Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars" un DU iekļūst pusfinālā

Jānis Pārums

"Biolars" un DU iekļūst pusfinālā
Vjačeslavs Grimailovs, "Biolars"
Foto: Ivars Veiliņš

Šovakar "Schenker" Latvijas volejbola čempionāta pusfinālā iekļuva volejbola klubs "Biolars" un Daugavpils Universitāte, kura arī otrajās ceturtdaļfinālā spēlēs pārspēja, attiecīgi, "Limbaži" un "MSĢ/Sēja".

Abos pirmajos mačos "Biolars" un DU uzvarēja pārliecinoši (3:0), tāpēc šoreiz pietika ar vienu uzvarētu setu, lai iekļūtu Latvijas čempionāta pusfinālā, jo uzvarētāji ceturtdaļfinālā tika noskaidroti divu spēļu summā.

"Biolars" otrajā mačā pret "Limbažu" komandu saviem pretiniekiem neatstāja praktiski nekādas cerības, pārliecinoši uzvarot visos trijos setos – 25:18, 25:13 un vēlreiz 25:18.

Arī DU mačā pret "MSĢ/Sēja" vietu pusfinālā nodrošināja jau pēc pirmā seta, kuru itin spraigā cīņā uzvarēja ar 25:22, tādejādi turpmākajai mača gaitai bija vairs tikai formāla nozīme. Otro setu prata uzvarēt "MSĢ/Sēja", tomēr nākamajos divos pārliecinoši pārāki bija daugavpilieši, visā spēlē uzvarot ar 3:1.

Daugavpilieši šajā cīņā pamatīgi eksperimentēja ar sastāvu, dodot iespēju izspēlēties visiem volejbolistiem. Interesanti, ka libero pozīcijā darbojās cēlājs Dmitrijs Lavrenovs, tādējādi sezonas gaitā "DU" šajā postenī pamanījušies izmantot pat trīs volejbolistus. Pati spēle noteikti nebūs starp tām, kuras paliks līdzjutēju atmiņās.

Bija epizodes, kurās komandas nospēlēja ļoti eleganti, bet jau pēc brīža tika pieļauta kāda muļķīga kļūda. Kļūdu patiešām bija milzums, īpaši daudz tika grēkots servēs. MSĢ mača gaitā šādā veidā kļūdījās reizes 20, pacietīgi pārbaudot, cik izturīgs ir tīkls. Par mājinieku pārākumu lielu šaubu nebija, tādēļ arī spēle bija visnotaļ mierīga un bezemocionāla.

Pusfinālā vietu automātiski bija nodrošinājušas "Lāse-R/Rīga" un "Poliurs/Ozolnieki" vienības. Pusfinālos komandas spēlēs līdz divām uzvarām, bet lielajā finālā līdz trīs.

Latvijas volejbola čempionāta ceturtdaļfināls

Daugavpils Universitāte - MSĢ/Sēja 3:1 (25:22, 21:25, 25:15, 25:18), Divu spēļu summā - 6:1
VK Biolars - Limbaži 3:0 (25:18, 25:15, 25:18), Divu spēļu summā - 6:0

Izmantotie resursi:
volejbols.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-03-28 15:37, pirms 13 gadiem
Lieliski parādās milzīgā atšķirība starp Šenker līgas komandām un Nacionālās līgas komandām.
Federācijai jāpadomā vai ir jēga rīkot šādus ceturtdaļfinālus, kur principā viss ir skaidrs, un ja rīko vai formāts divu spēļu summa ir pareizs jo abos mačos otrajās spēlēs pēc pirmā seta jau viss bija skaidrs. būtu kaut zelta seta principu izmantojuši vismaz būtu jēga cīnīties līdz galam.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-28 15:59, pirms 13 gadiem
Par Biolar komandu vienmēr tik skopi raksti. Pašai komandai arī vajadzētu padomāt par savu imidžu, bet vislabāk to var izdarīt - uzvarot!!!
TV vai NETĀ varēs redzēt vismaz finālus?

     [+] [-]

, 2011-03-28 17:26, pirms 13 gadiem
Par Biolar. Tas tieshaam.
Ja par citaam komandaam uzraksta cik punktus kursh ir guvis utt. tad par Biolar diezgan reti.
Sava veida diskriminaacija.

Kur to LV cempionata kopeejo statistiku vareeja apskatiit?