Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

FIVB prezidents: "2016. gada olimpiādē volejbols būs svarīgākais sporta veids"

Rolands Eliņš

FIVB prezidents: "2016. gada olimpiādē volejbols būs svarīgākais sporta veids"
FIVB prezidents Ari Grasa
Foto: FIVB

Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) prezidents Ari Grasa ļoti atzinīgi novērtējis vakar noslēgušos pasaules čempionātu volejbolā, kas lieliski izreklamējis sporta veidu pirms nākamajām olimpiskajām spēlēm, taču skarbus vārdus veltījis Krievijas izlases pārstāvim Aleksejam Spiridonovam.

"Šis turnīrs ieies pasaules vēsturē kā patiešām ikonisks un vēsturisks," FIVB mājaslapā norādījis federācijas prezidents brazīlietis Ari Grasa. "Polijas līdzjutēji kļuva par tikpat lielām turnīra zvaigznēm kā sportisti, un kopā viņi parādīja, ka sports var būt pasaules klases izklaide. Volejbols šobrīd ir lieliskā formā - ticu, ka 2016. gada olimpiskajās spēlēs volejbols kļūs svarīgāko sporta veidu, jo brazīliešiem tas ir asinīs."

Grasa paziņoja, ka viņa vadītā organizācijas turpinās volejbola attīstību. Sekmīgi ir ieviesta video atkārtojumu (tā saukto "challange") sistēma, nu plānos ir ar LED gaismām aprīkoti tīkli un plašāka komunicēšana ar līdzjutējiem sociālajos tīklos spēļu laikā: "Ir vairākas aizraujošas iniciatīvas, par kurām paziņosim drīzāko mēnešu laikā, taču šobrīd vēlos pateikties turnīra saimniecei Polijai."

FIVB prezidents lielā finālā vakarā gan neizvairījās no negatīvām atziņām, publiski nosodot Krievijas izlases volejbolistu Alekseju Spiridonovu: "Atsevišķa volejbolista sodīšana nav manā jurisdikcijā, ar to nodarbojas Disciplinārlietu komisija. Taču profesionāls volejbolists nedrīkst šādi rīkoties. provokācija? Profesionālim sevi jāiegrožo, taču Spiridonovs izrādīja necieņu gan līdzjutējiem, gan visam volejbolam."

"Šajā turnīrā Spiridonovs izcēlās divreiz - ar iedomātu automātu atdarināja šaušanu pūlī un uzspļāva līdzjutējiem. Mums nav citas iespējas, nepieciešams viņu sodīt, un tas arī tiks izdarīts," saka Grasa, nepieminot to, ka Spiridonovs sociālā tīklā "Twitter" vairākkārt atsaucās uz Polijas izlasi un tās līdzjutējiem kā suņiem.

Bez nosodījuma gan nav palikuši arī mājinieki poļi, kurus čempionāta laikā Brazīlijas pārstāvji apsūdzēja provokācijā. Polijas volejbolists Mihals Kubjaks pēc titula iegūšanas uz šīm vēstīm reaģēja īsi: "Lai viņi iet paraudāt un pasūdzas mammai."

Vispārējā triumfā gan šis Kubjaka apvainojums palika nepamanīts, jo pēc 40 gadu pārtraukuma zelts atkal Polijai, turklāt apstākļos, kādos reti kurš viņus pieskaitīja pie favorītiem. Izlasi trenēja francūzis Stefans Antiga, kurš šim arodam pievērsās tikai pavasara beigās, un jau pirmajā nopietnajā turnīrā izvēlējās izlasē neiekļaut tās lielāko zvaigzni Bartošu Kubeku. "Ļoti smagi strādājām, lai sasniegtu šo panākumu," saka Antiga. "Turnīrs bija ļoti grūts, katrā mačā nācās ļoti piepūlēties, taču finālā liku puišiem nedomāt par spēles nozīmi, vienkārši spēlēt kā ikdienā. Brazīlija sāka spēli neatkārtojami, fantastiski, taču parādījām, ka mūsu spēks ir komandas garā."

Pēc uzvaras par karjeras noslēgšanu Polijas izlasē paziņoja turnīra MVP Mariušs Vlazlijs, kurš arī iepriekš bija pagājis nostāk no izlases lietām, taču atgriezās pēc Antigas lūguma. Nu viņu sadarbība ir noslēgusies, taču Antigas problēmas ir vēl lielākas - kā pasaules čempioni no izlases vēlas aiziet arī Pavels Zagumnijs un Kšištofs Ignačaks.

Izmantotie resursi:
FIVB - Media
Ary Graca: Spirydonow okazał brak szacunku...
Micha³ Kubiak: Pretensje Brazylijczyków? Niech...
Sport.pl - Najnowsze informacje - pi³ka noæna -...

     [+] [-]

, 2014-09-22 17:47, pirms 10 gadiem
Izlasīju Spiridonova interviju feisbukā. Viņš esot teicis ka katram komandas spēlētājam , kad tie kautkur devušies, līdzi bija pa divi bruņoti vīri vismaz. Teica, ka ja pusdienoja kādā restorānā, tad visi restorāna apmeklētāji tika izraidīti ārā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-23 15:53, pirms 10 gadiem
Neiekļautā zvaigzne bija domāta Bartoš Kurek, ne Kubek.