Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgas 1/4 fināli: "Lāse" pret "ozīšiem", "DU" un "Biolars" pret favorītiem

Jānis Celmiņš

"Schenker" līgas 1/4 fināli: "Lāse" pret "ozīšiem", "DU" un "Biolars" pret favorītiem
Aivars Siļutins, "Poliurs/Ozolnieki"
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar Daugavpilī, Jelgavā, Rīgā un Tallinā startēs „Schenker” volejbola līgas „play-off” turnīrs. Lielāko interesi varētu izraisīt divu Latvijas klubu duelis vienā no ceturtdaļfinālu pāriem – „Lāse-R/Rīga” pret „Poliurs/Ozolnieki”. Pirmais mačs starp šīm komandām SN „Daugava” šovakar pulksten 20.30.

”Ozīši” spēlē paslēpes, Vilde – tiešs

„Lāse-R / Rīga” un „Poliurs / Ozolnieki” komandu spēles šosezon skatītājos raisījušas lielu interesi. Komandas spēkus mērojušas trīs reizes (divi mači „Schenker” līgā, viens Latvijas kausā) un visās līdzšinējās spēlēs pārāki bijuši „ozīši”. Tuvojoties sezonas beigām nedaudz labāk izskatās rīdzinieki, bet „ozīši” dažādu problēmu dēļ nedemonstrē tik stabilu sniegumu. Pirms jaunā gada komandu pameta Mārtiņš Pļaviņš (spēlē pludmales volejbolu Turcijas čempionātā), bet „Schenker” līgas otro apli neregulāri aizvadījis cits Ozolnieku komandas līderis Valērijs Lomakins. Slimība, pēc tam potītes savainojums lieguši Valērijam dalību pēdējās spēlēs.

Ozolnieku komandas galvenais treneris Zigismunds Griguļinovičs izvairīgi izsakās par Lomakina dalību šīvakara spēlē. „Šobrīd grūti spriest. Savainojums bija nepatīkams un tā izārstēšanai nepieciešams laiks,” pauž treneris. Jūtams gan, ka viens no Ozolnieku komandas līderiem šovakar spēlēs, mača likme ir pārāk augsta. Treneris nedaudz gaužas par to, ka daudziem spēlētājiem pēdējo dienu laikā bijis pasmags darba grafiks (komanda ir pusprofesionāla), kas varētu iespaidot spēles likteni. „Kā ir tā ir! Vēlmi uzvarēt neesam zaudējuši un tas ir pats galvenais,” saka Griguļinovičs. Sākotnēji esot bijusi ideja uz šo spēli atvest arī Pļaviņu, taču beigās pieņemts lēmums viņu netraucēt.

„Lāses” galvenais treneris Raimonds Vilde tikmēr atklāj, ka visi esot gatavi spēlēt un uzskata, ka komanda ir gatava. „Mūsu rīcībā ir Ozolnieku komandas pēdējo maču video ieraksti un zinām gan kā viņi spēlē ar Lomakinu, gan kā bez,” saka Vilde. Arī Lomakina aizstājējs Haralds Regža spēlē neslikti. Iespējams, pietrūkst jaudas uzbrukumā, taču no kopējās spēles ārā nekrīt. „Lomakins plosījās sezonas sākumā, tagad ir nedaudz nosēdies,” uzskata „Lāses” galvenais treneris.

Pirmais mačs starp „Lāses” un „Poliurs” komandām risināsies SN „Daugava” un tā sākums šovakar pulksten 20.30.

Ko iespēs „Biolars” un „DU”?

Labāko astoņu komandu skaitā iekļuvušas arī divas pārējās Latvijas komandas – „Biolars” un „DU”. Daugavpiliešiem ceturtdaļfinālā pretī stāsies regulārā čempionāta uzvarētāji un pēdējo gadu „Schenker” līgas čempioni „Selver” volejbolisti, bet „Biolars” komanda tiksies ar regulāro čempionātu otrajā vietā noslēgušajiem „Parnu” volejbolistiem. Skaidrs, ka Latvijas komandas šajos pāros nav favorītu statusā un pārvarēt ceturtdaļfinālu barjeru abām būs pagrūti.

Līdzšinējās spēlēs „Biolars” komanda no „Parnu” spējusi paņemt pa setam (1:3, 1:3), bet „DU” volejbolisti abus mačus pret „Selver” zaudējuši attiecīgi ar 0:3 un 1:3. Diezgan droši var paredzēt, ka daugavpilieši var sākt gatavoties Latvijas čempionāta spēlēm.

Ceturtdaļfinālu pāri:

Selver (1) – Daugavpils Universitāte (8)
Parnu (2) – Biolars (7)
Tartu Pere leib (3) – TTU (6)
Poliurs / Ozolnieki (4) - Lāse-R/Rīga (5)

Iekavās katras no komandām izcīnītā vieta regulārajā čempionātā.

Ceturtdaļfinālu izspēles kārtība

Ceturtdaļfinālos komandas tiksies divas reizes un uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā. Ja pēc divām spēlēm rezultāts pa setiem būs neizšķirts uzreiz pēc otrā mača tiks aizvadīts tā sauktais „zelta sets”. Pirmās ceturtdaļfinālu cīņas notiks to komandu laukumos, kuras regulārajā čempionātā ieņēma zemākas vietas, bet atbildes spēles pretinieku laukumos.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-03 12:04, pirms 13 gadiem
Šovakar hoķis,baskets.Tātad tribīnēs tikai radi,draudzenes.....

  +2 [+] [-]

, 2011-03-03 12:11, pirms 13 gadiem
strops rakstīja: Šovakar hoķis,baskets.Tātad tribīnēs tikai radi,draudzenes.....
radi ,draudzenes un miļakas ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-03 15:18, pirms 13 gadiem
Nebūtu slikti online vai ierakstā redzēt šīs spēles. Vai tas galīgi nav iespējams?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja