Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"RTU/Robežsardze" sīvi cīnās trešajā setā, tomēr zaudē "Schenker" pusfinālā

"RTU/Robežsardze" sīvi cīnās trešajā setā, tomēr zaudē "Schenker" pusfinālā
"RTU/Robežsardzes" volejbolists Jānis Vāvers uzbrukumā pret Tartu "Bigbank" bloku
Foto: Renārs Buivids (volejbols.lv)

„Schenker” volejbola līgas „Final 4” turnīrā jeb vienkārši pusfinālā zaudējumu cietusi Latvijas komanda „RTU/Robežsardze”, kura ar 0:3 piekāpās Tartu „Bigbank” . Rīt „RTU/Robežsardze” aizvadīs maču par trešo vietu.

Šosezon „RTU/Robežsardze” trijās spēlēs no „Bigbank” bija spējusi paņemt vienu uzvaru, kas ļāva cerēt uz uzvaru arī vienā no sezonas svarīgākajiem mačiem. Tiesa, pirmajā setā „Robežsardze” piekāpās ar 19:25.Pretinieku pārākumu nācās atzīt arī otrajā setā (17:25), un RTU komanda nokļuva soli (setu) no zaudējuma. Trešā seta sākums gan Raimonda Vildes trenētajiem volejbolistiem padevās sekmīgs un izdevās izvirzīties vadībā ar 7:4.

„Bigbank” tomēr prata atjaunot līdzsvaru (11:11), un tas noturējās līdz rezultātam 16:16, kad serve pārgāja pie vienīgā Tartu leģionāra, latvieša Arta Caica, kura serves laikā „Bigbank” panāca 19:16, un Raimonds Vilde, lai vēl mēģinātu saglābt šo maču, pieprasīja minūtes pārtraukumu. Tiesa, pēc tā „Bigbank” guva ceturto punktu pēc kārtas (20:16), taču pārtraukums tomēr bija nācis par labu RTU, kura pievilka līdz 22:22, pēc tam arī līdz 24:24.

Igauņi pēc Aleksandra Avdejeva ne pārāk veiksmīgas serves guva 25. punktu, bet pēc tam mačam punktu pielika Henri Treials, kura servi neuzņēma Mārcis Jirgensons. 26:24, un mača kopā ar 3:0 uzvarēja Tartu vienība.

Pēc spēles komandas libero Ingars Ivanovs bija izbrīnīts par spēles kvalitāti, kādu viņa pārstāvētā komanda parādīja: „Es nesaprotu, kāpēc spēles kvalitāte un rezultāts ir šāds. Radās sajūta, ka daži no mums nebija gatavi šai svarīgajai spēlei. Iespējams, ka kādam bija uztraukums, kas traucēja koncentrēties un izpildīt trenera dotos norādījumus.”

Pirms spēles treneris deva vadošos norādījumus gan par spēli blokā, gan aizsardzībā, gan par to, kurš spēlētājs pretinieku komandā ir vājākais servju uzņēmējs.

„Neizpildījām neko no tā, ko pirms spēles izrunājām. Ļoti daudz kļūdījāmies servēs, slikti nospēlējām gan blokā, gan aizsardzībā,” pēc spēles secinājumus izdara Ivanovs.

Savukārt otrajā pusfinālā Tallinas "Selver" piecu setu cīņā pieveica Parnu VK. Ar šā dueļa zaudētāju „RTU/Robežsardze” rītdien 13:00 spēlēs pret trešo vietu līgā, savukārt fināla sākums paredzēts 16:00. Latvijas komandas maču, tāpat kā šodien, varēs vērot kanālā TV6, tiesa, ierakstā 16:00.

"Schenker" Final 4, pusfināli

RTU/Robežsardze - Bigbank 0:3 (19:25, 17:25, 24:26)
Selver - Parnu VK 3:2 (25:23, 25:20, 24:26, 23:25, 15:9

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija


, 2014-03-01 19:08, pirms 10 gadiem
Kas ies zāģus vērot ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-03-01 22:47, pirms 10 gadiem
otrs pusfināls konfekte
Latvijas valstsvienības volejboliste Anija Jurdža uzbrukumā spēlē pret Somijas komandu. Foto: CEV
3

Latvietes pret Somiju iekrampējas divos no četriem setiem

Latvijas valstsvienība pēdējā spēlē Eiropas volejbola Sudraba līgā sievietēm Budapeštā ar 1-3 (14:25, 18:25, 25:22, 22:25) zaudēja vienai no turnīra spēcīgākajām komandām – Somijai.
Marta Levinska (pa vidu). Foto: LVF

Latvijas volejbolistes trīs setos kapitulē Sudraba līgas favorītēm ungārietēm

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā Eiropas Sudraba līgas spēlē ar 0-3 samierināties nācās Latvijas izlases volejbolistēm, kuras piekāpās vienām no turnīra favorītēm ungārietēm.
Kristians Fokerots. Foto: Artūrs Stiebriņš, CEV
30

Volejbolists Fokerots trīsreiz izlaidis dopinga kontroli, draud diskvalifikācija

19 gadus vecais pludmales volejbolists un zāles volejbolists Kristians Fokerots trīsreiz nav bijis pieejams dopinga kontrolieriem, vēstīts Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija".