Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Polija aprok Vācijas sapņus, finālā pret trīskārtējo čempioni Brazīliju

Agris Suveizda

Polija aprok Vācijas sapņus, finālā pret trīskārtējo čempioni Brazīliju
Mariušs Vlazlijs un Polijas izlase uzvaras priekā
Foto: FIVB

Brazīlijas volejbola izlase ceturto reizi pēc kārtas iekļuvusi pasaules čempionāta finālā, šoreiz pusfinālā piecu setu trillerī salaužot Francijas pretestību – 25:18, 23:25, 25:23, 22:25, 15:12. Otrā pusfinālā mājiniece Polija nepieļāva Vācijas izlases atgriešanos pasaules čempionāta finālā pēc 44 gadu pārtraukuma un uzvarēja četros setos - 26:24, 28:26, 24:26, 25:21. Finālspēle un mačs par trešo vietu norisināsies rītdien.

Brazīlija-Francija 3:2

Brazīlijas rindās ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Rikardo Lukarelli, 17 punktus guva Volless Souza, bet vēl desmit punktu robežu pārsniedza arī Lukass Sātkamps (16) un Sidnejs duš Santušs (13). Francijai 21 punkts Ērvina Ngapeta kontā.

Brazīlija šā gada pasaules čempionātu sāka ar deviņām uzvarām pēc kārtas, trīs setos pieveicot Vāciju, Tunisiju, Somiju, Bulgāriju, Ķīnu un Kanādu, četros setos apspēlējot Kubu un Krieviju, bet piecos setos tiekot galā ar Dienvidkoreju. Trešo grupu turnīra posmu Brazīlija gan sāka ar pirmo zaudējumu poļiem (piecos setos) un arī atkārtota uzvara pār krieviem (trīs setos) neglāba no otrās vietas grupā.

Pusfinālā Brazīlijai pretī stājās Francija, kas visās grupu turnīra fāzēs bija ieņēmusi pirmo vietu un tikai otro reizi izlases vēsturē iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā. Pirmā reize bija pirms 12 gadiem Argentīnā, kad francūži piecos setos zaudēja Krievijai. Šajā čempionātā Francija bija piedzīvojusi divus zaudējumus – piecos setos pret Itāliju un Poliju.

Brazīlija pasaules čempionātā ir triumfējusi trīs reizes, turklāt visas trīs reizes bijušas pēdējos finālturnīros. 2002. gadā brazīlieši piecos setos pieveica krievus, 2006. gadā trīs setos uzvarēja poļus, bet pirms četriem gadiem trīs setos krita arī kubieši. Pēdējās divās olimpiskajās spēlēs Brazīlija tika pie sudraba medaļām.

Polija-Vācija 3:1

Polijas izlase uzņēma Vācijas valstsvienību, kura jau ar iekļūšanu pusfinālā bija sasniegusi labāko rezultātu apvienotas valsts vēsturē. Spēles sākumā vācieši izvirzījās vadībā (8:4) un izskatījās ļoti pašpārliecināti, taču ar laiku nomierinājās arī mājinieki, kuri prata novadīt setu līdz uzvarai 26:24. Otrajā setā likās, ka poļu triumfs ir neapstrīdams - 18:11 un milzīgs emocionālais pārsvars. Taču pietika ar nelielu atslābināšanos, lai poļu līdzjutēji atskārstu, ka setpunkts Vācijai. Ar veiksmes un pašaizliedzības palīdzību izdevās divus setpunktus atspēlēt (vienreiz noderēja arī labvēlīgs tiesneša lēmums), bet pēc tam Polija ar precīziem blokiem nokārtoja 28:26.

Trešajā setā Vācija vēl izvairījās no sakāves (26:24), taču ceturtajā izšķirošajos brīžos veiksmīgāk nospēlēja mājinieki. Ar otro mačpunktu tika gūta uzvara ar 25:21 un visā spēlē 3:1. Ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Polijas izlases līderis Mariušs Vlazlijs, bet Vācijas sastāvā 18 punktus guva Deniss Kaliberda

Savukārt cīņā par piekto vietu Krievija trīs setos uzvarēja Irānu - 25:19, 25:21 un 25:18.

Izmantotie resursi:
Post-Match - France-Brazil - FIVB Volleyball...

     [+] [-]

, 2014-09-20 23:59, pirms 10 gadiem
Vai polji atkartos 1974. g. zelta triumfu? Poljiem shii buus tikai 3. medalja pasaules chempionatos kopumaa.

     [+] [-]

, 2014-09-21 00:28, pirms 10 gadiem
Brazīlijas rindās ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Rikardo Lukarelli.

drīzāk jau italiano