Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Toms Vanags – no labas sezonas Čehijā ar skatu uz Eiropas līgu

Toms Vanags – no labas sezonas Čehijā ar skatu uz Eiropas līgu
Toms ar 11. numuru
Foto: Facebook/skvolejbal

Nedaudz izrauties no klubu sezonas un pasapņot par vasaru un spēlēm izlasē LVF Preses dienests lūdza izlases kandidātu Tomu Vanagu, kurš pēc Igaunijas šo sezonu aizvada Čehijā.

Sezona Čehijas klubā “SK Volejbal Usti nad Labem” Tomam Vanagam padevusies laba. “Kopumā kluba vadība ir apmierināta, jo pēdējo triju gadu laikā līdz šim mums ir labākais rezultāts,” stāsta Toms. “Mums atlikusi vien pēdējā spēle, un mērķis – iekļūt izslēgšanas spēlēs – ir izpildīts. Šobrīd esam astotajā vietā. Arī Čehijas kausā nebijām tālu no pārsteiguma, ceturtdaļfinālā tikai tā sauktajā zelta setā piekāpdamies spēcīgajam Kladno klubam. Pēdējā mačā gan pašā spēles sākumā pagriezu potīti, lecot blokā, bet nekas traks nav. Domāju, ka jau nākamajā mačā varēšu spēlēt.” Nākamais mačs (pēdējā spēle pamatturnīrā) 10. martā viesos pret Libereces komandu.

Pārejot uz izlases tēmu, Vanags saka, ka “personīgi tuvu pazīstami ar Kēlu neesam. Esam runājušies tikai telefoniski, taču viņš mani pietiekami labi zina no daudzajiem Baltijas līgā aizvadītajiem gadiem. Izlasē daudz kas būs atkarīgs no tā, kādu lomu treneris man piešķirs un kā es to spēšu nospēlēt. Domāju, ka ir pareizi, ka ir tik liels kandidātu saraksts, lai jaunie redz, ka ar viņiem rēķinās.”

Toms piekrīt, ka Eiropas līgas mači Latvijas izlasei ir nepieciešami, jo “tikai ar oficiālo turnīru kvalifikācijas mačiem ir par maz, bet pārbaudes spēles nav tas. Eiropas līgā prasa rezultātu, un tas ir savādāk. Dalībai līgā vajadzētu būt pastāvīgai.

Brīvs no spēlēm klubā Vanags varētu būt jau aprīļa sākumā vai vidū. Ja vien nesagādā vēl kādu pārsteigumu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv