Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ozīši pietuvojas finālam, Jelgavas un Rīgas duelī līdzsvars

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Ozīši pietuvojas finālam, Jelgavas un Rīgas duelī līdzsvars
Raimonds Vilde
Foto: RTU/Robežsardze

Latvijas volejbola čempionātā vīriešiem svētdien tika aizvadītas pusfināla sēriju otrās spēles. Platu soli pretī iekļūšanai pusfinālā spēra "Poliurs/Ozolnieki", kas atkārtoti sausā pārspēja Jēkabpils "Lūšus". Savukārt otrajā mačā starp "Biolars/Jelgava" un RTU/"Robežsardze" komandām uzvarētāja noskaidrošanai atkal bija nepieciešami pieci seti, šoreiz uzvarot robežsargiem. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts (1-1).

„Biolars/Jelgava” un RTU/”Robežsardze” šoreiz tikās Mārupes sporta kompleksā un pirmo setu krietni veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieku statusā esošie jelgavnieki. Pēc pārliecinošām darbībām uzbrukumā un blokā „Biolars/Jelgava” ātri izvirzījās vadībā (6:3), bet sekoja mājiniekiem neveiksmīgs posms un pirmajā tehniskajā pārtraukumā jau 7:8. Taču atlikušajā pirmā seta daļā pārliecinoši spēlējošie jelgavnieki nelika šaubīties par savu pārsvaru, panākot 20:13. Seta galotnē rīdziniekiem izdevās pietuvoties līdz 24:20, taču apdraudēt jelgavnieku uzvaru pirmajā setā viņi nespēja.

Situācija mainījās otrajā setā, kad vadības grožus savās rokās jau paņēma rīdzinieki, bet jelgavnieku spēle nedaudz pajuka. Raimonda Vildes trenētajiem robežsargiem izdevās panākt piecu punktu pārsvaru (9:4, 16:11) un to arī izdevās noturēt līdz seta beigām (18:25), panākot izlīdzinājumu 1-1.

Trešajā setā iniciatīvu atkal pārņēmuši jelgavnieki, sakārtojot aizsardzību un uzbrukumu un izvirzoties vadībā. Seta otrajā daļā „Biolars/Jelgava” pārsvars sasniedza sešus punktus (18:12), bet sekoja rīdzinieku izrāviens un intriga atgriezās (21:20). Taču izšķirošajos brīžos pārāki bija jelgavnieki, kuriem uzvarēt lielā mērā ļāva Vitālija Cinnes pārliecinošas darbības uzbrukumā, tajā skaitā arī lielisks eiss – 25:21.

Arī ceturtajā cēlienā situācija laukumā mainījās un vadībā atkal izvirzījās rīdzinieki (4:8). Jelgavnieki sākuši pakaļdzīšanos un, pateicoties Cinnes un Levinska pūlēm, viņiem izdevās panākt izlīdzinājumu (13:13, 15:15). Seta galotnē trīs punktu pārsvaru atkal panāca viesi (19:22), taču mājinieki pēc Paula Kārļa Levinska uzbrukumiem un Pētera Aukmaņa eisa jau neizšķirts (22:22). Pēdējais vārds ceturtajā cēlienā tomēr piederēja viesiem - viņu uzvara ar 25:23 un otro reizi pēc kārtas visam vajadzēja izšķirties piektajā setā.

Piektajam setam krietni vairāk spēku un koncentrācijas saglabāja rīdzinieki, turklāt jelgavniekiem vairākas reizes nenostrādāja viņu bloks. Viesi izvirzījās vadībā ar 8:3, mājinieki divus punktus atguva, taču panākt lūzumu viņiem neļāva pašu kļūdas un šoreiz piektajā setā uzvarēja rīdzinieki (15:10).

Uzvarētāju rindās pa 19 punktiem guva Aleksandrs Avdejevs un Gatis Garklavs, 15 – Māris Lancmanis, 13 – Andrejs Zavarotnijs. Zaudētājiem ar 26 punktiem izcēlās Kārlis Pauls Levinskis, 16 punktus guva Pēteris Aukmanis, 11 - Vitālijs Cinne.

Sērijā tagad rezultāts ir neizšķirts (1-1) un trešā spēle notiks ceturtdien Rīgā.

Ozīšiem solis līdz finālam

Ozolniekos „Poliurs/Ozolnieki” vienība uzņēma Jēkabpils „Lūšus”, kurus dienu iepriekš izbraukumā bija uzvarējusi ar 3-0. Šoreiz ozīši atkārtoti pārspēja pretiniekus trijos setos, taču panākums otrajā mačā bija nedaudz pārliecinošāks. Pirmajā setā mājinieki izvirzījās vadībā un itin pārliecinoši aizvadīja setu līdz panākumam (25:21). Otrā seta sākumu veiksmīgi aizvadīja „Lūši”, kas kādu brīdi ļāva viņiem saglabāt vadību (4:5), taču jau seta vidū vadības grožus atkal pārņēma laukuma saimnieki (11:9, 16:12) un arī otrajā cēlienā uzvarētājs šaubas nerādīja (25:21).

Arī trešajā cēlienā „Poliurs/Ozolnieki” ātri izvirzījās vadībā (9:5) un arī šoreiz izrādījušies pārāki, lai gan jēkabpilieši spēja pakutināt sāncenšiem nervus. Visā spēlē ozīši uzvarēja ar 3-0, bet sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0.

Uzvarētājiem 17 punktus guva Haralds Regža, ar 13 punktiem izcēlās Armands Āboliņš. Zaudētājiem 11 punktus nodrošināja Boriss Čebotarjovs.

Sērijas trešā spēle, kas „Poliurs/Ozolnieki” panākuma gadījumā kļūs par pēdējo, notiks trešdien Jēkabpilī.

Latvijas čempionāts vīriešiem.

Pusfināls

DuelisRezultātsSērijā
Biolars/Jelgava - RTU/Robežsardze2-3 (25:20; 18:25; 25:21; 23:25; 10:15)1-1
Poliurs/Ozolnieki - Lūši3-0 (25:21; 25:21; 25:22)2-0

Izmantotie resursi:
volejbols.lv
Mängud
- Maia

     [+] [-]

, 2017-04-02 21:10, pirms 7 gadiem
Intriga laikam ir viena, vai Ozīšu bīčisti spēs salauzt Lāses disciplīnu.
Vilde ir spītīgs, bet ar disciplīnu Latvija spēj savu panākt, bet Baltijā un kur nu vēl Eiropā tas vairs neder.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-03 06:25, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Intriga laikam ir viena, vai Ozīšu bīčisti spēs salauzt Lāses disciplīnu.
Vilde ir spītīgs, bet ar disciplīnu Latvija spēj savu panākt, bet Baltijā un kur nu vēl Eiropā tas vairs neder.
Vildem jau vēl līdz bīčistiem jātiek.
Un arī pašiem bīčistiem vēl vismaz 2 spēles pusfinālā priekšā

     [+] [-]

, 2017-04-03 10:24, pirms 7 gadiem
Intriga ir par to vai mazais ābolīts var lekt augstāk par savu pakaļu 3 spēles pēc kārtas.