Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sorokinam divas uzvaras un izlīdzinājums Slovākijas finālsērijā

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Sorokinam divas uzvaras un izlīdzinājums Slovākijas finālsērijā
Ruslans Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kārtējās spēles savu klubu sastāvos aizvadīja latviešu volejbolisti. Ruslana Sorokina pārstāvētais klubs "VK Prievidza" ar divām uzvarām pēc kārtas panāca līdzsvaru Slovākijas Ekstralīgas finālsērijā, Hermana Egleskalna rezultatīvs sniegums neļāva "Nice Volley" tikt pie uzvaras Francijas pusfināla pirmajā mačā, savukārt Uģa Krastiņa trenētā Ļvivas "Barkom Kazhany" nespēja izcīnīt Ukrainas čempionu titulu.

Francijas čempionāta pusfinālu ar zaudējumu sāka Hermana Egleskalna pārstāvētais klubs „Nice Volley”, kas izbraukumā ar 0-3 (17:25, 18:25, 22:25) piekāpās „Toulouse” vienībai. Egleskalns ar 11 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais savas komandas rindās. Sērijas otrā spēle notiks otrdien Nicā. Sērija rit līdz divām uzvarām.

Slovākijas Ekstralīgas finālsērijā divas uzvaras pēc kārtas izcīnīja Ruslana Sorokina pārstāvētais klubs „VK Prievidza”. „VK Prievidza” savā laukumā ar 3-2 (22:25, 25:19, 25:21, 23:25, 15:12) un 3-0 (25:17, 25:23, 25:23) pieveica Nitras „VKP Bystrina SPU”, revanšējoties par divām neveiksmēm sērijas sākumā un sērijā panākot 2-2. Sorokins sērijas trešajā spēlē guva 14 punktus, bet ceturtajā mačā atzīmējās ar 12 punktiem. Sērijas nākamā spēle notiks ceturtdien.

Ukrainas Superlīgas čempionu titulu neizdevās izcīnīt Uģa Krastiņa trenētajai Ļvivas „Barkom Kazhany” komandai. Ļvivas klubs finālsērijas trešajā spēlē zaudēja ar 1-3 (29:31, 25:20, 26:28, 20:25), kā arī cieta neveiksmi ceturtajā mačā – 1-3 (25:22, 20:25, 28:26, 26:24), visā sērijā ciešot neveiksmi ar 1-3. „Barkom Kazhany”, kas čempionātā bija favorītu statusā (regulārajā čempionātā tika piedzīvots viens zaudējums), spiesta samierināties ar sudraba godalgām.

Beļģijas čempionātā „Lindemans AALST” klubs ar Reini Pekmani ierindā kārtējā spēlē savā laukumā ar 3-0 (25:19, 25:19, 25:19) pārspēja „Volley Haasrode Leuven” vienību. Pekmanis ar 19 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju rindās. Čempionāta otrā posma kopvērtējumā „Lindemans AALST” ar 19 punktiem deviņās spēlēs (sešas uzvaras un trīs zaudējumi) ieņem trešo pozīciju.

Latviešu spēlētāja Denisa Petrova pārstāvētajam Krievijas klubam Ļeņingradas apgabala „Dynamo” vajadzēja uzsākt dalību šīs valsts čempionāta pārejas turnīrā, kurā par tiesībām nākamsezon spēlēt Superlīgā cīnītos Superlīgas vājākas un augstākās līgas spēcīgākās komandas. Taču Krievijas Volejbola federācija, ar visu dalībkomandu piekrišanu, nolēma šo turnīru atcelt ar formulējumu „sarežģītas finansiālās situācija dēļ”, atstājot spēkā komandu izcīnītās vietas regulārajā čempionātā. Tādējādi „Dynamo” palika 12. pozīcijā un nosargāja vietu Krievijas spēcīgāko klubu pulkā.

Izmantotie resursi:
Ligue Nationale de Volley
Titulná stránka - SVF
Волейбол в Україні - все про волейбол на сайті...
Home : Euro Millions Volley League
Волейбольный клуб "Динамо - Ленинградская область"