Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Birzulis un Savickis neapmierināti ar komandu sniegumu pirmajā ceturtdaļfinālā

Jānis Celmiņš

Birzulis un Savickis neapmierināti ar komandu sniegumu pirmajā ceturtdaļfinālā
Edgars Savickis
Foto: Jevgēņijs Jaņens

Retas ir tās reizes, kad pēc sporta spēļu komandu spēlēm ar savu vadīto vienību sniegumu neapmierināti ir abu komandu galvenie treneri, taču tā tas bija šodien pēc Latvijas volejbola čempionāta ceturtdaļfināla spēles starp „MSĢ/Sēja” un „DU” vienībām. Neapmierinātību pauda gan Aigars Birzulis, gan Edgars Savickis.

Jau ziņojām, ka Latvijas volejbola čempionāta ceturtdaļfinālu ar pārliecinošu uzvaru šodien iesāka "Daugavpils Universitātes" komanda, kas izbraukumā trijos setos tika galā ar Nacionālās līgas uzvarētājiem "MSĢ/Sēja" volejbolistiem.

Savickis: „Esmu apmierināts tikai par procentiem piecdesmit!”

„Ar spēles kvalitāti neesmu apmierināts. Pēdējo spēli aizvadījām 5. martā un mums bija ilga pauze bez spēļu prakses. Spēles kvalitāte bija ļoti zema, īpaši servēs, blokā, arī aizsardzībā. Jaunie puiši parādīja vēlmi uzvarēt, labi uzservēja un cīnījās godam. Viņiem vēl pietrūkst pieredzes, taču trešo setu tik pat labi varējām arī zaudēt (komanda pirmo reizi vadībā izvirzījās vien seta otrajā pusē – 15:14 - autors). Kopumā esmu apmierināts tikai par procentiem piecdesmit,” uzreiz pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda daugavpiliešu galvenais treneris Edgars Savickis.

„Komandu ir pametis mūsu libero Igors Maksimovs. Tas arī ir diezgan liels zaudējums, Igors bija stabils komandas libero, kurš komandā spēlēja jau trīs gadus. Šobrīd bez viņa mums neklājas viegli. Otrajā tempā šodien mēģinājām izmantot Nikolajevu, problēmas radās ar Puķīti,” vēl vienu problēmu nosauca Savickis.

Treneris gan pauda, ka visas galvenās cīņas vēl ir priekšā. Ja komanda rīt pratīs uzvarēt vismaz vienā setā, tad pusfinālā tai pretī stāsies „Poliurs / Ozolnieki” komanda. „Redzējāt, ka Ozolnieku kluba vadība šodien bija šeit. Šaubos vai mūsu parādītais sniegums viņos radīja kādu lielāku skaidrību, nekā tas bija pirms tam,” smejot atzina „DU” treneris, paužot apņēmību cīnīties par iekļūšanu čempionāta finālā. „Ļoti gribētos spēlēt finālā! Domāju, ka varam spēlēt ar Ozolnieku komandu, reizi esam viņus apspēlējuši (toreiz gan „Poliurs” spēlēja bez Valērija Lomakina un Mārtiņa Pļaviņa, kurš jau tuvāko dienu laikā atgriezīsies Latvijā - autors). Cīnīsimies!”

Birzulis: „Vismaz viens sets šodien bija jāņem”

„Rezultāts, protams, bija prognozējams. Neesam gatavi psiholoģiskajā ziņā, domāju, ka tīri fiziski un taktiski esam līmenī,” pauda „MSĢ/Sēja” galvenais treneris Aigars Birzulis. „Pieļauju, ka patraucēja komandas lielā vēlme uzvarēt. Šodien pieļāvām ļoti daudz sev neraksturīgu kļūdu vienkāršās epizodēs. Tā spēlēt nedrīkstam! Neveiksmīgi nospēlēja mūsu cēlājs Mārcis Gulbis, kurš ļoti maz izmantoja pirmos tempus, kas tomēr ir mūsu spēks. Kristaps Šepte nospēlēja tikai trešajā setā… Skaidrs, ka visi vēlas uzvarēt, taču šodien vēlmes bija par daudz,” skaidroja treneris.

Vaicāts ar kādu domu komanda rīt dosies uz Daugavpili (otro ceturtdaļfināla maču – autors), Birzulis pauda, ka galvenais ir parādīt saturīgāku spēli un noticēt, ka komanda var spēlēt arī ar šāda tipa komandām. „Uzskatu, ka šodien bija jāņem vismaz viens, ja ne pat divi seti. Ar šādu spēli pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā mums nav ko darīt (Murjāņu komandas pamatkodolu veido junioru izlases kandidāti – autors). Pieļāvām daudz muļķīgu kļūdu.”

     [+] [-]

, 2011-03-27 13:07, pirms 13 gadiem
Jā,bēdīga mūsu volejbola nākotne.Paliek ģerevņās,kuldīgā,ĀizkrauklēOzolniekos....

     [+] [-]

, 2011-03-27 23:34, pirms 13 gadiem
Kāpēc tad bēdīga???? Treneri tik izteica, ko par savējiem domā. A jaunajiem jau bieži tā ir tā grib, ka īsti nevar. Lai tik cītīgi gatavojas jaunie puiši Pasaules čempiom, bet viegli jau tur nebūs, tas skaidrs. Voļļukā vispār pagrūti tikt finālā, jābūt galvas tiesu pārākiem par citiem

     [+] [-]

, 2011-03-28 16:10, pirms 13 gadiem
Ja mūsu lielo izlasei liktu pārservēt spēcīgi vai arī par norādīto vietu diez vai 5 reizes pēc kārtas varētu! Nav ko nolikt jaunos, bet jātrenējas nopietnāk un jāspēlē biežāk un augstākā līmenī!