Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Deniss Petrovs grib spēlēt izlasē

Deniss Petrovs grib spēlēt izlasē
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Avo Kēla publiskotajā Latvijas izlases kandidātu sarakstā iekļauts arī ilggadējais izlases cēlājs Deniss Petrovs, kurš jau trešo sezonu pelna maizi Krievijā. Viņš priecājas par izlases dalību vasarā Eiropas līgā.

Šobrīd Denisa Petrova pārstāvētā Ļeņingradas apgabala “Dinamo” Krievijas čempionātā ir pakāpusies uz 11. vietu turnīra tabulā, taču sezona nav izvērtusies tāda, par kādu varētu sapņot pirms tās. “Rezultāts nav apmierinošs. Pirmo sezonas daļu vajadzēja aizvadīt labāk,” par sezonu Krievijā stāsta Deniss. “Otrajā aplī pārsvarā uzvarējām tos, kam pirmajā viesos bijām zaudējuši. Tie bija pretinieki, kas bija jāuzvar arī izbraukumā, jo ar pašreizējām uzvarām iekļūšanai play-off nepietiek. Komandā šosezon bija diezgan daudz traumu, kas noteikti ietekmēja rezultātus. Jācīnās ir katrā spēlē. Sevišķi mūsu komandai katra spēle ir kā pēdējā, jo ne pret turnīra tabulas augšgala, ne lejasgala komandām nevaram cerēt uz vieglām spēlēm.”

Pagājušā gada pavasarī Petrovs nevarēja palīdzēt izlasei pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā veselības problēmu dēļ, bet tagad tās ir atkāpušās: “Vasarā ceļiem tika veiktas injekcijas un fizioterapeitiskās manipulācijas. Tagad jūtos labi un ceru, ka sezonā tā arī beigsies – bez traumām.”

Volejbolists seko līdzi arī sporta veida jaunumiem Latvijā un Latvijas izlasē: “Jā, zinu par izlases treneriem, kandidātu sarakstu un Eiropas līgu. Avo Kēla vadībā pats divas sezonas esmu aizvadījis Tallinas “Selverā”. Toreiz Avo trenēja “Selveru” un mani uzaicināja uz turieni. Nav tik svarīgi, vai spēlētāji zina treneri, bet tas, vai treneris zina spēlētājus. Lielākā daļa Latvijas izlases kandidātu ir spēlējuši Baltijas līgā, un viņš mūs pazīst.

Kā cilvēks Kēls ir mierīgs, emocionālākam kļūstot tikai spēļu laikā. Treniņi notiek korekti, spēļu laikā treneris daudz uzmanības pievērš taktiskajiem risinājumiem. Man viņš jau pazvanīja, un apvaicājās, kāda ir veselība un vai esmu gatavs. Man vienmēr patīk spēlēt izlasē. Ceru, ka spēlēšu arī šogad. Krievijas čempionātā vēl atlikušas divas spēles pret Kazaņas “Zenītu” un Borisa Kolčina vadīto Maskavas “Dinamo”, kurās neko daudz vairs nevar mainīt. Tāpēc tajās jau gatavosimies play-out spēlēm par palikšanu superlīgā. Līdz maijam viss Krievijā būs nokārtots.

Vasarā būs arī kas jauns man – Eiropas līga. Šīs spēles no kvalifikācijas mačiem īpaši neatšķiras, tikai spēļu vairāk. Mērķi mums var būt vairāki – gan labāk sagatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, gan censties Eiropas Sudraba līgu nomainīt pret Zelta līgu. Negribas katru gadu spēlēt Sudraba līgā. Tam būs vajadzīgs raksturs. Turklāt, spēlējot Eiropas līgā, Latvijā popularizēsim volejbolu un, iespējams, ka tiks dota iespēja arī jaunajiem talantiem, kuri iekļauti kandidātu sarakstā.

Ar Maķedoniju esam spēlējuši. Viegli nebija. Jākoncentrējas uz to, lai stiprinātu savu spēli. Pretinieki līgā nav paši spēcīgākie, tāpēc svarīgi ir, lai pašiem būtu sakarīga spēle.”

Vēlam Denisam veselību un panākumus pēdējās spēlēs Krievijā!

Izmantotie resursi:
volejbols.lv