Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolisti jau Jelgavā; sastāvā viena izmaiņa

Jānis Celmiņš

Volejbolisti jau Jelgavā; sastāvā viena izmaiņa
Deniss Petrovs un Viktors Koržeņevičs blokā
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase vakar pēcpusdienā devās uz Jelgavu, kur šajā nedēļas nogalē aizvadīs trīs atlikušās 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 2. kārtas spēles. Salīdzinājumā ar pirmo F grupas sabraukumu, Latvijas izlases rindās būs viena izmaiņa – Andreju Zavorotniju aizstās nominālais libero spēlētājs Austris Štāls, kurš gan spēlēm tikšot pieteikts kā otrā tempa uzbrucējs.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlases volejbolisti aizvadīja pirmās trīs 2. kvalifikācijas kārtas spēles, tiekot pie uzvarām pār ungāriem un spāņiem, kā arī zaudējot Francijas izlasei. Panākumu pār Spānijas izlasi var uzskatīt par vienu no Latvijas volejbola pēdējo gadu lielākajām uzvarām. Veiksmīgais sniegums pirmajās trijās turnīra spēlēs var nedot neko, ja šajā nedēļā Latvijas izlase nenospēlēs tāpat. „Padarīta tikai puse no darba,” pēc atgriešanās mājās uzreiz teica mūsu volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Vakar mūsu izlasei bija plānoti divi treniņi, taču rīta nodarbība atcelta. „Jutu, ka vajadzīga neliela atpūta, vienam otram kājas bija smagas, tāpēc nolēmām ņemt brīvāku,” pauž Vilde. Uz treniņu mūsējie kopā nāca vakar vakarā, kad iemēģināja Zemgales olimpiskā centra zāli, kur nedēļas nogalē notiks visas trīs atlikušās F grupas cīņas ar Ungārijas, Francijas un Spānijas valstsvienībām.

Salīdzinājumā ar pirmo sabraukumu (Ungārijā), treneris Vilde sastāvā, visticamāk, veiks vienu izmaiņu. Andreju Zavorotniju aizstās nominālais libero spēlētājs Austris Štāls, kurš gan spēlēm tikšot pieteikts kā otrā tempa uzbrucējs. „Pēc pirmajām trim spēlēm jutu, ka Austris šonedēļ mums varētu būt noderīgs,” Vilde liek noprast, ka servju uzņemšanā Štāla pieredze un vēsais prāts varētu noderēt vairāk nekā Zavorotnija spēcīgā serve.

Atgādināsim, ka grupas pirmo vietu ieguvusī komanda uzreiz kvalificēsies kontinenta čempionāta finālturnīram, bet otro vietu ieņēmusī cīnīsies ar cita grupas otro vietu. Turnīra izspēles sistēma paredz, ka F grupas otrai labākajai komandai būs jācīnās ar A grupas otru spēcīgāko komandu (Portugāle, Baltkrievija, Turcija un Lielbritānija). Šajā grupā pārliecinoša līdere ir Baltkrievija (trīs uzvaras), seko Portugāle (divas uzvaras), Lielbritānija (vienas panākums) un Turcija (bez uzvarām).

Jācer, ka Latvijas volejbola draugi šajā nedēļas nogalē būs pietiekami aktīvi un atradīs iespēju atbalstīt mūsu izlasi klātienē, neskatoties uz to, ka spēles būs iespējams vērot arī LTV7 kanāla tiešraidēs. Šajā nedēļas nogalē mūsējiem atbalsts būs nepieciešams kā nekad pēdējos gados. Pirmo soli mūsu vīri spēra paši, tāpēc sniegsim palīdzīgu roku (balsi, troksni), lai tiktu sperts arī otrais. Pirmais mačs jau rītvakar, kad mūsējiem pretī stāsies Ungārijas izlase.

Latvijas vīriešu izlases spēļu kalendārs:

DatumsSpēleRez./Laiks
06.09.Latvija – Ungārija3:1
07.09.Latvija – Francija1:3
08.09.Latvija – Spānija3:2
14.09.Latvija – Ungārija19:30
15.09.Latvija – Spānija18:00
16.09.Latvija – Francija18:00

F grupas turnīra tabula:

VietaKomandaU-ZSeti
1.Francija3-09:2
2.Latvija2-17:6
3.Spānija1-26:7
4.Ungārija0-32:9

  -1 [+] [-]

, 2012-09-13 11:22, pirms 12 gadiem
Austris būs centrālais bloķētājs, vai tomēr otā līnijā palīdzēs ar servi?

     [+] [-]

, 2012-09-13 11:48, pirms 12 gadiem
Kā īsti ar tiem sākuma laikiem ? Stundas atšķirība . Kuri ir tie pareizie ?

  +1 [+] [-]

, 2012-09-13 12:17, pirms 12 gadiem
Tiktāl lieliski panākumi, noteikti jābrauc atbalstīt!

     [+] [-]

, 2012-09-13 12:59, pirms 12 gadiem
Paldies , izlabots . Nu tad sestdien uz 18:00 braucu uz Jelgavu .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja