Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt Latvijas čempionāta superfināls – "RTU/Robežsardze" pret "Jēkabpils lūšiem"

Jānis Celmiņš

Klāt Latvijas čempionāta superfināls – "RTU/Robežsardze" pret "Jēkabpils lūšiem"
Aleksandrs Avdejevs. Foto: RTU/Robežsardze

Šovakar Rīgas 49. vidusskolā startēs Latvijas volejbola čempionāta finālsērija. Tajā līdz trim uzvarām cīnīsies aizvadītā gada čempione “Jēkabpils lūši” un “RTU/Robežsardze”. Cīņas sākums plkst. 19.00, tiešraide Sportacentrs.com TV kanālā, kā arī portālā Sportacentrs.com.

Latvijas čempionāta finālā abas komandas iesoļoja pa dažādiem ceļiem. Kamēr jēkabpilieši pusfināla sēriju noslēdza ar minimālo spēļu skaitu (3-0 pret DU), rīdzinieku ceļš bija krietni jautrāks. Raimonda Vildes vadītajai komandai, lai pieveiktu “OC Limbaži/MSĢ”, bija nepieciešamas visas piecas spēles.

“Sekojām pusfinālam un trenējāmies,” sarunā ar portālu Sortacentrs.com atklāj jēkabpiliešu galvenais treneris Mārcis Obrumans. “Līdz otrās pusfināla sērijas noslēgumam gatavojāmies pēc ierastās programmas, bet pēc tās noslēguma jau vairāk pievērsām uzmanību konkrētajam pretiniekiem,” piebilsts Obrumans. Viņš neslēpj, ka pēdējās dienās treniņos centies modelēt dažādas spēles epizodes tieši pret konkrēto pretinieku, taču vienlaikus pauž uzskatu, ka viss tāpat būs atkarīgs no pašu snieguma. Komandā valda labs noskaņojums, treniņprocesā izdevies izvairīties no savainojumiem, lēnām sportiskajā formā atgriežas arī Kristers Dardzāns, kurš varētu būt labs dublieris Jānim Medenim diagonāles pozīcijā. Paredzams gan, ka spēli šovakar jēkabpilieši sāks ar Madeni sākumsastāvā.

Arī pretinieku nometnē viss mierīgi. “Esam gatavi, skaidrs, ka sezonas beigās ir iekrājušies nelieli savainojumi, taču kopumā esam gatavi. Pusfinālā pietrūka noskaņošanās, ceru, ka čaļi būs izdarījuši pareizos secinājumus, jo saprot, ka finālam ir pavisam cita likme,” teic “RTU/Robežsardzes” galvenais treneris Raimonds Vilde.

Abas komandas šosezon tikušās divreiz. Credit 24 Meistarlīgas regulārā čempionāta spēlē Rīgā visai pārliecinošu uzvaru svinēja rīdzinieki (3:0), bet atbildes spēlē Jēkabpilī panākumu svinēja mājinieki (3:2).

Uz papīra izskatās, ka priekšrocības ir rīdziniekiem. “Jēkabpils lūšiem” ir labāks cēlājs (Edvīns Skrūders) un pārsvars tribīnēs, visās citās pozīcijās neliels pārsvars ir Raimonda Vildes vadītajai komandai. Nebūs pārsteigums, ja šajā sērijā būs nepieciešamas visas piecas spēles. Diezgan droši var teikt, ka sauso uzvaru sērijā nespēs izcīnīt neviena komanda. Vai šis fināls kļūs par pēdējās desmitgades finālu, rādīs laiks! Visi priekšnoteikumi tam ir.

Cīņu par bronzas godalgām tikmēr šajā nedēļas nogalē sāks “Daugavpils Universitāte” un “OC Limbaži/MSĢ”.

Visas finālsērijas spēles tiešraidēs tiks demonstrētas Sportacentrs.com TV kanālā, bet bronzas sērijas cīņas portālā Sportacentrs.com.

Zelta sērijas spēļu kalendārs:

VietaDatumsLaiksKomandas
Rīgas 49. vsk.06.04.19:00RTU/Robežsardze – Jēkabpils lūši
Jēkabpils SC07.04.16:00Jēkabpils lūši – RTU/Robežsardze
Rīgas 49. vsk13.04.19:00RTU/Robežsardze – Jēkabpils lūši

Bronzas sērijas spēļu kalendārs:

VietaDatumsLaiksKomandas
OC Limbaži06.04.18:00OC Limbaži/MSĢ – DU
Daugavpils07.04.18:00DU – OC Limbaži/MSĢ

Latvijas čempioni volejbolā

GadsČempionefināliste
2009.VK Rīga/Lāse-RElvi/Kuldīga
2010.Biolars/Olaine-OzolniekiLāse-R/Rīga
2011.Lāse-R/RīgaPoliurs/Ozolnieki
2012.VK BiolarsPoliurs/Ozolnieki
2013.Biolars/JelgavaPoliurs/Ozolnieki
2014.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2015.RTU/RobežsardzeBiolars/Jelgava
2016.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2017.RTU/RobežsardzePoliurs/Ozolnieki
2018.Jēkabpils LūšiRTU/Robežsardze

Vai Tu esi gatavs Latvijas čempionāta superfinālam?

  • 40

  • 3

  • 7


     [+] [-]

, 2019-04-06 13:53, pirms 5 gadiem
100 sēdvietas ir priekš Jēkabpiliešiem?