Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie soļotāji paliek pēdējie Baltijas komandu sacīkstē

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas jaunie soļotāji paliek pēdējie Baltijas komandu sacīkstē
Raivo Liniņš (centrā)

Latvijas jaunie soļotāji sestdien Lietuvas pilsētā Brištonā palika pēdējā, trešajā, vietā Baltijas komandu sacīkstē.

Birštonā jau 32.reizi norisinājās leģendārā Lietuvas soļotāja, Melburnas olimpisko spēļu (1956.g.) vicečempiona Antana Mikena piemiņas sacensības un vienlaicīgi 17.reizi notika arī visu triju Baltijas valstu jauno soļotāju (U20, U18 un U16) tradicionālais pavasara mačs.

Pēdējos gados Latvijas soļošana pārdzīvo dziļu krīzi, bet Lietuvas un arī Igaunijas jauno soļotāju rezultāti nepārtraukti progresē.Tāpēc arī komandu cīņā (jau 16.reizi un vienīgo reizi viņi 2005.g. zaudēja mūsu soļotājiem) pārliecinoša mājinieku uzvara - 58 punkti (uzvaras četrās disciplīnās). Tāpat kā pērn un arī aizpērn otrie bija Igaunijas jaunie soļotāji (37 p.) ar vienu uzvaru. Tāpat viena individuālā uzvara arī Latvijas soļotājiem, kuri guva 30 punktus.

Šo vienīgo uzvaru izcīnīja Raivo Liniņš (U16) 5 km distancē - 24:39. Viņa uzvara Latvijai kopš pirmā mača 2002. gadā bija jubilejas – divdesmit piektā. Par maču uzvarētājiem aizvadīto 16 gadu laikā bijuši vairāki Latvijas labākie soļotāji kā Anita Kažemāka, Agnese Pastare, Arnis Rumbenieks un Artūrs Makars.

Vēl no latviešiem junioriem (U20) ceturtās vietas guva Boriss Mošerenoks un Līna Gražule, jauniešiem (U18) vīriem desmitais bija Antons Mošerenoks, kamēr dāmām sesto vietu izcīnīja Ksenija Zabalujeva, bet U16 grupā meitenēm trešā bija Viktorija Krišāne.

Tikmēr pieaugušo konkurencē 10 km vīriešiem otro vietu izcīnīja Normunds Ivzāns, bet sievietēm trešā bija Agnese Pastare. Tāpat Ivzāns bija ātrākais arī 5 km soļojumā veterāniem, bet viena kilometra soļojumā zēniem (U12) otro vietu izcīnīja Reinis Lacs.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/289...