uz ārzemēm."

Atgādinām, ka 2016. gada 18. jūlijā WADA neatkarīgās komisijas vadītājs Ričards Maklarens publiskoja ziņojumu jeb izmeklēšanas rezultātus par Krievijas dopinga programmu - valsts esot apzināti piedalījusies un kontrolējusi dopinga lietošanas piesegšanu ne tikai Soču olimpiskajās spēlēs, bet arī vasaras sporta veidos. 9. decembrī publiskotais otrais ziņojums apstiprināja pirmajā ziņojumā izdarītos secinājumus par valsts atbalstīto dopinga sistēmu Krievijā. Tostarp tika norādīts, ka Soču spēlēs manipulācijas ar dopinga testiem notika arī diviem sportistiem, kuri izcīnīja četras zelta medaļas. 23. decembrī portāls neveitalia.it publiskoja krievu sportistus ar skrāpējumiem uz dopinga testu pudelītēm (saraksts ir ŠEIT). Tika lēsts, ka kādos gadījumus šādi skrāpējumi var liecināt par nesankcionētām manipulācijām ar dopinga provēm.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz
rsport.ru

  +3 [+] [-]

, 2017-03-01 13:24, pirms 7 gadiem
Vladimirs Putins: "Vēlos vēlreiz uzsvērt - vienmēr esam runājuši par to, ka dopinga atbalsta valsts sistēma Krievijā nekad nav bijusi, nav un, ceru, nekad nebūs.


Šitā smējies šodien vēl nebiju.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-01 13:26, pirms 7 gadiem
Ja nejauktos iekšā, tad tagad nemaz nerunātu!
#Soču ledustrases nojaukšana!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 13:42, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Vladimirs Putins: "Vēlos vēlreiz uzsvērt - vienmēr esam runājuši par to, ka dopinga atbalsta valsts sistēma Krievijā nekad nav bijusi, nav un, ceru, nekad nebūs.


Šitā smējies šodien vēl nebiju.
Par Krievīju nevaru spriest,neesmu tur bijis,bet Padomju Savienībā gan bija šāda valsts programma. Taisnība ka WADA arī ir bardaks,to izjutuši arī LV sportisti.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-01 13:45, pirms 7 gadiem
Ko var ņemties, Krievija taču ir balta un tīra - dopinga lietošanu neatbalsta, neatkarīgu valstu teritorijas neokupē, par savu tautu, kura ir ārpus lielajām pilsētām domā.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-01 13:53, pirms 7 gadiem
Protams nav vainīgi, vainīgs Vaļera kas gruzavikā veda proves

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 14:03, pirms 7 gadiem
Čuska pūst no galvas.... Šī utainā urlas kobra sen jau man ir pieriebusies!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 14:11, pirms 7 gadiem
...pie polonija krievi ar nav vainīgi

  +6 [+] [-]

, 2017-03-01 14:15, pirms 7 gadiem
Parašu OS 2018 vajadzētu pielaist viena iemesla dēļ u.t.i. lai uz tur sasniegto rezultātu fona pierādītu cik Soču OS vatņiki bija sazāļoti. Jau tagad visās starptautiskās sacensībās ir vērojams radikāls vatņiku snieguma kritums, un tas nozīmē, ka Paraša jau tā ir nomīzusi no visa tā, ka tagad baidās no jebkādu preparātu lietošanas.
Tas vien jau ir pozitīvs rezultāts.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-01 14:45, pirms 7 gadiem
Skaidrs ir tas ka krievu specdienesti iepriekš visu ir smalki izplānojuši, ko var darīt un ko nevar un kādā veidā, lai pēc tam nevarētu neko pierādīt. Šeit arī faktiski tam apstiprinājums par tiem skrāpējumiem. Reāli skaidrs ka nevar pierādīt jo tad tiešām gan jau iepriekš bija jāfiksē protokolos tie skrāpējumi. Vienīgais ja nu kāds sāk runāt, bet tos gan jau laicīgi apvāca. Divas amatpersonas no Krievijas taču aizgāja kaut kā mīklaini, bet pārējo stāstus var viegli atspēkot ar sazvērestībām, meliem, korupciju utt. Jo tie nekādus pierādījumus reāli nevar iedot.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 15:09, pirms 7 gadiem
Pareizāk būtu teikt, ka Krievija negrib atbildēt par savām blēdībām, bet par visu šajā dzīvē ir jāatbild. Tas ir tikai laika jautājums.
Slēpts komentārs: Gudrais Jenots

  +6 [+] [-]

, 2017-03-01 16:23, pirms 7 gadiem
Vladimirs Putins: "Vēlos vēlreiz uzsvērt - vienmēr esam runājuši par to, ka dopinga atbalsta valsts sistēma Krievijā nekad nav bijusi, nav un, ceru, nekad nebūs.
Un tālāk rakstā-Ceru, ka jaunajā Maskavas laboratorijā nebūs nekādu blēžu, kuri organizē dopinga programmas, bet pēc tam bēg uz ārzemēm."

Diviem izpildītājiem,kuri nepaspēja aizmukt uz ārzemēm piesprieda nāves sodu(mira protams pēkšņi"savā nāvē")Trešais maita aizmuka.Viņš arī vainīgs

  +2 [+] [-]

, 2017-03-01 17:37, pirms 7 gadiem
Gudrais Jenots rakstīja: Putin nesatraucies manuprāt daļa cilvēku ar veselo saprātu, saprot ka tas viss ir viens liels politisks solis no rietumu puses.
ielasmeita ieradās