Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Svinīgā pasākumā atklāj "Daugavas" daudzfunkcionālo manēžu Rīgā

Agris Suveizda

Svinīgā pasākumā atklāj "Daugavas" daudzfunkcionālo manēžu Rīgā
Foto: LNSC

Šodien svinīgā pasākumā tika svinēti SIA “Latvijas Nacionālā sporta centra” (LNSC) jaunās sporta ēkas – Daugavas vieglatlētikas manēžas – atvēršanas svētki, informē LNSC. Daudzfunkcionālā vieglatlētikas manēža ir ļoti un ilgi gaidīts projekts, kas nodrošina mūsdienīgu infrastruktūru – pašus modernākos treniņu un sacensību apstākļus gan profesionāliem sportistiem, gan rada apstākļus un iespēju vispusīgi attīstīt arī bērnu un jauniešu, kā arī paralimpiskā sporta vajadzības.

Svinīgā pasākumā viesus – kolēģus, partnerus un sportistus – svētku uzrunās sveica Latvijas Republikas Ministru prezidente Evika Siliņa, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, SIA “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš, Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs un AS “UPB” valdes loceklis Uģis Grīnbergs. Savukārt dziedātājas Agneses Rakovskas sirsnīgais priekšnesums kopā ar Jelgavas bērnu un jaunatnes sporta skolas mākslas vingrotāju grupa un šķēpmetēju Līnu Mūzi-Sirmo, šķēpmetēju Zigismundu Sirmo, kārtslēcēju Simu Aškinezeru un sprinteri Oskaru Gravu sajūsmināja ar muzikāli sportisku noskaņu.

Latvijas Republikas Ministru prezidente Evika Siliņa: “Sports un svētki - šos divus vārdus tik bieži sakām kopā, jo mūsu izcilo sportistu sasniegumi katru gadu rada mums fantastiskas emocijas un mirkļus, par kuriem līksmo visa sabiedrība. Arī jaunās manēžas atklāšana ir svētki Latvijas vieglatlētiem un visai sporta saimei. Sports vieno, un šī manēža ir vieta visiem - profesionāļiem, amatieriem, jauniešiem un līdzjutējiem. Milzīgs paldies Latvijas Nacionālajam sporta centram, būvniekiem un visiem, kas bija iesaistīti šī nozīmīgā projekta īstenošanā!”

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša: “Šis ir mirklis, kad viens posms ir noslēdzies un sākas nākamais. Šobrīd mums ir skaista un funkcionāla sporta ēka, bet jau tūliņ tā tiks apdzīvota. Novēlu lai šī halle kļūst iemīļota gan treniņu, gan sacensību vieta. Lai šī ir iedvesmu panākumiem, stingru pieeju treniņu procesam, lai sacensībās katrs sev var pateikt – es izdarīju labāko, ko varēju. Lai šeit tiek kaldināti panākumi, ar kuriem lepotos visa Latvija!”

Vieglatlētikas manēža ir būvēta, ievērojot Latvijas un starptautisko profesionālā sporta organizāciju projektēšanas vadlīnijas, un atbilstoši starptautiskās vieglatlētikas asociācijas “World Athletic” noteikumiem, kas ļauj to sertificēt augsta līmeņa sacensību norisei. Būvniecībā tika ievēroti vides pieejamības standarti, plānošanā iesaistot arī attiecīgo sporta veidu pārstāvjus, lai pēc iespējas racionāli pielāgotu telpas un iekārtas dažādu sporta viedu, tai skaitā paralimpiskā sporta vajadzībām.

Daniēls Nātriņš, “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs: “Šodien tiešām ir svētki! Šie ir svētki idejas iniciatoriem, projekta virzītājiem, projektētajiem, būvniekam, administratīvam personālam. Šie ir svētki Latvijas sportam! Amatieriem un profesionāliem sportistiem, visiem sportot gribētājiem neatkarīgi no profesionalitātes un vecuma vai ierobežotām pārvietošanās iespējām vai īpašām vajadzībām. Šie ir svētki arī atbalstītājiem un līdzjutējiem: tagad un turpmāk Rīgā un Latvijā varēs notikt augsta līmeņa sacensības un pasākumi nacionālā un starptautiskā mērogā. Paldies ikvienam un visai komandai kopā, kas bija, ir un būs iesaistīti vieglatlētikas manēžas realizācijā un tās turpmākā darbībā.”

“Ar jauno sporta infrastruktūru – daudzfunkcionālo manēžu – mēs, LNSC, turpinām attīstīt un pilnveidot sporta vides pieejamību, nodrošinot iespēju ikvienam un visām profesionalitātes un sabiedrības interešu un vecuma grupām iesaistīties sporta aktivitātēs, veicinot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Ar mērķtiecīgu darbu esam spējuši rast risinājumu arī manēžas finansēšanas struktūrai. Esam pateicīgi par ES fondu finansējumu, kā arī novērtējam bankas Citadele uzticību, mums izsniedzot aizdevumu būvniecības darbu pabeigšanai,” sacīja Daniēls Nātriņš.

“Jaunās Daugavas vieglatlētikas manēžas ēkas daudzfunkcionalitāte nodrošina arī apstākļus izklaides un kultūras pasākumu norisei – koncertiem, izstādēm un dažādiem sarīkojumiem, kā arī tikšanās vietu Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētku dalībniekiem,” papildināja Daniēls Nātriņš.

Vieglatlētikas manēža primāri ir paredzēta vieglatlētikas disciplīnu treniņiem un sacensībām, savukārt ārpus vieglatlētikas treniņu laikiem – komandu sporta veidu, tostarp volejbola, florbola, handbola un futzāla, treniņiem un sacensībām. Manēžā ir plašas sportistu, treneru un tiesnešu ģērbtuves, masāžas telpas, sauna, sportistu atpūtas telpas, pirmās palīdzības un dopinga kontroles telpas, sacensību organizatoru telpas un sporta inventāra uzglabāšanas telpas. Manēžā drīzumā tiks atvērta arī trenažieru zāle. Skatītāju ērtībai tiks nodrošinātas tribīnes, kuru izvietojumu būs iespējams mainīt atkarībā no pasākuma veida ar vairāk nekā 1600 sēdvietu pieejamību. Savukārt ēkas ziemeļu pusē atrodas bobsleja starta estakāde treniņu vajadzībām.

Vaids Žagūnis, bankas Citadele korporatīvo klientu pārvaldības vadītājs Baltijā, valdes loceklis, sacīja, ka “mūsdienīga un kvalitatīva sporta infrastruktūra palīdz kaldināt ne tikai profesionālu sportistu panākumus, bet sniedz ieguldījumu arī visas sabiedrības veselības veicināšanā. Kā ilggadēji dažādu sporta iniciatīvu atbalstītāji, esam gandarīti būt par finanšu partneri šajā Rīgai nozīmīgajā projektā, lai ikvienam interesentam būtu vēl plašākas un pieejamākas iespējas īstenot savus sportiskos mērķus.”

“Esam ilgi gaidījuši šo dienu. Visai vieglatlētikas saimei šis ir liels notikums. Turpmāk Daugavas vieglatlētikas manēžu par pamata treniņu bāzi izmantos daļa Latvijas izlases sportistu, kā arī amatieri un sporta entuziasti. Un atdevi varēsim redzēt ilgtermiņā mūsu sportistu panākumos augsta līmeņa sacensībās,” teica Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs. “Jau rīt šeit organizēsim pirmās sacensības – Sportland kauss, kurā piedalīsies gandrīz 500 dalībnieku. Savukārt februārī te notiks vēl piecas sacensības – no U10 līdz U16 grupai, kā arī divi Latvijas čempionāti. Līdz ar to manēža būs piepildīta un krāsu aromātu nomainīs sportiskais gars,” piebilda D. Miļkevičs. “Paldies visiem iesaistītajiem par jaunu mājvietu mūsu vieglatlētiem!”

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Nacionālais sporta centrs

  -2 [+] [-]

, 2024-02-02 17:55, pirms 3 mēnešiem
kurš maksā?

  -2 [+] [-]

, 2024-02-02 17:59, pirms 3 mēnešiem
Nākamo, lūdzu modernu futbola stadionu!

  +1 [+] [-]

, 2024-02-02 20:21, pirms 3 mēnešiem
Referis rakstīja: Nākamo, lūdzu modernu futbola stadionu!
Da beidz..
Labāk jaunu,modernu ledus trasi kā Pekinā

     [+] [-]

, 2024-02-02 20:32, pirms 3 mēnešiem
Referis rakstīja: Nākamo, lūdzu modernu futbola stadionu!
Drīzāk kādu baseinu, vai ledus halli. Mūsu līmenī futbolu var spēlēt arī Daugavas stadionā.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-02 20:49, pirms 3 mēnešiem
Referis rakstīja: Nākamo, lūdzu modernu futbola stadionu!
Sākumā lai viņi iemācās atdot vairāk par 2 precīzām piespēlēm pēc kārtas

     [+] [-]

, 2024-02-02 20:53, pirms 3 mēnešiem
Pandora rakstīja: Drīzāk kādu baseinu, vai ledus halli. Mūsu līmenī futbolu var spēlēt arī Daugavas stadionā.
Dažreiz liekas, ka pietiks ar kādas lauku skolas stadionu, kur nu vēl Daugavas stadions

     [+] [-]

, 2024-02-02 21:03, pirms 3 mēnešiem
kamēr ušakovs +8 gadus mēģināja iznīcināt Rīgu,tikmēr jaunā Dome,lai kā kādam nepatiktu savu pāris gadu laikā ir vairāk laba darījuši, nekā ušakovs uzspēja izpostīt...tilti tiek atjaunoti, jauni pārvadi izbūvēti, maximas nebrūk, Rīgas Pils nedeg, kapu tramvaji ar nanoūdeņiem vai 9tā maija,okupācijas - latviešu izvešana lopu vagonos svinības netiek organizētas
*vnk stādieties priekšā, CIK tagad Rīgai būtu līdzekļu,ja nebūtu jāiegulda miljardu ušakova laikā iznīcinātajos tiltos (Deglava, Brasas, Zemitāna un t.t.) - ne tikai futbola stadionam (kuru ušaks solīja), bet arī hokeja arēnai ar koncertzāli pietiktu
saprotu,ka rašistiem taisnība nepatīk...bet drīz arī ždanoku, elksniņu un visus pārējos rašistus ņemsim pie dziemas..un jo ātrāk,jo labāk būs latviešiem, Latvijai un Latvijas sportam

     [+] [-]

, 2024-02-02 21:24, pirms 3 mēnešiem
sporta komentētājs rakstīja: Sākumā lai viņi iemācās atdot vairāk par 2 precīzām piespēlēm pēc kārtas
Viss sākas ar niansēm un sīkumiem, pie tam stadions nav nekāds sīkums, būvējot stadionu, tiek būvēts arī funkcionāls treniņu centrs ar modernām tehnoloģijam.

Vēlētos Rīga stadionu uz 25-35tuktošu vietām!
Tad mēs varētu uzņemt arī Eiropas vai Konferences līgas finālus!

  -1 [+] [-]

, 2024-02-02 21:25, pirms 3 mēnešiem
artenio rakstīja: kamēr ušakovs +8 gadus mēģināja iznīcināt Rīgu,tikmēr jaunā Dome,lai kā kādam nepatiktu savu pāris gadu laikā ir vairāk laba darījuši, nekā ušakovs uzspēja izpostīt...tilti tiek atjaunoti, jauni pārvadi izbūvēti, maximas nebrūk, Rīgas Pils nedeg, kapu tramvaji ar nanoūdeņiem vai 9tā maija,okupācijas - latviešu izvešana lopu vagonos svinības netiek organizētas
*vnk stādieties priekšā, CIK tagad Rīgai būtu līdzekļu,ja nebūtu jāiegulda miljardu ušakova laikā iznīcinātajos tiltos (Deglava, Brasas, Zemitāna un t.t.) - ne tikai futbola stadionam (kuru ušaks solīja), bet arī hokeja arēnai ar koncertzāli pietiktu
saprotu,ka rašistiem taisnība nepatīk...bet drīz arī ždanoku, elksniņu un visus pārējos rašistus ņemsim pie dziemas..un jo ātrāk,jo labāk būs latviešiem, Latvijai un Latvijas sportam
Tu laikam dzīvo mucā kuram aizspriedumi ir pret Ušakovu, kurš iesāka projektus un kurš sakārtoja rīgu?
Aizmirsi kā izskatijas Lucavsala, promonāde pirms Ušakova?
Ušakovs manā skatijumā ir veiksmīgākais mērs kas bijis Rīgai!

  -1 [+] [-]

, 2024-02-02 21:47, pirms 3 mēnešiem
Error-406 rakstīja: Tu laikam dzīvo mucā kuram aizspriedumi ir pret Ušakovu, kurš iesāka projektus un kurš sakārtoja rīgu?
Aizmirsi kā izskatijas Lucavsala, promonāde pirms Ušakova?
Ušakovs manā skatijumā ir veiksmīgākais mērs kas bijis Rīgai!
Hahhhhh!Ko nu vēl teiksi?😅

     [+] [-]

, 2024-02-02 22:00, pirms 3 mēnešiem
artenio rakstīja: kamēr ušakovs +8 gadus mēģināja iznīcināt Rīgu,tikmēr jaunā Dome,lai kā kādam nepatiktu savu pāris gadu laikā ir vairāk laba darījuši, nekā ušakovs uzspēja izpostīt...tilti tiek atjaunoti, jauni pārvadi izbūvēti, maximas nebrūk, Rīgas Pils nedeg, kapu tramvaji ar nanoūdeņiem vai 9tā maija,okupācijas - latviešu izvešana lopu vagonos svinības netiek organizētas
*vnk stādieties priekšā, CIK tagad Rīgai būtu līdzekļu,ja nebūtu jāiegulda miljardu ušakova laikā iznīcinātajos tiltos (Deglava, Brasas, Zemitāna un t.t.) - ne tikai futbola stadionam (kuru ušaks solīja), bet arī hokeja arēnai ar koncertzāli pietiktu
saprotu,ka rašistiem taisnība nepatīk...bet drīz arī ždanoku, elksniņu un visus pārējos rašistus ņemsim pie dziemas..un jo ātrāk,jo labāk būs latviešiem, Latvijai un Latvijas sportam
Staķi, Tu? Vai Ķirsis? Vai vienkārši ķirsī piektdienas vakarā?

Visi viņi vienādi.

     [+] [-]

, 2024-02-02 23:59, pirms 3 mēnešiem
Error-406 rakstīja: Viss sākas ar niansēm un sīkumiem, pie tam stadions nav nekāds sīkums, būvējot stadionu, tiek būvēts arī funkcionāls treniņu centrs ar modernām tehnoloģijam.

Vēlētos Rīga stadionu uz 25-35tuktošu vietām!
Tad mēs varētu uzņemt arī Eiropas vai Konferences līgas finālus!
Cik naivam jābūt, lai domātu, ka Latvijā uz futbolu nāks 25k skatītāju