Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars/Jelgava" triumfē finālā un iegūst Latvijas kausu

Rolands Eliņš

"Biolars/Jelgava" triumfē finālā un iegūst Latvijas kausu
"Biolars/Jelgava" volejbolists Pēteris Aukmanis uzbrukumā
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas kausu volejbolā ieguvusi „Biolars/Jelgava”, kura finālmačā trijos setos pārspēja „Poliuru/Ozolniekus” (25:19, 25:15, 25:22).

Latvijas kausa pusfinālos vakar kļuva skaidrs, ka būs jauns čempions – pagājušās sezonas uzvarētāja „RTU/Robežsardze” četros setos zaudēja „Poliuram/Ozolniekiem”. Ozolnieku komanda bija tuvu tam, lai finālā tiktos ar „Daugavpils Universitāti”, kura uzvarēja pirmajos divos setos pret „Biolaru”, taču Jelgavas komanda tomēr atspēlējās un iekļuva finālā.

Šoreiz jelgavnieki spēli uzsāka veiksmīgāk un tika vadībā 5:1. Pamazām gan „Poliurs” atguvās, taču sekoja vēl viens „Biolara” izrāviens, kas noveda pie pārsvara 15:7. Tas gan nenozīmēja, ka intriga zudusi – „Poliurs” vēlreiz guva vairākus punktus pēc kārtas un pēc Armanda Āboliņa iespaidīgā bloka pietuvojās līdz 19:21. Vairāk punktus šajā setā „Poliurs” gan neguva, un Mārča Jirgensona gremde pielika punktu „Biolara” uzvarai ar 25:21.

Arī otrā seta sākums daudz spēcīgāks sanāca „Biolaram” (8:3), un šoreiz „Poliuram” pat neradās daudz iespēju atspēlēties. Pārliecinoši turpināja uzbrukt Jirgensons, viņam aktīvi piebalsoja Pēteris Aukmanis, un otrajā setā droša uzvara ar 25:15.

Trešais periods sākās ar iepriekš dzirdētu stāstu, proti, „Biolars” ieguva vadību, taču „Poliurs” grūtajā situācijā nepadevās un sarūpēja intrigas pilnu pēdējo setu, kurā Jelgavas komanda tomēr nospēlēja drošāk un uzvarēja ar 25:22, tādējādi triumfējot trijos setos.

Līdz ar to „Biolars/Jelgava” pēc gada pārtraukuma atguvusi Latvijas kausu un triumfējusi šajā turnīrā trijos no pēdējiem četriem gadiem. Finālmačā uzvarētāju rindās pa 13 punktiem guva Jirgensons un Aukmanis, 11 pievienoja Matīss Gabdulļins, bet „Ozolnieku” komandā ar 12 punktiem labākais bija Ansis Medenis.

Latvijas kausa ieguvēji pēdējā desmitgadē

GadsUzvarētājs
2015. gadsVK Biolars/Jelgava
2014.gadsRTU/Robežsardze
2013.gadsVK Biolars/Jelgava
2012.gadsVK Biolars/Jelgava
2011.gadsPoliurs/Ozolnieki
2010. gadsPoliurs/Ozolnieki
2009. gadsLāse-R/Rīga
2008. gadsVK Rīga/Lāse-R
2007. gadsVK Biolars/Ozolnieki
2006. gadsSK Rīga
2005. gadsSK Rīga/LU Inčukalns

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

  -1 [+] [-]

, 2015-12-13 18:42, pirms 8 gadiem
Oži malači, labi spurojās
Un re cilvēki ar sanāca kupls pulcijš

  -1 [+] [-]

, 2015-12-13 19:20, pirms 8 gadiem
Prieks redzēt pilnas tribīnes!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-13 21:22, pirms 8 gadiem
Un tiešām Latvijas Kausa izcīņa Sportacentrs redakcijai liekas mazsvarīgāka par Bertāna, Siliņa utt., kārtējo iknedēļas spēli??? Tas ir Latvijas Kauss, kurš tiek izcīnīts vienreiz gadā!!! Varbūt ir pienācis laiks nelikt slikti spēlējošā Dinamo spēles pie galvenajiem rakstiem, jo tiešām tautu tas interesē ar vien mazāk, jo komanda jau kuro sezonu spēlē ļoti slikti! Basketbols - ir svarīgi un prieks ka mūsējiem labi veicas ārzemēs, bet vai kāds no viņiem uzvarēja Spānijas vai Itālijas kausā? Vai tiešām Sportacentrs.com nav neviens galvenais redaktors, kurš izvērtē, kas ir nozīmīgas lietas sportā un kas nē? Cik reizes pie galvenajiem rakstiem ir florbols, kur vienā no retajiem LV sportaveidiem tribīnes ir pilnas gandrīz katrā spēlē? Vienu reizi, kad tiek izcīnīts LV tituls! Bet tas ir tas kas cilvēkiem interesē!!! Nevis visu laiku vienādi raksti par hokeju un basketbolu. Izlieniet vienreiz no savas kastes - notiek daudz interesantas lietas!