Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līga: sezonu ar uzvarām sāk "Lūši" un jelgavnieki

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Baltijas līga: sezonu ar uzvarām sāk "Lūši" un jelgavnieki
Jēkabpils "Lūši" sezonu sāka ar pārliecinošu uzvaru
Foto: Facebook/SK Jēkabpils lūši

Sestdien tika dots starts jaunajai Baltijas volejbola līgas sezonai, kurā šosezon startē pieci Latvijas klubi. Pirmajā kārtā divos mačos Latvijas komandas spēlēja savā starpā, bet līgas jaunpienācēji OC "Limbaži"/MSĢ viesojās Tartu. Uzvaras trijos setos sezonas ievadā izcīnīja Jēkabpils "Lūši", kas apspēlēja RTU/"Robežsardzi" un "Biolars/Jelgava", kas izrādījās pārāka pār DU vienību. Savukārt gados jauna Limbažu komanda nespēja rast pretargumentus mačā pret "Bigbank Tartu" klubu.

Čempionāta atklāšanas spēlē Rīgā, 49. vidusskolas zālē savā starpā tikās komandas, kuras pērn Baltijas līgā sasniedza labākos rezultātus regulārajā čempionātā Latvijas komandu vidū – RTU/”Robežsardze” un Jēkabpils „Lūši”. Ja pērn rīdzinieki kopumā nospēlēja krietni veiksmīgāk par jēkabpiliešiem, pavasarī izcīnot Latvijas čempionāta zeltu, tad šosezon „uz papīra” spēcīgāki izskatās „Lūši”, kuru rindas papildinājuši Armands Āboliņš un Ēriks Voroņko.

Sezonas pirmajā spēlē „Lūši” apliecināja, ka ar viņiem būs nopietni jārēķinās un pārliecinoši uzvarēja konkurentus. Pirmajos divos setos jēkabpilieši neatstāja sāncenšiem izredžu, sagraujot viņus ar desmit punktu pārsvaru. Spēles trešajā cēlienā šķita, ka RTU/”Robežsardze” volejbolistiem izdosies ieķerties, jo rezultāts pieauga līdzīgi, līdz sasniedza 11:11. Tad viesi atkal pārņēma iniciatīvu un ātri vien izšķīra seta un arī spēles likteni, panākot 21:14 un vēlāk 25:16, svinot pārliecinošu uzvaru sezonas atklāšanas spēlē.

Rezultatīvākais spēlētājs „Lūšu” rindās bija Pāvels Jemeļjanovs, kura kontā 16 punkti. Par četriem punktiem mazāk guva Armanda Āboliņa kontā. Zaudētājiem sešus punktus guva Antos Nazarovs.

Divu Latvijas klubu cīņa notika arī Jelgavā, kur mājinieki „Biolars/Jelgava” uzņēma viesus no Daugavpils - DU vienību. Pirmajā setā precīzāk darbojās jelgavnieki, kuri pakāpeniski palielināja savu pārsvaru, taču daugavpilieši turējās līdzi, neļaujot sāncenšiem aizskriet tālu priekšā. Lūzums setā iestājās, kad jelgavnieki, pateicoties precīzām darbībām uzbrukumā un pretinieku kļūdām, no 15:13 panāca 19:13, bet mirkli vēlāk arī 22:15. Pēc līdzīga scenārija risinājās arī otrais sets. Daugavpilieši turējās līdzi līdz seta vidum (11:10 par labu jelgavniekiem), bet tad izpaudās laukuma saimnieku pārsvars – 15:11, 19:16, bet galarezultātā „Biolars/Jelgava” uzvara setā ar astoņu punktu pārsvaru. Arī Trešajā setā jelgavnieku pārsvars bija pārliecinošs un galarezultātā Zemgales klubs sezonu sāka ar pārliecinošu panākumu ar 3-0.

Lielu artavu „Biolars/Jelgava” uzvarā ir pagājušās sezonas komandas līderiem Kārlim Paulam Levinskim (16 punkti) un Vitālijam Cinnem (14 punkti). Zaudētājiem 10 punkti Arvīda Ribicka kontā.

„OC Limbaži”/MSĢ volejbolisti Baltijas līgā debitēja ar maču izbraukumā pret pērnā gada regulārā čempionāta uzvarētāju „Bigbank Tartu” komandu. Izrādīt nopietnu pretestību favorītiem līgas debitantiem neizdevās. Tartu vienība visa mača garumā atradās vairākus soļus priekšā Latvijas vienībai, izcīnot likumsakarīgu uzvaru. Limbažu komandas rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 12 punktiem bija Kristaps Platačs, bet par diviem punktiem mazāk guva Atvars Ozoliņš.

Pagājušās sezonas Baltijas līgas čempionvienība "Rakvere" sezonu sāka ar sakāvi savā laukumā mačā ar "Parnu". Uzvarētāju rindās otrais rezultatīvākais spēlētājs ar 11 punktiem bija Toms Švāns. Cita latviešu spēlētāja Mārtiņa Jansona pārstāvētais klubs "Jarvamaa" izbraukumā četros setos piekāpās Tallinas "Selver". Jansona kontā divi punkti.

Baltijas līga. Vīrieši

30.septembris

SpēleRezSeti
RTU/Robežsardze – Lūši0-315:25; 15:25; 16:25
Biolars/Jelgava - DU3-025:17; 25:18; 25:19
Bigbank Tartu – OC Limbaži/MSĢ3-025:20; 25:16; 25:17
Selver – Jarvamaa3-125:16; 25:18; 22:25; 25:20
Raseiniai – Saaremaa VK1-325:23; 19:25; 21:25; 22:25
Rakvere – Parnu0-320:25; 18:25; 13:25
Dubysa – TTU0-323:25; 17:25; 26:28

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
Erilehed
- Maia