Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Lāse" noliek čempionu pilnvaras; finālā iekļūst "Biolars"

Jānis Celmiņš

"Lāse" noliek čempionu pilnvaras; finālā iekļūst "Biolars"
"Biolars" volejbolisti var priecāties
Foto: Jānis Slišāns

Latvijas volejbola čempionāta finālā šogad spēlēs „Biolars” un „Poliurs / Ozolnieki” komandas. Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad šovakar Jelgavā pusfināla sērijas ceturtajā spēlē „Biolars” volejbolisti ar 3:1 pieveica daudzkārtējo Latvijas čempionvienību „Lāse-R/Rīga”, sērijā triumfējot ar 3-1.

Līdzšinējās trijās sērijas spēlēs „Biolars” komanda bija izcīnījusi divas uzvaras un šovakar jelgavniekiem bija otrā iespēja noslēgt sēriju (iepriekšējo pie 2-0 Rīgā „Biolars” neizmantoja). Atšķirībā no trim iepriekšējām sērijas spēlēm, šovakar Jurija Deveikusa vadītās komandas sastāvā atgriezās Rolands Ozoliņš, kurš pirmajās trijās sērijas spēlēs komandai palīdzējis bija tikai domās, jo ārstēja rokas savainojumu. Sākumsastāvā gan Ozo negāja.

Maču nedaudz veiksmīgāk sāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 5:2 un Raimonds Vilde sauca malā savējos, ņemot pusminūtes pārtraukumu. Tas palīdzēja un rīdzinieki prata rezultātu līdzsvarot – 10:10. Mirkli vēlāk viesi jau pārņēma vadību (14:12), taču līdzīgā seta galotnē veiksmīgāki tomēr bija jelgavnieki – 25:22.

Otrā seta ievadā jelgavnieki turpināja pirmajā iesākto un tehniskajā pārtraukumā ejot plus divi – 8:6. Šajā brīdī spēlē iesaistījās jau pieminētais Rolands Ozoliņš, nomainot savainojumu guvušo Artjomu Andiļevko. Spēles gaitu tas nemainīja un jelgavnieki turējās minimālā vadībā. Seta vidū gan robežsargi prata pietuvoties un rezultātu izlīdzināja – 11:11. Otrajā tehniskajā pārtraukumā ejot rīdziniekiem jau četru punktu pārsvars un varēja likties, ka lieta darīta, taču nekā. Daudzās kļūdas seta galotnē viesiem uzvarēt neļāva. Uzvara otrajā setā jelgavniekiem (25:21) un pa setiem „Lāsei” draudīgais 0:2.

Pēc diviem uzvarētiem setiem trešā partija ierasti komandām ir grūta un šodienas mačs nebija izņēmums. „Biolars” setu sāka smagnēji un „Lāse” aizsoļoja pretī uzvarai mačs trešajā setā – 25:17, kas komandai deva minimālas, bet tomēr cerības. Taču kā vēlāk izrādījās cerības bija un palika tikai cerības. Ceturto setu atkal labāk sāka mājinieki un savu līdzjutēju atbalstīti iekrāja minimālu pārsvaru – pirmajā tehniskajā pārtraukumā ejot, rezultāta tablo vēstīja 8:4. Pēc pauzes Jelgava iekrita nelielā bedrē un pie 13:11 Deveikus ņēma pusminūtes pārtraukumu. Pēc pārtraukuma punkts Tomam Vanagam un „Lāsei” vairs tikai mīnus viens. Līdz otrajai tehniskajai pauzei „Biolars” ugunsgrēku prata apdzēst un aizsoļoja pretī uzvarai setā (25:19), visā spēlē (3:1) un sērijā 3-1.

Roku uzvarai šovakar pielika gandrīz visi spēlei pieteikti jelgavnieki, labi spēlē ienāca Reinis Pekmanis. Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija Edgars Baiks un Andrejs Jamrovskis, kuriem attiecīgi 16 un 12 punkti. Pa deviņiem punktiem katrs guva Mārcis Jirgensons un Pēteris Aukmanis. Rīdzinieku rindās rezultatīvākie ar attiecīgi 18 un 15 punktiem bija Aleksandrs Kudrjašovs un Jānis Vāvers.

Tādejādi kļuvis skaidrs, ka Latvijas čempionāta finālā šogad spēlēs „Biolars” un „Poliurs / Ozolnieki” komandas, bet „Lāse” pēc ilgu gadu dominances čempionu pilnvaras nolikusi. Finālsērija ritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, tās sākums jau otrdien 27. martā Jelgavā. „Lāsei” un nāksies cīnīties par bronzu pret „DU” volejbolistiem. Šajā sērijā uzvarēs komanda, kas spēs izcīnīt divus panākumus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-22 21:08, pirms 12 gadiem
masalskis123 rakstīja: Ozolnieki značit čempioni.
To nu es tik droši neteiktu.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-22 21:31, pirms 12 gadiem
Apsveicu Biolaru !
Uii, būs laba cīņa ar ozolniekiem ...
Gan jau kādā brīdī ozīšiem arī krāniņš noraustīsies ...

  +2 [+] [-]

, 2012-03-22 21:51, pirms 12 gadiem
Biolars malači!Lāsēniem gan budžets lielāks,gan treniņprocess regulārāks.Bet tāds ir sports,ka ne visu izšķir nauda un sakari LVF struktūrās.Latvijas futbolā to grūti būtu iedomāties
Tagad Daņilko kungam jāpiesaka komanda eirokausiem kā arī jāpalielina budžets .

     [+] [-]

, 2012-03-22 22:25, pirms 12 gadiem
lieliska speele bija,prieks par biolaru!

     [+] [-]

, 2012-03-22 22:43, pirms 12 gadiem
īsts baudījums! Biolars malači. Briest interesantāks fināls!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-23 08:35, pirms 12 gadiem
Ivulis rakstīja: īsts baudījums! Biolars malači. Briest interesantāks fināls!
Baudījums jau nu tas toč nebija. Lāse spēlēja kā pilnīgi l*** , bet Biolars ar neko nerādīja!!
Visu izšķīra cēlājs,diemžēl Lāsei ar to ir pašvaki.
Grūti k-ko izdarīt,ja neviens nevada spēli ar galvu!!!

     [+] [-]

, 2012-03-23 08:51, pirms 12 gadiem
Baiks monstrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-23 11:52, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Re kā pirmā šenkerčempiona izveidotas 2 labas komandas, kas spēlē LAT finālā
varbūt eirokausos ir vērts mēģināt startēt ar klubu izlasi???!!!
Jāizveido komanda,kas varētu konkurēt ar igauņiem šenkerlīgā.Tā kā Latvijas labākie špīleri (D Petrovs A Caics Koržeņēvics A Celitāns Hotuļevs G celitāns H Egleskalns J Pēda J Šmēdiņš L Iecelnieks A Medenis Ramma Petrušēvics Saušs)spēlē ārzemēs,praktiski Latvijas izlase.Latvijā spēlē pieredzējušie,jaunie,kas atbilstu 2-3 izlasei.Protams,ka Radiotehniķis neatdzims ar startu Krievijas VVL,lai labākie igauņi trenē mūsējos uzņemt servi,spēlēt aizsardzībā.Tomēr prasās pēc viena normāli nokomplektēta,nofinansēta kluba,kas varētu dot pretsparu igauņu bāleliņiem.Ir labi,ka pastāv Lāse,Ozolnieki,Biolars un DU,bet no šo komandu spēlētājiem jāizveido 6-nieks,kas varētu iekļūt Šenkerlīgas 4-niekā.

     [+] [-]

, 2012-03-25 20:05, pirms 12 gadiem
Tad jau latvijas čempis būtu pilnīgi nebaudāms.
Gan jau nākošgad iedos pretsparu!