Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vadlejhs Dimanta līgā Cīrihē šķēpa mešanā apsteidz pasaules čempionu Čopru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vadlejhs Dimanta līgā Cīrihē šķēpa mešanā apsteidz pasaules čempionu Čopru
Jakubs Vadlejhs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Čehijas sportists Jakubs Vadlejhs ceturtdien Cīrihē Dimanta līgas vieglatlētikā posmā šķēpa mešanā apsteidza olimpisko un pasaules čempionu no Indijas Nīradžu Čopru.

Čehu sportists, kurš pasaules meistarsacīkstēs Budapeštā ierindojās trešajā vietā, ceturtajā metienu sērijā sasniedza rezultātu 85,86 metri, bet Čopras pēdējā mēģinājumā sasniegtais rezultāts bija par 15 centimetriem sliktāks.

Trešo vietu ieņēma Eiropas čempions vācietis Julians Vēbers (85,04 m), bet piektais bija lietuvietis Edis Matusevičs (81,62 m).

Kārtslēkšanā ar pārvarētiem sešiem metriem pirmais bija pasaules un olimpiskais čempions zviedrs Armands Duplantis, kura trīs mēģinājumi 6,23 metru augstumā, cenšoties labot savu pasaules rekordu, nebija veiksmīgi.

400 metru barjerskrējienā pasaules rekordists norvēģis Kaštens Varholms ar rezultātu 47,30 sekundes par trim sekundes simtdaļām piekāpās Britu Virdžīnu pārstāvim Kironam Makmāsteram.

100 metros triumfēja pasaules čempione amerikāniete Šekerija Ričardsone (10,88 sekundes), bet divreiz garākā distancē - vēl viena pasaules čempione jamaikiete Šerika Džeksone (21,82). Vīriešiem šajā distancē ar rezultātu 19,80 sekundes pirmais finišēja trīskārtējais pasaules čempions Budapeštā amerikānis Noā Lailss, par 0,07 sekundēm pasteidzot tautieti Erijonu Naitonu.

Arī 3000 metru kavēkļu skrējienā pirmā bija pasaules čempione Kenijā dzimusī Bahreinas sportiste Vinfreda Javi (9:03,19), apsteidzot kenijieti Beatrisi Čepkoeču (9:03,70).

Pasaules čempions grieķis Miltiadis Tentoglu pēdējā lēcienā uzvarēja tāllēkšanā (8,20 m),

Trīssoļlēkšanā uzvarēja pasaules čempione no Venecuēlas Julimara Rohasa, kura aizlēca 15,15 metrus, apsteidzot jamaikieti Šeniku Riketsu (14,98 m) un kubieti Liadagmisu Poveju (14,73 m).

Rohasa trīsreiz sasniedza 15 metru robežu.

Augstlēkšanā ar rezultātu 2,35 metri uzvarēja olimpiskais čempions Mutazs Baršims, par diviem centimetriem apsteidzot jaunzēlandieti Hemišu Kerru, kurš sasniedza valsts rekordu, kamēr olimpiskais un pasaules čempions no Itālijas Džanmarko Tamberi ar rezultātu 2,28 metri ierindojās ceturtajā vietā.

Vienā disciplīnā sacensības zem jumta notika jau trešdien, kārtslēkšanā ar jaunu Okeānijas rekordu, sezonas labāko rezultātu pasaulē un sacensību rekordu 4,91 metrs uzvarot austrālietei Nina Kenedija.

Šosezon Dimanta līgā iecerēti 15 posmi ar finālposmu septembra vidū ASV pilsētā Jūdžinā.

     [+] [-]

, 2023-09-01 09:33, pirms 8 mēnešiem
Es labāk teiktu - Kaštans Varholms )