Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Neiespējamā misija 2": Jelgavas volejbolisti Izaicinājuma kausā

Jānis Celmiņš

Šovakar Zemgales olimpiskajā centrā Eiropas Izaicinājuma kausa atbildes spēli pret vienu no Krievijas spēcīgākajām komandām „Guberniya Nizhniy-Novgorod” aizvadīs mūsu „Biolars/Jelgava” komanda. Pirms divām nedēļām viesos Latvijas klubs atzina pretinieku pārākumu trijos setos. Vai šodien jelgavnieki iespēs vairāk? Uz šo jautājumu atbildi nesīs mačs, kura sākums plānots plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com.

Par jelgavnieku pretiniekiem vairāk rakstījām pirms abu komandu pirmā mača ( Latvijas volejbola atgriešanās Eirokausos:... ), un jau tobrīd bija skaidrs, ka pacīnīties kaut par uzvaru setā būs grūti. Nespēlējot savā labākajā sastāvā „Guberniya Nizhniy-Novgorod” komanda ļāva jelgavniekiem katrā no trīs setiem gūt attiecīgi 22, 20 un 15 punktus, apliecinot, cik liela ir meistarības starpība starp abām šīm komandām. Krievijas kluba pārākums izpaudās visās spēles komponentēs, un paredzams, ka šovakar jelgavniekiem neklāsies stipri vieglāk. Izteikti rezultatīvāki par pārējiem „Guberniya Nizhniy-Novgorod” rindās pirms divām nedēļām bija četri spēlētāji Filips Voroņkovs (14), Sergejs Savins, Oļegs Sičovs (abi pa 12) un itālis Mateo Martino (11).

Pauzē starp abām Eirokausu spēlēm „Guberniya Nizhniy-Novgorod” ar mainīgām sekmēm aizvadījusi divas spēles Krievijas Superlīgā, piekāpjoties Belgorodas klubam (1:3) un pieveicot Permas vienību (3:1). Turnīra tabulā nekas ievērojami mainījies nav. Ņižņijnovgorodas klubs Krievijas Superlīgā ieņem 9. vietu 14 komandu konkurencē.

Līdzīgas sekmes „Schenker” līgā bijušas arī „Biolars/Jelgava” komandai. Pauzē starp abiem Izaicinājuma kausa mačiem jelgavnieki pieveikuši Jarvamā (3:1) un Ozolnieku (3:1) komandas, bet zaudējuši Pērnavai (1:3).

Skaidrs, ka līdzīgi cīnīties ar Krievijas klubu arī šovakar jelgavniekiem nebūs iespējams, taču tas nenozīmē, ka nav vērts doties uz Jelgavu, lai vērotu šo maču klātienē un atbalstītu mūsu komandu. Ja kādu iemeslu dēļ maču klātienē tomēr nebūs iespēju redzēt, to tiešraidē varēs vērot portālā Sportacentrs.com. Spēles sākums plkst. 19.00.

Turnīra nolikums paredz, ka Jelgavas komandai, lai panāktu tā saukto "zelta setu" šodien pietiek ar uzvaru 3:1 vai 3:0. Uzvara piecu setu cīņā bez papildu seta (zelta) nākamajā kārtā ļaus spēlēt Krievijas klubam!