Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Secinu, ka varam spēlēt arī ar ļoti labām komandām"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Secinu, ka varam spēlēt arī ar ļoti labām komandām"
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde pēc pēdējās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, kurā mūsu vīri piekāpās Francijas volejbolistiem, atzina, ka sajūtas ir divējādas.

„No vienas uzskatu, ka varējām nospēlēt labāk, taču no otras jāsaprot, ka motivāciju šajās spēlēs atrast ir grūti. Nekas neizšķīrās, taču cerēju, ka nospēlēsim veiksmīgāk un radīsim lielāku motivāciju. Sākām neslikti, taču spēles gaitā atkal pietrūka tās lietas, par kurām runāts daudz – servju uzņemšana,” īsi pēc spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica mūsu izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Uz jautājumu, kā būtu, ja maču mūsu izlase būtu aizvadījusi labākajā sastāvā treneris atbildēja izvairīgi. „Grūti pateikt… Jā, Artis Caics, iespējams, spēli aizvadīja nervozi un Denisa Petrova palīdzība prasījās nedaudz agrāk. Es gan jau pirms tam teicu, ka ļaušu spēlēt visiem. Rezultāts šovakar nebija primārais, bija jādod iespēja iepriekš tik daudz nespēlējušajiem. Te gan jāatceras, ka arī Francijas izlases treneris darīja līdzīgi,” pauda treneris.

Vaicāts, pret kuru no A grupas komandām labāk vēlētos spēlēt EČ kvalifikācijas turnīra 3. kārtā, Vilde precīzi atbildēt nespēja. „Ja šobrīd, tad pret Turciju, ja pēc pusgada, tad šobrīd atbildēt nevaru. Kas var tagad prognozēt, kas būs pavasarī – kādi būsim mēs, kādi mūsu pretinieki? Neviens uz šo jautājumu atbildēt nevar. Pret turkiem pēdējā laikā spēlēts daudz, šī komanda mums ir labi pazīstama, ir arī apspēlēta, kas noteikti dotu zināmu pārliecību,” izvairīgs bija treneris.

Kopumā atskatoties uz šo kvalifikācijas turnīru treneris izteicās sekojoši - „Minimālais uzdevums ir sasniegts un tas ir pats galvenais. Sapratu, ka varam spēlēt ar labām un arī ļoti labām komandām. Esam guvuši zināmu pieredzi, čaļiem šīs spēles bija ļoti svarīgas. Tagad katram kluba rindās jāturpina smags darbs un jāturpina augt. Ceru, ka šis turnīrs un rezultāti būs vēl viens stimuls visiem padomāt par saviem mīnusiem un vēl vairāk piestrādāt, lai tie pārvērstos par plusiem,” pauda Vilde.

Jau vēstīts, ka šajā nedēļas nogalē Latvijas vīriešu volejbola izlase nodrošināja sev iekļūšanu Eiropas 2013. gada čempionāta kvalifikācijas turnīra 3. kārtā, F grupā izcīnot otro vietu un divas reizes apspēlējot arī spēcīgo Spānijas valstsvienību.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-17 08:22, pirms 12 gadiem
Nevis varam bet ar tām ir jāspēlē un tad būs arī uzvaras pār tām!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-09-17 15:55, pirms 12 gadiem
Mūsējie spēlē savu spēju robežās.
Žēl,ka nespēlē Pēda un J.Šmēdiņš.
Kam spēlēt diognālē?Egleskalns ar savu kreili ir sāncenšu bloķētājiem neparocīgāks par G.Celitānu.Katrā ziņā labi,ka ir konkurence.
Bet pie serves agresivitātes krietni jāpieliek,līmenī Egleskalns,Koržeņēvics,Petrovs un A.Celitāns.
Serves uzņemšana -tādas kļūdas,kā Petrušēvicam,Medenim nu nekādi nevajadzētu pieļaut.
Bloks kā trenera Vildes jājamzirdziņš.
Spēle aizsardzībā tur arī var krietni pielikt.
Saspēles vadītājs līmenī pie tādas servju uzņemšanas,bet lai sāktu uzvarēt Top komandas jābūt krietni meistarīgākiem.Varēja redzēt,kā franču pamatveči uzjautrinās par savu 2.sastāvu,bet to būtu grūti uzvarēt,ja spēlētu kaut vai visi labākie latviešu špīleri.

     [+] [-]

, 2012-09-18 04:37, pirms 12 gadiem
To: Disks 1995 - Kālab latviešiem ir tikai negatīvisms un nekad nekas nav labi. Mākam tikai labi kritizēt. Un kā parasti no malas vienmēr visi visu zin labāk, ha. Varētu padomāt, ka ne treneri ne spēlētāji neko nezin un nestrādā un gaida nez. ko. Vai tad tiešām nevar arī vnk priecāties, ka džeki ieklūst spēlēt tālāk? Kur tad ir tas ideālais modelis un viss pārējais? Tāda nav un nekad nebūs. Bet tā jau ir - latviešiem nekad nekas nav labi un tāpēc visi esam tur, kur esam un ne tikai sportā. A man prieks par džekiem, neskatoties ne uz ko. Domāju, ka daudziem skatītājiem šīs spēles sagādāja jaukas emocijas un turam īkšķus nākamajā kārtā!

     [+] [-]

, 2012-09-18 19:27, pirms 12 gadiem
To Raina.Nevis negatīvisms,bet faktu konstatēšana.Runāju tikai par to,kas traucē uzvarēt Top komandas un vispirms,lai paņem priekšā igauņus,kuri ar savu lēnīgumu ir krietni pārāki servē,tās uzņemšanā,spēle aizsardzībā.