Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Caune savainojuma dēļ nestartēs pasaules skriešanas čempionātā Rīgā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Caune savainojuma dēļ nestartēs pasaules skriešanas čempionātā Rīgā
Agate Caune. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Agate Caune, kura bija iekļauta 15 Latvijas skrējēju skaitā startam pasaules skriešanas čempionātā Rīgā, savainojuma dēļ sacensībās piedalīties nevarēs, sportiste trešdien paziņoja savā "Instagram" kontā.

Caune kopā ar Evelīnu Kristu Sitņiku bija paredzējusi skriet piecu kilometru distanci.

"Diemžēl man sava sezona ir jānoslēdz daudz ātrāk, nekā bija plānots," raksta 19 gadus vecā sportiste. "Es nevarēšu pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā šosejā Rīgā iegūtās traumas dēļ, bet mūsu izlasi atbalstīšu klātienē."

Sāpju iegurnī dēļ Caune pasaules meistarsacīkstēs Budapeštā neizgāja uz starta 5000 metru finālā, priekšskrējienā ar laiku 15 minūtes un 0,48 sekundes par 3,37 sekundēm labojot personisko rekordu.

Skrējēja atzīmē, ka līdzšinēja sezona bija "neaprakstāma", labojot "neskaitāmus Latvijas rekordus gan šosejā, gan stadionā", kā arī debitējot Dimanta līgas sacensībās.

"Bija gods un lepnums pārstāvēt savu valsti gan Eiropas komandu čempionātā, gan sava vecuma Eiropas čempionātā un izcīnīt pirmās vietas," uz sezonu atskatās valmieriete, piebilstot, ka arī starts pasaules pieaugušo čempionātā Budapeštā bija neatsverama pieredze.

Pasaules skriešanas čempionāts Rīgā būs nozīmīgākais vieglatlētikas un tautas sporta notikums Baltijas valstu vēsturē, kurā varēs piedalīties ne tikai elites atlēti un pasaules čempioni, bet ikviens skriešanas entuziasts, skolēni un ģimenes ar bērniem.

Sacensības Rīgā norisināsies 30. septembrī un 1. oktobrī, pirmo reizi pasaules vēsturē trīs distancēs pulcējot gan pasaules izcilākos skrējējus, gan arī skriešanas entuziastus un ģimenes ar bērniem no vairāk nekā 100 pasaules valstīm.

  -2 [+] [-]

, 2023-08-30 20:52, pirms 8 mēnešiem
Porziņģis V2.0 !

  +1 [+] [-]

, 2023-08-30 21:55, pirms 8 mēnešiem
Ekk. Bet laikam jāsaka, ka diezgan loģisks iznākums milzīgajai slodzei, kas Caunei bijusi pāris pēdējās sezonās. Veselību un veiksmīgus startus nākamsezon!

     [+] [-]

, 2023-08-30 23:14, pirms 8 mēnešiem
Diemžēl viss ir ļoti pat likumsakarīgi... Jaunie un daudzsološie Ošiņa, Stūrītis, Paļulis joprojām ir out of order. Vanadziņa, Aškinezere, Kudlis, Bondarevs bija off... Sistēma iet pareizā virzienā!!! Un nevienu neinteresē kādēļ tas tā notiek...

     [+] [-]

, 2023-09-01 07:36, pirms 8 mēnešiem
traumas ir daļa no procesa