Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola leģendas uz lielā ekrāna

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

No 19. aprīļa ar seansiem kinoteātrī “Splendid Palace” volejbola un dokumentālo filmu mīļotājiem tiek dota iespēja piedzīvot Latvijas leģendāro volejbolistu stāstus, kas savijušies filmu studijas VISIO veidotajā darbā “Latvijas volejbola leģendas”. Pirmizrāde paredzēta 18. aprīļa vakarā ar lielāko daļu no filmas varoņu piedalīšanos.

Dokumentālā filma sākas ar stāstu par “Radiotehniķa” meistarkomandas aizsākumiem. Tās dibinātājs ir Mihails Amaļins. Tieši viņš Fiziskās kultūras institūtā ievērojis Ivanu Bugajenkovu – 18 gadu vecu puisi, kurš labi peldējis, skrējis, lēcis, bet volejbolā nebija trenējies. Amaļins bijis uzstājīgs un aicinājis Ivanu Bugajenkovu pievienoties volejbolam.

Filmas centrā ir nenoliedzami spožākais Latvijas klasiskā volejbola laika posms – leģendārais “Radiotehniķis” un uzvaras tālaika sporta sistēmā, taču sarunās ar Latvijas volejbola zvaigznēm filmas autori meklējuši atbildes uz jautājumu – kā atgriezt volejbola slavu un ko darīt, lai volejbola leģendām apvītie stāsti atdzimtu jaunā kvalitātē.

Filmas “Latvijas volejbola leģendas” radošajā komandā sapulcējušies režisore Ilze Kunga-Melgaile, operators Andris Priedītis, kā arī producenti Jānis Rubenis un Dzintars Belogrudovs. Finansiāli tās tapšanu nodrošinājuši privātie ziedotāji, volejbola entuziasti un volejbola draugi.

Šā gada 18. aprīlī, filmas pirmizrādes vakarā, sabiedrība tiks iepazīstināta arī ar Latvijas Volejbola federācijas jaunāko iniciatīvu “100+ Draugi Latvijas volejbolam”. “Filma “Latvijas volejbola leģendas” iedvesmoja arī Latvijas Volejbola federācijas jauno vadību domāt par iniciatīvām, kuras līdzīgā veidā ar labiem darbiem apvienotu volejbola saimes aktīvos pārstāvjus,” stāsta Kaspars Timermanis, federācijas ģenerālsekretārs.

Informāciju sagatavoja:
Lelde Blumberga
Sabiedrisko attiecību un mārketinga speciāliste
Latvijas Volejbola federācija