Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars/Jelgava" vēlreiz zaudē trīs setos un izstājas no Izaicinājuma kausa

Rolands Eliņš

"Biolars/Jelgava" vēlreiz zaudē trīs setos un izstājas no Izaicinājuma kausa
Foto: Renārs Buivids

Latvijas volejbola klubs "Biolars/Jelgava" šodien Zemgales Olimpiskajā centrā piedzīvoja otru zaudējumu spēcīgajai Krievijas "Nizhny-Novgorod" komandai (19:25, 21:25, 16:25), līdz ar to zaudējot arī divu spēļu summā un izstājoties no Eiropas Izaicinājuma kausa.

Latvijas volejbola klubs Eirokausos nebija piedalījies jau krietnu laiciņu, un Izaicinājuma kausa otrās kārtas izloze nebija lutinājusi arī šīs tradīcijas lauzēju "Biolars/Jelgava", kura pretiniekos saņēma Krievijas Superlīgas klubu "Nizhny-Novgorod". Pirms divām nedēļām izbraukumā tika zaudēts ar 0:3 un, lai panāktu tā sauktā "zelta" seta izspēli, šodien bija nepieciešams pretiniekiem neatdot vairāk par vienu setu.

Šīs robežas priekšā "Biolars/Jelgava" nonāca jau pēc pirmā seta. Lai arī izdevās atspēlēt divas setbumbas, Ņižņinovgorodas klubs bija ieguvis pietiekamu pārsvaru, lai uzvarētu ar 25:19. Otrā seta sākumā Latvijas klubs spēja izvirzīties vadībā 8:5. Vadību izdevās noturēt līdz 13. punktam, taču "Nizhny-Novgorod" atguvās un panāca 20:17. "Biolars/Jelgava" gan vēl parūpējās par nelielu intrigu seta izskaņā, taču no zaudējuma neizvairījās (21:25).

Ar to arī dueļa kopējais iznākums bija noskaidrots, taču Jelgavas komandai vēl bija iespēja paņemt goda setu un nepalikt sausā. Arī šoreiz seta sākumā izdevās izvirzīties vadībā, un arī šoreiz vadība bija vien īslaicīga parādība - Krievijas klubs droši aizkļuva līdz 25:16 un noslēdza šo divcīņu nezaudējot ne setu.

Pēc spēles Biolars/Jelgava galvenais treneris Jurijs Deveikus atzina, ka galvenais pretinieka trumpis bija serves: "Pretinieks ļoti labi servēja. Mēs savukārt netikām ar šīm servēm galā, un kur nav serves uzņemšanas, tur nav veiksmīgs uzbrukums, līdz ar to arī grūti gūt punktus, īpaši ņemot vērā to, ka pretinieks ir daudz spēcīgāks."

Komandas menedžeris Andrejs Jamrovskis: "Šī ir profesionāla komanda, kura šeit atbrauca ar vienu konkrētu mērķi - uzvarēt! Mēs laukumā parādījām to, ka mēs varam spēlēt arī pret šādu pretinieku, īpaši dažās epizodēs, kad jau bija cerība, ka varam vismaz vienu setu uzvarēt. Kopējais iespaids, ko guvu no abām aizvadītajām spēlēm ir labs un domāju, ka ja būs finansiālais atbalsts, tad arī nākamajā gadā mēs varētu startēt šajās sacensībās. Galvenais, ko no šīm spēlēm ieguvām, ir pieredze, īpaši jaunajiem spēlētājiem."

Ar deviņiem punktiem "Jelgavas" rindās rezultatīvākais bija Kārlis Levinskis un Rolands Ozoliņš, bet piecus guva Edgars Baiks. Pretinieku sastāvā 18 punkti Sergejam Savinam, turklāt 16 no tiem gūti ar gremdēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

  +1 [+] [-]

, 2014-11-19 21:29, pirms 9 gadiem
Ir jāsamērojas arī augstākos līmeņos
Tā ir liela pieredze

Novēlu 2-3 komandām likt mērķi spēlēt EK
Diemžēl vb popularitāte rūk neganti
Škiet, ka hb un fl.b jau iet garām, lai gan pēc līmeņa volejs ir augstāks

     [+] [-]

, 2014-11-20 10:40, pirms 9 gadiem
Sergejs Savins guva 18(!) punktus nospēlējot tikai 2 setus

Trešajā setā viņu nomainīja Matteo Martino, no kura gan gaidīju labāku sniegumu.. starp citu Matteo jau vienu reizi viesojās Latvijā, kad 2005. gadā viņš Itālijas U-18 izlasē (1987. g.dz.) piedālījās Europas U-18 čempionāta finālturnīrā Rīgā, un izcinīja 3. vietu.