Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lasickene: "Dohā no kondicioniera nāk tāda smaka, it kā blakus trīs četri smēķētu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lasickene: "Dohā no kondicioniera nāk tāda smaka, it kā blakus trīs četri smēķētu"
Marija Lasickene. Foto: Antons Deņisovs, rsport.ria.ru

Kataras galvaspilsētā Dohā sācies pasaules čempionāts vieglatlētikā. Neitālajā statusā startējošā augstlēkšanas zvaigzne Marija Lasickene atzīst, ka viesnīcā apstākļi ne tuvu nav tie labākie. Problēmas sagādā arī kondicionieri.

Kā jau ziņots, PČ dalībnieki sūdzējās arī par apstākļiem viesnīcā un saindēšanos ar ēdienu. Tostarp izskanēja informācija, ka Norvēģijas izlase saindējās ar ēdienu un tāpēc pārcēlās uz citu viesnīcu.

"Komandā neviens nav saindējies," tagad skaidrību ievieš Norvēģijas izlases kapteinis Erlends Šlokviks un nosauc citus iemeslus. "Uz citu viesnīcu pārcēlāmies, jo bija sliktas kvalitātes numuri, sportistus neapmierināja higēna un gaiss. Kas attiecas uz samaksātās naudas atgūšanu, tad šajā sakarā mums vakar bija tikšanās. Tagad gaidām atbildi."

Turnīra organizatori informē, ka katrai nacionālajai federācijai ilgi pirms čempionāta sākuma bija iespēja iepazīties ar visām viesnīcām, kuras sportistiem tika piedāvātas. Katra izlase pati izvēlējās no vairākiem piedāvātajiem variantiem.

Marija Lasickene: "Dīvaini dzīvot viesnīcā, kur no kondicioniera nāk tāda smaka, it kā tev blakus smēķētu trīs četri cilvēki. Viesnīcā aizkari ir tik netīri, ka bail uz tiem skatīties. Vispār es neesmu kaprīza, ir bijis arī sliktāk. Gulta ir, tualete un vanna, ko vēl var vēlēties? Bet tās smakas un samudžinātie koridori... Pirmajā dienā savu numuru meklējām pusotru stundu, ne katrs lifts darbojas. Un to numuru jau vienreiz nomainījām, nu jau pietiks. Ēdiens absolūti negaršīgs, tam pat nav garšas. Mazliet pamēģināju kartupeļus, bet tie bija ļoti dīvaini, it kā ar zemi."

Dohā ir liels gaisa mitrums un pamatīgs karstums: 37-39 grādi dienā un 30-31 naktī. Lasickene tam bija gatava, bet problēmas sagādā pāriešana no vienas temperatūras uz otru. "Stadionā ļoti ciešami [darbojas kondicionēšanas sistēma], bīstama ir tikai pāriešana, kad no kondicionētas telpas nokļūsti uz ielas. Cenšos būt ļoti uzmanīga un vilkt siltu apģērbu. Un ēdnīcā ir ļoti auksts, visur pūš, tāpēc es tur eju "kurtkā"."

Karstuma dēļ sieviešu maratons sakās pusnaktī, bija 33 grādi un 70% gaisa mitrums, no 68 finišēja tikai 40. "Skarbi, tāds maratons manā dzīvē vēl nebija bijis. Tik smacīgi, ka nebija ko elpot, tveicīgums kā pirtī. Desmitajā kilometrā redzēju, ka uz asfalta guļ meitene bez samaņas. Aprunājos ar citiem, arī viņi ir šokā par šādu maratonu," notikušo komentē 31 gadu vecā maratoniste Sardana Trofimova.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
tass.ru