Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolisti uzsāk izšķirošās cīņas dažādās Eiropas līgās

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbolisti uzsāk izšķirošās cīņas dažādās Eiropas līgās
Jānis Pēda
Foto: pallavololoreto.it

Gandrīz visur Eiropā noslēgumam tuvojas volejbola čempionātu regulārie turnīri. Daudzviet jau sākušās izslēgšanas spēles, tāpēc piedāvājam palūkot, kā aizvadītajās dienās veicies Latvijas volejbolistiem.

Turcija

Turcijas čempionātā finišam tuvojas regulārais čempionāts un pie kārtējā panākuma tikusi Gundara Celitāna pārstāvētā „Halkbank” komanda, kas svinējusi pārliecinošu uzvaru pār „Tokat Belediye Plevne” volejbolistiem. Gundaram šajā mačā 16 punkti un spēles rezultatīvākā spēlētāja gods. Līdz regulārā turnīra noslēgumam Turcijā atlikušas divu spēļu kārtas un „Halkbank” šobrīd turnīra tabulā atrodas otrajā vietā.

Vācija

Sezona beigusies Viktoram Koržeņevičam, kura pārstāvētā „Buhl” komanda Vācijas Bundeslīgas 1/4fināla sērijas trešajā, izšķirošajā spēlē ar 0:3 atzina Jāņa Šmēdiņa pārstāvētās „Moerser” vienības pārākumu. Uzvarētāju rindās deviņus punktus guva Šmēdiņš, zaudētāju – četrus Koržeņevičs. Pusfinālā „Moerser” pretī stāsies Vācijs Bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētāji „Generali Haching” volejbolisti. Sērija ilgs līdz kādas komandas trim uzvarām. Šajā pārī neapšaubāmi favorīti ir „Generali Haching”, regulārā turnīra ietvaros abas komandas aizvadīja divas savstarpējās spēles. Pirmajā „Generali Haching” uzvarēja ar 3:0, bet otrajā bija pārāka ar 3:1. Pirmais pusfināla sērijas mačs jau rītvakar „Generali Haching” laukumā.

Somija

Izslēgšanas spēles tikmēr sākušās arī Somijas čempionātā. Veiksmīgi 1/4finālu sēriju sākusi Uģa Krastiņa vadītā „VaLePa” komanda, kas sērijā izvirzījusies vadībā (2-0) pret „Etta” vienību. Vadībā atrodas arī Aivara Petruševica „Hurrikaani” vienība, kas jau paguvusi izspēlēt trīs sērijas spēles pret „Loimu” volejbolistiem un sērijā atrodas vadībā ar 2-1.

Igaunija

Igaunijas čempionātā tikmēr noskaidroti visi pusfinālisti un cīņas par šīs valsts čempionu titulu turpina gan Laura Iecelnieka un Arta Caica pārstāvētā „Tartu Pere leib” („Schenker” līgas čempionvienība), gan Andreja Baburova Tallinas „Selver”. Pusfinālos Tartu klubs tiksies ar „Parnu” komandu, bet „Selver” eksaminēs „TTU”. Pirmās pusfinālu cīņas jau šovakar un rīt.

Itālija

Uzvaru Itālijas čempionāta A2 sērijas spēlē izcīnījusi Jāņa Pēdas pārstāvētā „Energy Resources Carilo Loreto” vienība, kas ar 3:2 pieveica „NGM Mobile Santa Croce” volejbolistus. Loreto rindās Pēdam 19 punkti.

Francija

Francijas čempionāta „Pro B” līgā zaudējumus piedzīvojušas Toma Šmēdiņa un Vadima Kardaša pārstāvētās komandas. Šmēdiņa „Chaumont” viesos atzina „St-Nazaire” pārākumu – 0:3 (latvietim septiņi punkti), bet Kardaša „Harnes” ar tādu pašu rezultātu piekāpās „Cambrai”. Latvijas volejbolista kontā pieci punkti.

Izmantotie resursi:
Türkiye Voleybol Federasyonu
Ligue Nationale de Volley
Legavolley - Home Page
volleyball-bundesliga.de
Mestaruusliiga
volley.ee

     [+] [-]

, 2012-03-20 14:09, pirms 12 gadiem
Varbūt esmu ko palaidis garām, bet aizvakar Zenit izcīnīja CEV kausu. Finālā pārpildītu tribīņu priekšā (13'000 skatītāju) pārspējot pašamāju SKRA komandu.

     [+] [-]

, 2012-03-20 14:22, pirms 12 gadiem
premium rakstīja: Varbūt esmu ko palaidis garām, bet aizvakar Zenit izcīnīja CEV kausu. Finālā pārpildītu tribīņu priekšā (13'000 skatītāju) pārspējot pašamāju SKRA komandu.
Čempionu līga tā bija!

     [+] [-]

, 2012-03-20 14:27, pirms 12 gadiem
Varbūt es arī kaut ko esmu palaidusi garām, bet man liekas, ka Pēdas 19 punkti tomēr palīdzēja uzvarēt...

     [+] [-]

, 2012-03-20 14:54, pirms 12 gadiem
Kurmītis rakstīja: Varbūt es arī kaut ko esmu palaidusi garām, bet man liekas, ka Pēdas 19 punkti tomēr palīdzēja uzvarēt...
Viss pareizi, tev taisnība!

  +2 [+] [-]

, 2012-03-20 15:59, pirms 12 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Čempionu līga tā bija!
Būtu lūgums, ka par šādām spēlēm pirms tam ieliktu kādu info, jo ja būtu zinājis, ka fināls jau, būtu noteikti paskatījies. Basketbola sadaļā vienmēr ieliek info par gaidāmajām spēlēm, bet par volejbolu nekad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-20 20:47, pirms 12 gadiem
gercis89 rakstīja: Būtu lūgums, ka par šādām spēlēm pirms tam ieliktu kādu info, jo ja būtu zinājis, ka fināls jau, būtu noteikti paskatījies. Basketbola sadaļā vienmēr ieliek info par gaidāmajām spēlēm, bet par volejbolu nekad.
ja ir vēlme paskatīies, šeit ir pilni maču ieraksi, labākiem momenti utt.
CEV CL ::: Free Sport Video Live Streaming

     [+] [-]

, 2012-03-21 11:04, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Kāda situācija Beļģījā ar mūsu bliezēju Nr. 1???
play-off turnīra fāze turpinās pēc interesantas izspēles sistēmas, esmu par to rakstījis. "Bliezējs nr.1" gan visai mierīgs... Taupās finālam!