Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Medenis pamet Grieķiju, savainotajam plecam nepieciešama operācija

Jānis Celmiņš

Medenis pamet Grieķiju, savainotajam plecam nepieciešama operācija
Ansis Medenis
Foto: cev.lu

Latvijas izlases volejbolists Ansim Medenim jau tuvāko dienu laikā tiks veikta pleca operācija un tuvākos pāris mēnešus spēlētājam nāksies iztikt bez volejbola spēlēšanas. Šī sezona Ansim atkal padevusies „jautra” un Grieķijā latvietis vairs neatgriezīsies, lai gan līgums ar Saloniku „Iraklis” klubu pagaidām nav lauzts.

Īsi pirms šīs sezonas Ansis Medenis parakstīja līgumu ar Grieķijas klubu Saloniku „Iraklis”, taču tikai ar sezonas pašu sākumu Medenis var būt pilnībā apmierināts. Viss sākās ar sāpēm plecā, kuras Ansi sāka mocīt jau pēc izlases spēlēm olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā pret ungāriem. Sezonas sākumā tās it kā mitējās, taču tuvojoties izlases mačiem aizvadītā gada novembra beigās atkal pieņēmās spēkā. Ansis gan ieradās izlases nometnē un aizvadīja divas spēles. Pēc mača ar beļģiem volejbolists atgriezās Grieķijā, taču laukumā nav devies. Iemesls – pleca savainojums.

Šobrīd Ansis ir atgriezies Latvijā, jo plecam nepieciešama operācija, kuru kluba piedāvātā apdrošināšana nesedz. Proti – apdrošināšanas līgums paredz, ka pilnībā tiek segti ārstēšanās izdevumi, ja trauma gūta momentā kādā no komandas treniņiem vai spēlēm, taču, ja progresējusi pakāpeniski – nekā… Savainoti spēlētāji nav nepieciešami nevienai komandai, kur nu vēl Grieķijā, kur jau tā finansiālā situācija ir smaga. Tādejādi „Iraklis” kluba vadība paziņojusi, ka ar latvieti līgums tiks lauzts, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj pats volejbolists, kurš šajās dienās jau atgriezies mājās un ķirurģisku iejaukšanos veiks pats par saviem līdzekļiem. Vēl vairāk grieķi palikuši Medenim parādā trīs ceturtdaļas no līgumā paredzētās naudas summas, par ko kluba vadība nu neliekas ne zinis. „Neviens neko pat dzirdēt nevēlas, kur nu vēl runāt ar mani. Viss ir pamatīgi ievilcies! Ja būtu zinājis, ka tā būs, jau sen būtu veicis operāciju, lai iespējami ātri varētu atgriezties laukumā,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž Medenis.

Jau tuvāko dienu laikā plecam tiks veikta operācija, pēc kuras rehabilitācijas process varētu ilgt divus mēnešus. Ja „Iraklis” klubs līgumu lauzīs līdz 15. janvārim, tad Ansim pēc operācijas ir cerības uzspēlēt kādā no komandām tepat Latvijā, ja ne – sezona visticamāk būs beigusies. Lai pieteiktu Medeni kādā no komandām Latvijā, jāsaņem brīvlaišanas vēstule no grieķiem. Ansis atklāj, ka gribētāju netrūkst un arī pats kaut kur trenēties un uzspēlēt vēlētos labprāt. Šobrīd volejbolists ir ierakstīts „Poliurs / Ozolnieki” komandas pieteikumā (tas tika izdarīts vēl pirms līguma parakstīšanas ar „Iraklis”), taču kā pauž pats spēlētājs tas neko nenozīmē.

Jau vēstījām, ka līgumu ar „Iraklis” nepagarināja arī cits mūsu volejbolists Viktors Koržeņevičs, kurš nu nobāzējies Vācijas Bundeslīgā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja